Δικτυακός τόπος για τις Τεχνολογίες Audio, Video, HiFi, High End, Home Entertainment
Greek site for Audio Video & Home Entertainment technologies
Tελευταία Ενημερωση/Last Update: Τρίτη, 07/06/2022

AVMENTOR.net
Go to
AVMENTOR.net

Μόναχο, M.U.C., 19/5-22/5/2022

Λογότυπος

Munich High End Show 2022 - Show Report

Φωτό_Ανοίγματος
Thumbnail Thumbnail Thumbnail

Εντελώς περιέργως, το τελευταίο μοντέλο της Elipson φαίνεται λιγότερο σύγχρονο από το παλαιότερο Legacy 3230. Όχι από λάθος, αφού μιλάμε για την vintage σειρά της εταιρίας και το Heritage XLS15.

Συσκευές της EMM Labs. Επάνω το streamer NS1, συμβατό με UPnP/DLNA και, κάτω, ο κορυφαίος DAC DA2 V2, ο οποίος, κατά την γνωστή τακτική της εταιρίας (και ελέω Meitner) πραγματοποιεί upsampling σε DSD 16x.

O μονομπλόκ Eric Encore της Engstrom βασίζεται σε δύο 845 σε διάταξη push-pull και αποδίδει 70W. Η βασική ιδέα προέρχεται από τον αρχικό Eric, του 2016, οποίος βασιζόταν σε λυχνίες Τ-100.

Thumbnail Thumbnail Thumbnail

H Epos επέστρεψε και έχουμε κάθε λόγο να χαιρόμαστε. Κάτω από τον έλεγχο του Kalr-Heinz Fink μπορούμε να περιμένουμε μεγάλα πράγματα. Εδώ, το πρώτο δείγμα, ένα ηχείο βάσης με κωδικό ES14N, ονομασία-φόρος τιμής στο ιστορικό ES14.

Για να εορτάσει τα 35 της χρόνια, η Esoteric έφτιαξε το πρώτο της αναλογικό σύστημα. Εντυπωσιακό σε παρουσία και ποιότητα κατασκευής βασίζεται στην πολύ ενδιαφέρουσα ιδέα του μαγνητικού συμπλέκτη, όπου η περιστροφή του πλατό οφείλεται σε μαγνητικές δυνάμεις και όχι σε άμεση σύμπλεξη με τον κινητήρα.

Το Extreme Mk II της Estelon είναι η τελευταία έκδοση του ήδη εντυπωσιακού “σκέτου” Extreme, μιας τετράδρομης σχεδίασης δαπέδου του Alfred Vassilkov, από την οποία διαφέρει, κυρίως στις μονάδες μεσαίων και υψηλών συχνοτήτων και στα φίλτρα.

Thumbnail Thumbnail Thumbnail

Ο μεγάλος προενισχυτής phono GM Phono V.3.0 της ιταλικής Faber's Power βασίζεται σε μια σπάνια αρχιτεκτονική η οποία χρησιμοποιεί μετασχηματιστές, τόσο στην είσοδο (step-up) όσο και στην έξοδο. Διαθέτει τρεις εισόδους και μπορεί να εφαρμόσει πέντε καμπύλες αποέμφασης.

Η αυστριακή FalkenOhr εξειδικεύεται στην κατασκευή ρακ και βάσεων. Στο Μόναχο παρουσίασε για πρώτη φορά μια βάση-πλατφόρμα για χρήση με μεγάλους τελικούς ενισχυτές.

Το Blackbird της Feickert Analogue δεν είναι καινούριο αλλά τραβά αμέσως την προσοχή.

Thumbnail Thumbnail Thumbnail

Η σχετικώς νέα στην αγορά Ferrum παρουσίασε τις τρεις διαθέσιμες συσκευές της, τον ενισχυτή ακουστικών Oor, τον DAC Erco και το τροφοδοτικό Hypsos.

Βασισμένες στις ιδέες του Rupert Neve, αλλά προσανατολισμένες στα οικιακά συστήματα οι συσκευές της σειράς Fidelice φαίνονται άκρως ενδιαφέρουσες. Εδώ, το phono της σειράς.

Δέκα χρόνια πέρασαν από την ανακοίνωση της συγχώνευσης Focal/Naim και είναι καλή ευκαιρία για εορτασμούς: Εδώ, το επετειακό Maestro Utopia EVO...

Thumbnail Thumbnail Thumbnail

…το οποίο στην ειδική του έκδοση αποτελεί σύστημα με τον τελικό ενισχυτή Naim NAP-300 DR, το media players NDX 2 και τον προενισχυτή NAC 252 με το εξωτερικό τροφοδοτικό Supercap.

Η Fonolab από την Τσεχία ασχολείται με αναλογικές πηγές. Ο Qvattvor 4x4 Reference είναι ένας συμμετρικός/balanced προενισχυτής step-up με μετασχηματιστές της Tamura.

Τα Lignea του Franco Serblin είναι ένα μικρό σε όγκο ηχείο με πολύ ενδιαφέρουσα αισθητική. Η καμπίνα είναι από μασίφ ξύλο, bass reflex και η μπάφλα κατασκευάζεται από αλουμίνιο. Βασίζεται σε ένα μιντ/γούφερ 110mm και ένα τουίτερ υφασμάτινου θόλου 27mm και σε φίλτρο πρώτης τάξης.

Thumbnail Thumbnail Thumbnail

H Fulianty Audio (την οποία δεν είχαμε ξανακούσει…) κατασκευάζει μόνο αυτόν τον ενισχυτή ακουστικών. Βασίζεται σε λυχνίες με συνδεσμολογία OTL/Single Ended, χωρίς ανάδραση και διαθέτει τρεις αναλογικές εισόδους. Ο κωδικός του είναι S-18.

Είναι πλέον ξεκάθαρο ότι το vintage μετράει πολύ στα ηχεία. Έτσι εξηγείται το γεγονός ότι και η Fyne παρουσίασε μια πλήρη σειρά από τέτοια ηχεία (βασισμένα σε ομοαξονική μονάδα). Εδώ το Vintage Twelve.

Αν και η Geithain είναι γνωστή για τα στούντιο μόνιτορ, διαθέτει μια πολύ αξιόλογη σειρά ηχείων για οικιακό Hi-Fi υψηλών απαιτήσεων. Εδώ, το ME 804K, μια τρίδρομη, ενεργή σχεδίαση κατάλληλη για τοποθέτηση σε μεσαίους/μεγάλους χώρους.

Thumbnail Thumbnail Thumbnail

Το κλασικό Grand Avant Garde της Gershman Acoustics (αριστερά), δίπλα στο νεότερο Posh.

Με ύψος 2,10, το GAΪΑ της Goldmund είναι ένα επιβλητικό ηχείο. Πρόκειται για μια ενεργή σχεδίαση πέντε δρόμων, με σούπερ τουίτερ και τουίτερ, δύο κλάδους μεσαίων (ανώτερων και κατώτερων με δύο μιντ/γούφερ -4 και 6 ιντσών αντιστοίχως- ανά κλάδο) και δύο 12ιντσα γούφερ. Βασίζονται σε ενισχυτές Telos (1900W ανά ηχείο), διαθέτουν ψηφιακή είσοδο και μπορούν να δεχτούν και ασύρματο streaming.

Οι αναβιώσεις καλά κρατούν. Εδώ, το μεγάλο μόνιτορ LS5/5 της Graham Audio.

Thumbnail Thumbnail Thumbnail

To Mach 9 της Grandinote είναι ένα ηχείο δύο δρόμων με εννέα γούφερ που λειτουργούν με την φυσική τους αποκοπή και 16 τουίτερ...

... οδηγήθηκε από τον ολοκληρωμένο ενισχυτή Shinai της εταιρίας.

Η Grimm Audio επέδειξε ένα πολυκαναλικό σύστημα για χρήση σε εφαρμογές audio υψηλών απαιτήσεων με το LS1 δεύτερης γενιάς και το network player MU1.