Δικτυακός τόπος για τις Τεχνολογίες Audio, Video, HiFi, High End, Home Entertainment
Greek site for Audio Video & Home Entertainment technologies
Tελευταία Ενημερωση/Last Update: Τρίτη, 06/06/2023

AVMENTOR.net
Go to
AVMENTOR.net

Μόναχο, M.U.C., 18-21/05/2023

High End 2023 - Show Report

Λογότυπος
Φωτό_Ανοίγματος
Thumbnail Thumbnail Thumbnail

Η Q Acoustics παρουσίασε την νέα σειρά 5000.

Η QED προσφέρει και καλώδια Ethernet στην σειρά Reference.

Από τις πραγματικά ευχάριστες στιγμές στο Μόναχο ήταν η παρουσίαση -μετά από χρόνια- μιας νέας σειράς από την Quad, με την ονομασία Platina. Εδώ, ο ολοκληρωμένος ενισχυτής…

Thumbnail Thumbnail Thumbnail

… και εδώ το CD transport.

Το είδαμε και πέρυσι, όταν πρωτοπαρουσιάστηκε αλλά ήταν από τα πλέον εντυπωσιακά εκθέματα και εφέτος: Το TD6 της Raidho.

Η Λιθουανική Reed επέδειξε αυτό το πλατό Muse 3A, το οποίο ήταν στημένο με τον κορυφαίο της βραχίονα 5Τ (αριστερά) και τον νέο της μοντέλο, 2B (δεξιά). Ο 2Β μπορεί να ισορροπήσει βαρύτερες κεφαλές και διαθέτει μεταβλητό (σε συνάρτηση με την ακτίνα) αντισκέιτινγκ.

Thumbnail Thumbnail Thumbnail

Βασισμένο στο συλλεκτικό, κορυφαίο, Naiad της Rega, το Naia, το πρωτότυπο του οποίου φαίνεται εδώ, είναι μια πρόταση της εταιρίας η οποία θα μπει στην αγορά το τελευταίο τρίμηνο του 2023.

Ο προενισχυτής APL-01 SE της Riviera είναι μια λαμπάτη σχεδίαση σε τάξη Α, χωρίς ανάδραση, η οποία διαθέτει balanced εισόδους με μετασχηματιστές σύζευξης και έξοδο, επίσης, με μετασχηματιστές. βασίζεται σε 6350/6463.

Η RME επέδειξε τον ADI-2/4 Pro ένα πλήρες front end το οποίο μπορεί να χρησιμοποιηθεί είτε A/D, είτε ως D/A, είτε ως AD/DA και ταυτόχρονα είναι ενισχυτής ακουστικών. Είναι σχεδιασμένος περισσότερο για το studio, αλλά θα εκτιμηθεί δεόντως στον οικιακό χώρο.

Thumbnail Thumbnail Thumbnail

Ο μονομπλόκ τελικός Takumi K-160 της Robert Koda είναι μια σχεδίαση με τελικός στάδιο σε τάξη Α, η οποία αποδίδει 150W/8Ω και 230W/4Ω.

Ο μουσικός server Wavelight της Rockna.

H Rockport παρουσίασε το μοντέλο δαπέδου Orion το 2022, σε στατική επίδειξη, ως πρωτότυπο. Εφέτος το ηχείο έπαιζε (εντυπωσιακά). Είναι μια σχεδίαση τριών δρόμων με σύνθετη καμπίνα, η οποία περιλαμβάνει…

Thumbnail Thumbnail Thumbnail

… έναν εσωτερικό θάλαμο από χυτό αλουμίνιο, ο οποίος φαίνεται εδώ, ένα εξωτερικό κέλυφος από ανθρακονήματα καθώς και ένα δεύτερο κέλυφος, από το ίδιο υλικό, που καλύπτει την μπάφλα.

παρουσίασε και τον RA280, έναν νέο ολοκληρωμένο ενισχυτή ο οποίος θα πρέπει να αναμένεται προς το τέλος της χρονιάς.

Η Ruark μπαίνει δυνατά στον χώρο των ασύρματων συστημάτων με την σειρά “100”. Η πρώτη συσκευή είναι το R410, το οποίο φαίνεται εδώ.

Thumbnail Thumbnail Thumbnail

Η Scansonic παρουσίασε μια νέα σειρά ηχείων, την Q.

Το πλατό Schick 14 του Schick Liebenthal είναι μια από τις σπάνιες περιπτώσεις που χρησιμοποιείται μετάδοση με τροχό (idler). H πλίνθος κατασκευάζεται από συνθετικό υλικό και ο βραχίονας είναι ο 9ιντσος (για την ακρίβεια 9.6 ιντσών) Schick 9.

Το νέο κορυφαίο ακουστικό της Sennheiser είναι το YH-5000SE, με κάψες από μαγνήσιο, διαφράγματα τεχνολογίας Orthodynamic (την οποία η εταιρία αναπτύσσει αρκετές δεκαετίες) και ποιότητα κατασκευής που πραγματικά την αισθάνεσαι στο χέρι (και στο κεφάλι!).

Thumbnail Thumbnail Thumbnail

To Μ0 Pro της Shanling είναι η εξέλιξη του M0 και έχει βελτιωθεί στο κομμάτι του d/a, περιλαμβάνοντας πλέον δύο ES9219C σε balanced τοπολογία, καθώς και στο κομμάτι του ασύρματου streaming υποστηρίζοντας Bluetooth v5.0.

Στο περίπτερο της Shanling είδαμε, ακόμη αυτό: To XP10/XPS10, μια πολύ νέα -κατά τα φαινόμενα- σχεδίαση, η οποία περιλαμβάνει DAC/Ενισχυτή ακουστικών και εξωτερικό τροφοδοτικό. Δεν υπάρχει, προς το παρόν, ημερομηνία εισόδου στην αγορά.

Το εντυπωσιακό καλώδιο τροφοδοσίας Avaton από την σειρά Statement της Signal Projects.

Thumbnail Thumbnail Thumbnail

Νέα κομμάτια στην σειρά North της Sim Audio Moon. Από αριστερά προς τα δεξιά, Network player/DAC 681, ολοκληρωμένος 641, Network player/Ολοκληρωμένος 791 και τελικός ενισχυτής 761.

Τα αξεσουάρ για συστήματα βινυλίου της Simply Analog σε πλήρη ανάπτυξη.

Η Solid Tech παρουσίασε την νέα σειρά συστημάτων στήριξης Balance, εδώ σε δυναμική επίδειξη με σύστημα μέτρησης κραδασμών…