Δικτυακός τόπος για τις Τεχνολογίες Audio, Video, HiFi, High End, Home Entertainment
Greek site for Audio Video & Home Entertainment technologies
Tελευταία Ενημερωση/Last Update: Τετάρτη, 9/04/2003


english abstract

Πρωτοσέλιδο Aρχείο Νέων Αρθρα Τεχνολογία HowTo Δίσκοι Αναφοράς Links Contact About

LOCATION BAR►ΔΙΣΚΟΙ ΑΝΑΦΟΡΑΣ►CD TEST: TEST CREDITS ...

AV BLOG 

SITE MAP

Aυτό θα πεί τάξη, αναφωνεί κανείς.  Αλλά μην τρέφετε αυταπάτες, η φωτό είναι σκηνοθετημένη από τον φωτογράφο μας, το 1998.  Στην πράξη τα πράγματα ήταν σαφώς πιό ακατάστατα αλλά και πιό δημιουργικά.
ΠΩΣ ΕΓΙΝΕ Η ΔΟΚΙΜΗ...
Σε αντίθεση με της συνήθεις δοκιμές συσκευών, στις οποίες έχουμε εθιστεί, εδώ και αρκετά χρόνια, αυτή η διαδικασία ήταν κάτι πρωτόγνωρο.  Λίγο ο απόλυτα ελεγχόμενος χώρος ακρόασης, λίγο το τέλεια στημένο σύστημα, λίγο η φύση του όλου εγχειρήματος που απαίτησε εκτεταμμένες ακροάσεις για να συνδέσουμε μετρήσεις και ακουστική εντύπωση, όλα συνέβαλλαν σε μια διαφορετική ευχάριστη αίσθηση και η αλήθεια είναι ότι δεν μας απασχόλησαν ιδιαίτερα οι τεχνικές λεπτομέρειες.  Ωστόσο, για να επανέλθουμε και στα καθ΄ημάς, για τους λάτρεις τις λεπτομέρειας,παραθέτουμε τα στοιχεία που αποτέλεσαν το περιβάλλον μας στην διάρκεια της δοκιμής.

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ...►

AKΟΥΣΑΜΕ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΔΕΚΑΤΡΕΙΣ δίσκους μέσα από τα μόνιτορς του στούντιο αλλά και από το προσωπικό μας σύστημα.  Οπου υπήρξαν σημαντικές διαφορές ανάμεσα στα δυο συστήματα το αναφέρουμε.  Το σύστημα του Athens Mastering αποτελείται από το CD transport Μarantz PMD-321 (με έξοδο AES/EBU) που τροφοδοτεί έναν μετατροπέα d/a Krell Studio 20bit.  H αναλογική αλυσίδα περιλαμβάνει τον προενισχυτή KRC-2 της Krell και τα ενεργά μόνιτορς ATC-200A.

Το σύστημα των μετρήσεων
Η ψηφιακή έξοδος του PDM-321 οδηγείται σε ένα ψηφιακό patch-bay της Z-System και από εκεί τροφοδοτεί το μετρητικό στάθμης της Mytek (Peak/Loudness meter) και τους δύο αναλυτές του στούντιο που τρέχουν σε αντίστοιχους υπολογιστές της Apple. Από αυτούς, ο πρώτος είναι ο PAZ (Psychoacoustic Analyzer) της Waves o υπεύθυνος για τον υπολογισμό του φάσματος και των ανυσμάτων της στερεοφωνικής εικόνας και ο δεύτερος ένας αναλυτής φάσματος πραγματικού χρόνου της Spectra Foo που είναι υπεύθυνος (στην δική μας περίπτωση) για το τρισδιάστατο διάγραμμα συχνότητας/στάθμης/χρόνου. Για τους αμετανόητα περίεργους, η καλωδίωση των αναλογικών σημάτων έχει γίνει με καλώδια της Monster και των ψηφιακών με καλώδια της Belden ενώ η ψηφιακή μεταφορά περνάει μέσα από μονάδες Clockwork της Weiss που είναι υπεύθυνες για την καταστολή του Jitter.

Credits
Eίναι αυτονόητο το ότι αυτό το κείμενο δεν θα μπορούσε να γίνει πραγματικότητα αν δεν είχαμε στην διάθεσή μας τον θαυμάσιο εξοπλισμό του Athens Mastering και για τον λόγο αυτό ευχαριστούμε τον Θέμη Ζαφειρόπουλο και τον Χρίστο Χατζηστάμου. 
Επίσης,Ο Χ.Χ. εκτός από τον χειρισμό των αναλυτών έκανε χρήσιμα σχόλια και δάνεισε την πολύτιμη εμπειρία του στον υπογράφοντα υποδεικνύοντας διάφορα "δύσκολα" σημεία και λύνοντας απορίες ώστε η δοκιμή να είναι χρήσιμη και ευανάγνωστη.

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ...►     ΚΟΡΥΦΗ ΣΕΛΙΔΑΣ

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:
►Κριτικές δίσκων αναφοράς:
Phillip Glass/Kundun (CD),
John Surman/The Amazing Adventures of Simon Simon (ECM, βινύλιο), 
James Horner/Titanic (CD),
Yello/Pocket Universe(CD),
The New Savoy Jazzmen/Jamsession at the Sagewerk (AAA, βινύλιο)

CD ON TEST:
CHRIS REA/THE ROAD TO HELL ►DIRE STRAITS/ON EVERY STREET ►FRANK ZAPPA/ONE SIZE FITS ALL ► TSUYOSHI YAMAMOTO TRIO/GIRL TALK ► RED HOT CHILI PEPPERS/ONE HOT MINUTE ►VARIOUS/HIT BOX 4PINK FLOYD/THE DARK SIDE OF THE MOON ► JAMES HORNER/TITANIC ► ANDREW POWELL/LADYHAWKE ► VIVALDI/THE FOUR SEASONS ► CRAIG ARMSTRONG/THE SPACE BETWEEN US ► ABATON/EΞ ΑΔΟΚΗΤΩ

Πρωτοσέλιδο | Αρχείο Νέων | Αρθρα | Τεχνολογία | HowTo | Δίσκοι | Links | Contact | Αbout


©Δημήτρης Σταματάκος/Ακραίες Εκδόσεις 2003
Σχετικά με το avmentor.gr (προβλήματα, παρατηρήσεις κ.λπ): webmaster@avmentor.gr Eπαφή με την σύνταξη (ύλη, σχόλια, ερωτήσεις κ.λπ): contact@avmentor.gr