Δικτυακός τόπος για τις Τεχνολογίες Audio, Video, HiFi, High End, Home Entertainment
Greek site for Audio Video & Home Entertainment technologies
Tελευταία Ενημερωση/Last Update: Τρίτη, 07/06/2022

AVMENTOR.net
Go to
AVMENTOR.net

Μόναχο, M.U.C., 19/5-22/5/2022

Λογότυπος

Munich High End Show 2022 - Show Report

Φωτό_Ανοίγματος
Thumbnail Thumbnail Thumbnail

Το πρωτότυπο του EOS 2 της Gryphon. Όταν θα κυκλοφορήσει θα είναι μια σχεδίαση δύο δρόμων με δυνατότητα χρήσης bass reflex στο εμπρός ή το πίσω μέρος και διακόπτη φάσης, αμφότερα λύσεις που διευκολύνουν την τοποθέτηση, αναφέρει ο κατασκευαστής.

Η Gryphon επέδειξε, επίσης, τα νέα καλώδιά της, Rosso.

Η hArt Lab είχε εντυπωσιακή παρουσία στα Hall της έκθεσης με τον λαμπάτο Media player/DAC/Προενισχυτή/Ενισχυτή ακουστικών της...

Thumbnail Thumbnail Thumbnail

... και τους τελικούς της ενισχυτές, δικαναλικό και μονομπλόκ. Οι άνθρωποι έχουν άκρως ενδιαφέρουσες ιδέες και τον τρόπο να τις υλοποιούν.

Ηχεία της Heco. Αριστερά, το δίδρομο βάσης Belladona και, δεξιά, το δαπέδου Signature 909.

H Γερμανική Hedd Audio εξειδικεύεται στα στούντιο μόνιτορ και στην αρθρωτή αρχιτεκτονική. Εδώ, ένα από τα μεγαλύτερα μοντέλα της, το Tower Mains το οποίο είναι ένα βασικό μόνιτορ TM 80 σε συνδυασμό με δύο υπογούφερ στο επάνω και στο κάτω μέρος.

Thumbnail Thumbnail Thumbnail

Οι φίλοι της Hegel θα χαρούν να μάθουν ότι η εταιρία παρουσίασε ένα νέο ζευγάρι προ-τελικού υψηλών απαιτήσεων. Εδώ ο τελικός ενισχυτής H30...

… και εδώ ο προενισχυτής P30A.

Η High End Japan είναι μια εταιρία που συντηρεί και αναπαλαιώνει το αναμενόμενο: Υψηλού επιπέδου ιστορικές συσκευές κατασκευαστών από την Ιαπωνία. Ζηλέψτε ελεύθερα το κασετόφωνο CT-A1...

Thumbnail Thumbnail Thumbnail

... καθώς και μαγνητόφωνα R2R της Technics και της Pioneer.

Η HiFi Rose κάνει εδώ και λίγο καιρό αρκετό θόρυβο με αυτόν το ολοκληρωμένο ενισχυτή (RA180) του οποίου η εξωτερική εμφάνιση ανταγωνίζεται επάξια τις δυνατότητες και τον σχεδιασμό του. Βασίζεται σε ένα διακοπτικό στάδιο εξόδου με ημιαγωγούς GaN.

Η ίδια εταιρία επέδειξε το πρωτότυπο του RS520, ο οποίος θα είναι ένας συνδυασμός ολοκληρωμένου ενισχυτή με streamer. Αναμένεται μέσα στο καλοκαίρι.

Thumbnail Thumbnail Thumbnail

Το πλατό της Holbo με τον βραχίονα που χρησιμοποιεί έδραση αέρα. Απλό, λιτό και -κατά πάσα πιθανότητα- αποτελεσματικό.

Η εταιρία ονομάζεται Horns και -θα το μαντέψατε- ασχολείται με ηχεία χοάνης. Εδώ το Overture. Τρίδρομο με χοάνες στα μεσαία και τις υψηλές και δύο 12ιντσα γούφερ. Από την Πολωνία.

H Hypex έχει μπει στον χώρο του DIY προσφέροντας πλήρη πακέτα ενισχυτών, μαζί με σασί.

Thumbnail Thumbnail Thumbnail

Η Ideon Audio επέδειξε μεταξύ άλλων και τον κορυφαίο της DAC, τον Absolute. Μια cost-no-object σχεδίαση, που φαίνεται εξαιρετικά ενδιαφέρουσα...

... ενώ είχαμε την ευκαιρία να δούμε από κοντά το streamer Absolute Stream, μια συσκευή βελτιστοποιημένη για χειρισμό αρχείων, με δυνατότητες σύνδεσης μέσω Ethernet και μέσω USB (για εξωτερικές μονάδες αποθήκευσης) καθώς και προσεγμένο τροφοδοτικό...

...και το Absolute Time, μια συσκευή που πραγματοποιεί απομόνωση και reclocking σε streams μέσω θύρας USB και μέσω S/PDIF.

Thumbnail Thumbnail Thumbnail

Η iFi παρουσίασε για πρώτη φορά το πολύ μικρό Go Bar, έναν USB DAC/Ενισχυτή ακουστικών που χωράει σε κάθε τσέπη.

Το Magister Mk II της ολλανδικής Ilumnia βασίζεται σε μια μονάδα LEMS που έχει αναπτύξει η ίδια η εταιρία και υπόσχεται σημαντικά μεγαλύτερη γραμμικότητα και υψηλότερο συντελεστή απόδοσης καθώς δεν διαθέτει ούτε εμπρόσθια ούτε οπίσθια ανάρτηση. Πίσω δεξιά διακρίνεται, κατά πάσα πιθανότητα το πρωτότυπο ενός υπογούφερ της εταιρίας.

Καλά νέα για όσους αναζητούν ένα καλό streamer. Η Innuos ανακοίνωσε μια νέα σειρά, την Pulse στην οποία ανήκει το Mini της φωτογραφίας, με τιμή που αναμένεται να βρίσκεται κάτω από το ψυχολογικό όριο των €1.000.

Thumbnail Thumbnail Thumbnail

Η Iso Acoustics οργάνωσε ένα τεστ Α/Β με δύο μεγάλα Focal, προκειμένου να επιδείξει την αποτελεσματικότητα των ελαστικών σημείων στήριξης που σχεδιάζει.

Στον ίδιο χώρο μπορούσε, κάποιος, να δει και την βάση Aperta, η οποία έχει σχεδιαστεί ειδικά για υπογούφερ.

Η Ixoost είναι ένας κατασκευαστής “ειδικών” ηχείων, εμπνευσμένων από το design της αυτοκινητοβιομηχανίας. Εδώ το Esavox, βασισμένο σε γραμμές της Lamborghini.