Δικτυακός τόπος για τις Τεχνολογίες Audio, Video, HiFi, High End, Home Entertainment
Greek site for Audio Video & Home Entertainment technologies
Tελευταία Ενημερωση/Last Update: Τρίτη, 06/06/2023

AVMENTOR.net
Go to
AVMENTOR.net

Μόναχο, M.U.C., 18-21/05/2023

High End 2023 - Show Report

Λογότυπος
Φωτό_Ανοίγματος
Thumbnail Thumbnail Thumbnail

Ο πάντα εντυπωσιακός Reference DAC της Wadax φλερτάρει, ελαφρώς, με την steampunk αισθητική.

Ολοκληρωμένος ενισχυτής της Waversa. Είναι ο Wamp 2.5 Mk2.

Προσωπικό κασετόφωνο (Walkman -not) από την We Are Rewind. Το κανονικό. Το γνήσιο. Ξεκίνησε με καμπάνια στο Kickstarter, βγήκε στην αγορά (σε λογική τιμή) και έχει και Bluetooth για τα ασύρματα ακουστικά σας.

Thumbnail Thumbnail Thumbnail

Απλό, λιτό, το λες -άνετα- απέριττο. Το Dovedale της Wharfedale.

Το νέο Alexx V της Wilson Audio συνόδευσε εφέτος τα ηλεκτρονικά της Nagra, εδώ με τον μονομπλόκ της σειράς HD των Ελβετών.

Οι επισκέπτες της έκθεσης, πάντως, είχαν την ευκαιρία να ακούσουν και το κορυφαίο Wilson, το Chronosonic XVX, εδώ οδηγούμενο από μονομπλόκ του D' Agostino.

Thumbnail Thumbnail Thumbnail

Το είδαμε, ως πρωτότυπο, το 2019. Εφέτος το Wilson Benesch GMT, το κορυφαίο πλατό της εταιρίας λειτουργούσε και παρουσιάστηκε επισήμως. Βασίζεται σε οδήγηση direct drive, αλλά ο κινητήρας είναι πολυφασικός με κάθε φάση να ελέγχεται ξεχωριστά από μικροεπεξεργαστή.

Η WLM (Wiener Lautsprecher Manufaktur) επέδειξε τα μοντέλα δαπέδου Diva Mk IV (αριστερά) και Franz S (δεξιά). Το τελευταίο είναι το δεύτερο μεγαλύτερο μοντέλο, είναι ενεργό με δύο τουίτερ AMT.

O Wolf Von Langa τσεκάρει την παρατηρητικότητα των επισκεπτών: Αυτό το “Chicago” έχει κάτι μικροδιαφορές, όπως η θέση του τουίτερ και η ανοικτή μπάφλα, επομένως, δεν είναι το Chicago, αλλά ένα νέο Chicago. Να προσέχετε.

Thumbnail Thumbnail Thumbnail

Σε ειδική εκδήλωση, η YBA παρουσίασε το νέο της streamer/DAC, μια εντυπωσιακή και προσεγμένη συσκευή, με πολύ καλό user interface. Ο ίδιος ο Bernard Andr? μας είπε ότι η σωστή αρχιτεκτονική είναι να περιλαμβάνεται ο DAC στο ίδιο σασί. Θα περιμένουμε!

Η παρουσία του πρώτου “ξύλινου” YG το 2022, προφανώς είχε θετική ανταπόκριση, οπότε η εταιρία εφέτος παρουσίασε την σειρά Peaks, με μοντέλα δαπέδου και υπογούφερ…

… αλλά και με μοντέλα βάσης.

Thumbnail Thumbnail Thumbnail

Η YS Sound είναι μια -μάλλον- μυστηριώδης εταιρία από την Ιαπωνία. Εδώ, ένας τελικός ενισχυτής της, ο YS-332 JP-S, με διακοπτικό στάδιο εξόδου, αγνώστων λοιπών στοιχείων.

Το Copperhead-X της Zavfino είναι μια κλασική υλοποίηση με έμφαση στα μασίφ μέταλα και στις μάζες. Κίνηση με ιμάντα, μικρομετρική ρύθμιση στροφών και βραχίονας ο Aeshna Carbon.

Ηχεία της Zelaton. Αριστερά, το Plural Evo και, δεξιά, το Emotion Evo.

Thumbnail

Κάποτε λέγαμε “θα χρειαστείς χώρο πίσω από τα ηχεία” για λόγους ακουστικής. Τώρα, πρέπει να λάβεις υπόψιν και τα καλώδια. Εντυπωσιακή καλωδίωση της Zen Sati.