Δικτυακός τόπος για τις Τεχνολογίες Audio, Video, HiFi, High End, Home Entertainment
Greek site for Audio Video & Home Entertainment technologies
Tελευταία Ενημερωση/Last Update: Τρίτη, 06/06/2023

AVMENTOR.net
Go to
AVMENTOR.net

Μόναχο, M.U.C., 18-21/05/2023

High End 2023 - Show Report

Λογότυπος
Φωτό_Ανοίγματος
Thumbnail Thumbnail Thumbnail

Τα καινούρια κορυφαία ασύρματα in-ear της Technics, ΕΑΗ-ΑΖ80.

Λαμπάτος ολοκληρωμένος της Tektron. Είναι ο TK Two 211i.

Τί ακριβώς κάνει το Earth Grounding Monster της Telos Audio; Βελτιώνει τις συνθήκες γείωσης του συστήματος (μικρότερη αντίσταση και θόρυβος). Έχει κάνα σαραντάρι χιλιάρικα, βεβαίως και αν θέλετε πυκνωτές silver foil θα πρέπει να προσθέσετε άλλες 26.000 ευρώ. Οκαζιόν!

Thumbnail Thumbnail Thumbnail

Μια από τις εντελώς νέες παρουσίες στο εφετινό Μόναχο ήταν η Tessiture. Το ηχείο No. 1 διαθέτει αυτή την αρκετά πολύπλοκη μπάφλα για να ελέγξει την ακτινοβολία των μεγαφώνων.

Το είδαμε και το 2022 αλλά παραμένει εντυπωσιακό στο άκουσμα: Ο επεξεργαστής BACCH-SP της Theoretica χρησιμοποιεί DSP για να δημιουργήσει μια ιδιαιτέρως υψηλής ακρίβειας στερεοφωνική εικόνα, με δυνατότητα, μάλιστα, head-tracking.

Ο συνδυασμός πλατό ΤΤ01 και βραχίονα TA01 του Thiele, χρησιμοποιεί τρία διαφορετικά επίπεδα/υλικά για την απόσβεση των κραδασμών…

Thumbnail Thumbnail Thumbnail

… με τον βραχίονα να βασίζεται σε έναν μηχανισμό μεταβλητής γεωμετρίας, ώστε να διατηρεί μηδενική γωνία εκτροπής όπως οι βραχίονες παράλληλης μετατόπισης, όντας, όμως, ακτινικός.

Η Thoeress είναι μια ιδιαιτέρως συμπαθής εταιρία, με vintage look, λαμπάτα κυκλώματα και ακραίας ποιότητας point-to-point συναρμολόγηση. Εδώ, ο προενισχυτής/ενισχυτής ακουστικών DFAmp (Dual Function Amplifier).

Με την μακρόχρονη ιστορία της Thorens, κάθε χρονιά είναι και μία επέτειος. Εδώ, το πλατό για τα 140 χρόνια. Περιορισμένη έκδοση, κλπ, κλπ…

Thumbnail Thumbnail Thumbnail

… αλλά, βεβαίως, αυτό που τράβηξε όλα τα βλέμματα ήταν το καινούριο, θηριώδες, Reference στο οποίο η Thorens κάνει αυτό που έπρεπε να κάνουν όλοι οι κορυφαίοι κατασκευαστές στα κορυφαία τους μοντέλα: Χρησιμοποιεί ενεργή καταστολή κραδασμών.

Η εταιρία επέδειξε, επίσης το Soundwall HP 600, ένα ηχείο με χαρακτηριστικά δίπολου το οποίο περιλαμβάνει 12 γούφερ ανά ηχείο και δύο συστοιχίες D'Appolito, μια για κάθε πλευρά της καμπίνας.

Τελευταίο, αλλά όχι έσχατο, ενδιαφέρον έκθεμα της Thorens το πρωτότυπο του TPP 1660, ο οποίος θα ένας πλήρως ρυθμιζόμενος, αρθρωτός, προενισχυτής phono/line με ενισχυτή ακουστικών, που θα υποστηρίζει τέσσερις εισόδους phono και 8 line.

Thumbnail Thumbnail Thumbnail

Ένα από τα εκθέματα στον χώρο της Thrax ήταν ο προενισχυτή phono Orpheus μια λαμπάτη σχεδίαση με ένα στάδιο κέρδους (χωρίς ανάδραση) και παθητική αποέμφαση RIAA (με δικτύωμα LCR) στην πιο πρόσφατη εκδοχή του.

Η εταιρία από την Βουλγαρία επέδειξε, επίσης, το Yatrus, ένα πλατό άμεσης οδήγησης με ηλεκτρονικό έλεγχο στροφών.

Ένα ενδιαφέρον σύστημα για την βελτίωση των σκεβρωμένων δίσκων από την Tien Audio. Βασίζεται στην δημιουργία ατμοσφαιρικού κενού.

Thumbnail Thumbnail Thumbnail

Ο εντυπωσιακός ολοκληρωμένος ενισχυτής TSI-300 της TLA Audio. Υβριδική αρχιτεκτονική με εξασθενητή σειράς, δύο λαμπάτα στάδια (12AU7) στην προενίσχυση και ημιαγωγικό στάδιο ισχύος το οποίο αποδίδει 2x150W/8Ω και 2x300W/4Ω.

Πιθανώς το όνομα Tone Tool να σας φέρνει στο μυαλό το μεγαθήριο Sprocket/Dereneville DTT 02, αλλά η γερμανική εταιρία έχει πολύ πιο λογική προσέγγιση. Αυτό είναι το τρέχον της μοντέλο και προσφέρει δυνατότητες customizing.

Θηριώδης μετασχηματιστής απομόνωσης στη σειρά RM της Torus Power..

Thumbnail Thumbnail Thumbnail

Η Total DAC έπαιξε με την νέα έκδοση των ηχείων D100.

Ενισχυτής ακουστικών της Trafomatic. Push-pull σε τάξη Α, με απόδοση 2W/50Ω και μετασχηματιστή εξόδου που επιτρέπει την οδήγηση ακουστικών με ονομαστική αντίσταση 25-600Ω.

Το Transrotor Bellini στην πρώτη του επίσημη παρουσίαση. Βασίζεται σε μαγνητικό έδρανο και θα είναι διαθέσιμο σε μια ποικιλία εκδόσεων, με διαφορετικούς βραχίονες και κεφαλές.

Thumbnail Thumbnail Thumbnail

Ο προενισχυτής 915R της Trilogy βασίζεται στις λυχνίες 6N6P και προσφέρει έξι εισόδους (τρεις single ended και τρεις balanced) και τέσσερις εξόδους (2 single ended και 2 balanced) καθώς και βρόχο send/return.

Ο Keleyma Beta της Trinaudio είναι ένας λαμπάτος προενισχυτής, ο οποίος βασίζεται σε πόλωση μέσω LED, χωρίς ανάδραση και σε εξασθενητή κλίμακας με ρελέ. Διαθέτει τέσσερις εισόδους και δύο εξόδους, όλες single ended.

Η Tsakiridis Devices είχε, ως συνήθως, έντονη παρουσία. Εδώ, οι τελικοί σε τάξη Α Achilles.