Δικτυακός τόπος για τις Τεχνολογίες Audio, Video, HiFi, High End, Home Entertainment
Greek site for Audio Video & Home Entertainment technologies
Tελευταία Ενημερωση/Last Update: Τρίτη, 06/06/2023

AVMENTOR.net
Go to
AVMENTOR.net

Μόναχο, M.U.C., 18-21/05/2023

High End 2023 - Show Report

Λογότυπος
Φωτό_Ανοίγματος
Thumbnail Thumbnail Thumbnail

… Η Solid Tech παρουσίασε την νέα σειρά συστημάτων στήριξης Balance το βασικό στοιχείο της οποίας έχει αυτή την μορφή.

Το bundle της Sonoro φαίνεται μια πολύ ενδιαφέρουσα και όμορφη λύση για όσους ξεκινούν από το μηδέν. Περιλαμβάνει την κεντρική μονάδα Maestro, το πλατό Platinum και τα ηχεία βάσης Orchestra.

Η Soul Note είναι μια ακόμη εταιρία για την οποία δεν γνωρίζουμε πολλά. Εδώ, ο ολοκληρωμένος ενισχυτής A-2…

Thumbnail Thumbnail Thumbnail

… o μετατροπέας d/a D-1N…

… και ο μονομπλόκ τελικός M-3, ο οποίος ανήκει στην κορυφαία σειρά της εταιρίας…

… μαζί με το CD/SACD player S-3.

Thumbnail Thumbnail Thumbnail

Η Soulution παρουσίασε για πρώτη φορά το νέο της προενισχυτή phono, 757. Χαρήκαμε όταν μάθαμε ότι θα είναι διαθέσιμος και σε μια έκδοση όπου εκτός από την αποέμφαση RIAA θα προσφέρει και την ειδική αποέμφαση για τις οπτικές κεφαλές της DS Audio!

H Hyperion Mk II της Soundsmith είναι μια κορυφαία κεφαλή κινητού σιδήρου με διαχωρισμό καναλιών που φθάνει το -σχεδόν απίστευτο- 36dB και ισορροπία μικρότερη του 0.5dB.

Το Pirol της SoundSpace Systems είναι μια έξυπνη σχεδίαση: Τρίδρομο με τουίτερ ΑΜΤ, είναι παθητικό στον κλάδο των μεσαίων υψηλών (97dB, οδηγείται από ό,τιδήποτε!) και ενεργό/ψηφιακώς υποβοηθούμενο, με ενισχυτή 500W στον κλάδο των δύο 12ιντσων γούφερ.

Thumbnail Thumbnail Thumbnail

Το κορυφαίο μοντέλο της Stax (SR-X9000) βασίζεται στην νέα τεχνολογία διαφράγματος που έχει αναπτύξει η εταιρία (MLER-3) και αναμένεται στην αγορά άμεσα, μέσα στο καλοκαίρι.

Η Stein έχει πάντα εντυπωσιακή παρουσία. Εδώ το “μικρό” Bob M (αριστερά) και το μεγάλο Bob L (δεξιά).

Η Stenheim επέδειξε το νέο Alumine Two.Five, το οποίο είναι το πιο οικονομικό ηχείο δαπέδου της εταιρίας. Δύο δρόμων με δύο γούφερ 6,5 ιντσών και καμπίνα από αλουμίνιο.

Thumbnail Thumbnail Thumbnail

Ο Blackbird της Supatrac είναι δύσκολος στην περιγραφή του. Αρκεστείτε στο ότι πρόκειται για έναν μονοσημειακό (unipivot) βραχίονα, του οποίου το σημείο στήριξης έχει οριζόντιο και όχι κατακόρυφο προσανατολισμό. Αν θέλετε λεπτομέρειες, δείτε το εγχειρίδιο χρήσης στο site…

… εδώ φαινονται μερικές λεπτομέρειες: Αριστερά, το μαγνητικό αντισκέιτινγκ, στο μέσον (ο μεγάλος κοχλίας) είναι το (οριζόντιο) έδρανο και δεξιά διακρίνεται ένα από τα δύο ρυθμιζόμενα νήματα που, αν καταλαβαίνουμε καλά, σταθεροποιούν το σύστημα στον κατακόρυφο άξονα.

Η SVS επέδειξε το σύστημα των εντοιχιζόμενων υπογούφερ της. Εδώ ο controller/ενισχυτής…

Thumbnail Thumbnail Thumbnail

… και εδώ ένα demo των μονάδων όπως αυτές τοποθετούνται στον τοίχο. Δώστε σημασία στο μικρό τους βάθος.

Ο DAC/Ενισχυτής ακουστικών της T+A, HA-200…

… και ο καινούριος ραδιοενισχυτής R 2500 R, με CD transport και streamer της εταιρίας…

Thumbnail Thumbnail Thumbnail

… η οποία έπαιξε με το Solitaire S 540 το μεγάλο τρίδρομο δαπέδου, με μαγνητοστατικό τουίτερ, επτά οβάλ μιντ και δύο γούφερ.

Το νεότερο μοντέλο ηχείων της TAD είναι το κόμπακτ CE1TX, η εξέλιξη του CE1 της εταιρίας, μια τρίδρομη σχεδίαση με ομοαξονικό τουίτερ/μιντ και φόρτιση bass reflex με την τεχνική ADS της TAD (συμμετρικές, πλευρικά τοποθετημένες σχισμές).

Η TΑD επέδειξε, επίσης, το νέο CD/SACD player, το οποίο παρουσιάστηκε τους τελευταίους μήνες του 2022. Το D700 είναι ο αντικαταστάτης του D600, διαθέτει νέο clock, παράλληλους DAC και μετατροπέα i/v με FET. Έχει εξωτερικό τροφοδοτικό.

Thumbnail Thumbnail Thumbnail

Υπάρχουν, πλέον, αρκετές ταινίες ώστε να δικαιολογούν την ύπαρξη στάντ!

Το νέο Teac VRDS-701 βασίζεται στην νέα έκδοση του διάσημου μηχανισμού ανάγνωσης και διαθέτει custom ΔΣ DAC, σχεδιασμένο από την ίδια την εταιρία. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί και ως USB DAC.

Η TechDAS παρουσίασε τον νέο της βραχίονα, Air Force 10, μια σχεδίαση με πνευματική έδραση, εδώ τοποθετημένη σε ένα TechDAS Air Force One.