Δικτυακός τόπος για τις Τεχνολογίες Audio, Video, HiFi, High End, Home Entertainment
Greek site for Audio Video & Home Entertainment technologies
Tελευταία Ενημερωση/Last Update: Τρίτη, 07/06/2022

AVMENTOR.net
Go to
AVMENTOR.net

Μόναχο, M.U.C., 19/5-22/5/2022

Λογότυπος

Munich High End Show 2022 - Show Report

Φωτό_Ανοίγματος
Thumbnail Thumbnail Thumbnail

O Spartacus 300 της Thrax είναι ένας μονομπλόκ τελικός βασισμένος σε 300Β.

Ο υβριδικός μονομπλόκ SSA-350 της ελληνικής TLA, βασίζεται σε ένα στάδιο οδήγησης βασισμένο σε λυχνία 6J5 τροφοδοτικό με λαμπάτη ανόρθωση και σε ένα ημιαγωγικό στάδιο ισχύος το οποίο αποδίδει 180Wrms/8Ω και 350Wrms/4Ω.

Step-up με μετασχηματιστές από την Tona. Πρόκειται για το μοντέλο T 20/40 το οποίο υποστηρίζει balanced σύνδεση με την κεφαλή.

Thumbnail Thumbnail Thumbnail

Το ηχείο της TotalDAC, D100. Δαπέδου, 2,5 δρόμων με δύο δωδεκάρια γούφερ.

Ηχεία της Totem: Από αριστερά προς τα δεξιά, Element Fire V2, Metal V2 και Tribe Power.

Η Totem επέδειξε, επίσης, τον ολοκληρωμένο ενισχυτή Kin MkII, με δυνατότητα ασύρματο streaming.

Thumbnail Thumbnail Thumbnail

Η πάντοτε εντυπωσιακή Trafomatic έπαιξε, μεταξύ άλλων και με αυτόν τον ολοκληρωμένο ενισχυτή, Rhapsody PSE 300B, με τις ομώνυμες λυχνίες εξόδου.

Μεγάλος μονομπλόκ από την Triangle Art. Πρόκειται για τον M100 o οποίος βασίζεται σε δύο KT120, συνδεσμολογημένες σε τριοδικό push-pull. Αποδίδει, σύμφωνα με την εταιρία 120W με “μόνο” 2dB αρνητικής ανάδρασης.

Η σειρά Exxceed της Trigon περιλαμβάνει CD player, Audio Server, Ολοκληρωμένο ενισχυτή και προενισχυτή phono.

Thumbnail Thumbnail Thumbnail

Ο 995Ρ της Trilogy είναι ένας υβριδικός μονομπλόκ, με λαμπάτο στάδιο εισόδου και συνδυασμό Transistor/MOSFET στην έξοδο. Μπορεί να λειτουργήσει είτε σε τάξη ΑΒ (200/350W 8/4Ω) είτε σε τάξη Α (40/55W, 8/4Ω).

Η ιταλική Trinaudio επέδειξε τον προενισχυτή Keleyma Beta.

Η Triode από την Ιαπωνία, επέδειξε τον Musashi, έναν ολοκληρωμένο ενισχυτή δύο KT150 ανά κανάλι σε συνδεσμολογία push pull και πόλωση ΑΒ. Αποδίδει 100W/8Ω ανά κανάλι και διαθέτει τέσσερις εισόδους Line και μια Phono.

Thumbnail Thumbnail Thumbnail

H νέα έκδοση του μονομπλόκ Apollon της Tsakiridis Devices χρησιμοποιεί λυχνίες KT150 για υψηλότερη ισχύ.

O υβριδικός προενισχυτής phono της εταιρίας, o Zeus, χρησιμοποιεί ένα στάδιο με τελεστικό ενισχυτή χαμηλού θορύβου στην είσοδο και λυχνία σε συνδεσμολογία ακόλουθου καθόδου στην έξοδο. Είναι πλήρως ρυθμιζόμενος.

Η έκπληξη από τους αδελφούς Τσακιρίδη, πάντως, ήλθε με την πρώτη παρουσίαση του ολοκληρωμένου ενισχυτή Reference. Βασισμένος σε ΚΤ170, αποδίδει 100W ανά κανάλι και θέτει ένα νέο πρότυπο στην αισθητική των συσκευών της ελληνικής εταιρίας. Στο κατώτερο σασί, υπάρχουν οι μετασχηματιστές, ελαστικά αναρτημένοι.

Thumbnail Thumbnail Thumbnail

Η Tune Audio παρουσίασε για πρώτη φορά το νέο της ηχείο, Epitome. Βασίζεται στην ναυαρχίδα της ελληνικής εταιρίας, Avaton και είναι μια τρίδρομη σχεδίαση με φόρτιση χοάνης σε όλους τους δρόμους και απόκριση χαμηλά που φθάνει τα 35Hz.

Χωρίς να κάνει πολύ θόρυβο η VAC επέδειξε τον σχετικώς νέο μονομπλόκ τελικό Master 300 Musicbloc. Οι πληροφορίες μας αναφέρουν ότι πρόκειται για μια σχεδίαση βασισμένη στις ιδέες του κορυφαίου Statement 452 iQ.

Ο Van Den Hul επέδειξε τον προενισχυτή phono The Grail, στην έκδοση SE (υπάρχει και η έκδσση SE+ με βελτιωμένα τροφοδοτικά. Ο προενισχυτής προσαρμόζεται αυτόματα στην κεφαλή μεταβάλλοντας την αντίσταση εισόδου του σε ένα διάστημα μεταξύ 2Ω και 2kΩ.

Thumbnail Thumbnail Thumbnail

Ο VDH επίσης επέδειξε την Colibri στην έκδοση XGW Grand Cru Elite, την κορυφαία κεφαλή του μεγάλου Ολλανδού.

Η Velodyne, για όσους δεν το γνωρίζουν, έχει περάσει σε ευρωπαϊκά χέρια (αγοράστηκε από την Audio Reference) από το 2019 κάτι που ανακοινώθηκε επισήμως στο Μόναχο. Με την ευκαιρία, επέδειξε ένα νέο μοντέλο που θα πρέπει να περιμένουμε στην σειρά Digital Drive Plus.

Η Verity Audio παρουσίασε για πρώτη φορά το νέο της ηχείο, το οποίο ονομάζεται Arindal...

Thumbnail Thumbnail Thumbnail

...καθώς και τον νέο της ολοκληρωμένο ενισχυτή, INT-100.

Το DG-1 Dynamic Groove της Vertere Acoustics είναι η πιο προσιτή λύση της εταιρίας, απλό στο στήσιμο και την χρήση και διαθέσιμο σε διάφορες εκδόσεις, ως προς τα παρελκόμενά του.

Για τους απαιτητικούς, η Vertere επέδειξε τον κορυφαίο της βραχίονα Reference III, μια σχεδίαση που χρησιμοποιεί ένα σύστημα περιστροφής (και όχι έδρασης) βασισμένο σε ανθρακόνημα. Στην φωτό, φαίνεται με το ειδικό σύστημα συγκράτησης που τον συνοδεύει, ώστε να εξασφαλίζεται η καλή κατάσταση της ιδιόμορφης αυτής ανάρτησης.