Δικτυακός τόπος για τις Τεχνολογίες Audio, Video, HiFi, High End, Home Entertainment
Greek site for Audio Video & Home Entertainment technologies
Tελευταία Ενημερωση/Last Update: Τρίτη, 28/06/2022

avmentor.net
Go to
AVMENTOR.net

Ολοκληρωμένος ενισχυτής

Magnat MA 900

Magnat MA 900

O ΜΑ 900 είναι ένας κλασικός σε σχεδίαση ολοκληρωμένος ενισχυτής, με σασί τυπικών διαστάσεων για την τιμή και την ισχύ του, η πρόσοψη του οποίου περιλαμβάνει όλα τα απαραίτητα. Με τον όρο “απαραίτητα”, εννοούμε έναν περιστροφικό επιλογέα εισόδων, το μεγάλο σε διάμετρο ρυθμιστικό στάθμης, ρυθμιστικά τόνου τριών περιοχών και ρυθμιστικό ισορροπίας καναλιών, διακόπτη μονοφωνικής λειτουργίας, μια βοηθητική είσοδο line στην πρόσοψη, με βύσμα TRS 3,5mm, για να συνδέονται εύκολα πηγές που δεν έχουν μόνιμη θέση στο σύστημα και έξοδο ακουστικών. Από την πρόσοψη, ο χρήστης μπορεί, επίσης, να επιλέξει τον ρυθμό λειτουργίας Direct (παράκαμψη των ρυθμιστικών τόνου) και να ρυθμίσει την φωτεινότητα. Στις “κρυφές” δυνατότητες της συσκευής περιλαμβάνονται φίλτρο φυσιολογικής διόρθωσης (Loudness, μόνο από το τηλεχειριστήριο) καθώς και η δυνατότητα ονοματοδοσίας/ρύθμισης της ευαισθησίας (σε ένα διάστημα ±6dB) της κάθε εισόδου.

Magnat MA 900

Ο MA 900 είναι ένας κλασικός σε εμφάνιση, μεγάλος ολοκληρωμένος ενισχυτής. Η Magnat δεν έχει προσπαθήσει να κάνει κάτι ριζοσπαστικό και έχει περιοριστεί (τρόπος του λέγειν) στο να συμπεριλάβει όλα τα απαραίτητα σε ένα καλοκατασκευασμένο, με καλό φινίρισμα σασί.

Την κλασική διαμόρφωση της πρόσοψης ανατρέπει η παρουσία μιας διάφανης επιφάνειας μέσω της οποίας φαίνονται οι λυχνίες της συσκευής. Ο MA 900 είναι διαθέσιμος σε δύο φινιρίσματα, ασημί/αλουμίνιο και μαύρο.
Οι δυνατότητες σύνδεσης που προσφέρει ο ενισχυτής είναι παραπάνω από επαρκείς. Στο επίπεδο των αναλογικών σημάτων, ο χρήστης έχει στη διάθεσή του δύο εισόδους phono, μια για κεφαλές κινητού μαγνήτη (47kΩ) και μια για κεφαλές κινητού πηνίου (470Ω), τέσσερις εισόδους στάθμης line καθώς και πλήρη βρόχο εγγραφής, με είσοδο Tape και έξοδο Rec Out.

Magnat MA 900

Ο χρήστης έχει στη διάθεση του έξοδο ακουστικών, βοηθητική είσοδο line με mini jack και, όπως φαίνεται στην οθόνη, είσοδο phono MC (και MM). Το “DIM” ελέγχει την φωτεινότητα της οθόνης.

Magnat MA 900

Μεγάλης διαμέτρου, κεντρικά τοποθετημένο ρυθμιστικό στάθμης και κλασικός σειριακός επιλογέας εισόδων.

Στο επίπεδο των ψηφιακών σημάτων, ο MA 900 διαθέτει τέσσερις συμβατικές ψηφιακές εισόδους S/PDIF (δύο οπτικές/Toslink και δύο ομοαξονικές RCA), καθώς και δυνατότητα ασύρματης σύνδεσης μέσω Bluetooth (Bluetooth v5.0/aptX HD). Η σύνδεση των ηχείων γίνεται με ακροδέκτες καλής ποιότητας. Τα βύσματα που χρησιμοποιούνται για τις άλλες εισόδους είναι τυπικώς καλής ποιότητας με εξαίρεση αυτά των εισόδων phono που είναι ένα επίπεδο καλύτερα, με βαρύτερη επιμετάλλωση. Αν λείπει κάτι από τον MA 900, στο επίπεδο των συνδέσεων, αυτό είναι μια θύρα USB για streaming από υπολογιστή καθώς και ένας διακόπτης tape/source. Το τηλεχειριστήριο της συσκευής είναι πλήρες, με δυνατότητα, μάλιστα, χειρισμού των συσκευών που συνδέονται μέσω Bluetooth στο επίπεδο των βασικών λειτουργιών (Play/Pause και Skip).

Magnat MA 900

Το πακέτο των δυνατοτήτων συμπληρώνεται από ρυθμιστικό ισορροπίας και ρυθμιστικό τονικότητας τριών περιοχών (χαμηλών, μεσαίων και υψηλών συχνοτήτων).

Magnat MA 900

Στην πίσω πλευρά, ο χρήστης θα βρει όλα τα απαραίτητα. Διπλή είσοδο phono (αριστερά), πέντε, συνολικά εισόδους line, μαζί με έξοδο εγγραφής (μέσον), συμβατικές ψηφιακές εισόδους και Bluetooth (επάνω αριστερά). Οι ακροδέκτες για την σύνδεση των ηχείων είναι καλής ποιότητας και σφίγγουν εύκολα.

Στο εσωτερικό συναντήσαμε μια καλής ποιότητας βιομηχανικού επιπέδου κατασκευή, ιδιαίτερα πυκνή, η οποία βασίζεται σε έναν μεγάλο δακτυλιοειδή μετασχηματιστή, βυθισμένο σε ρητίνη και ένα βασικό τροφοδοτικό με τέσσερις πυκνωτές των 8200μF. Η υβριδική αρχιτεκτονική του ενισχυτή υπαγορεύει την ύπαρξη ενός λαμπάτου σταδίου προενίσχυσης, το οποίο υλοποιείται με μια τρίοδο ECC81 ανά κανάλι (οι λυχνίες είναι επιλεγμένες με βάση τα χαρακτηριστικά τους και “στρωμένες”, αναφέρει η εταιρία) και ένα ημιαγωγικό στάδιο ισχύος, με τοπολογία push/pull σε τάξη ΑΒ, το οποίο υλοποιείται από δύο ζεύγη ημιαγωγών ανά κανάλι, με εσωτερικές ψύκτρες.
Το ψηφιακό τμήμα βασίζεται σε ένα ψηφιακό interface της Asahi Kasei (ΑΚ4113) και τον DAC CS 4398 της Cirrus Logic, και καταλήγει σε ένα αναλογικό στάδιο υλοποιημένο με τον κλασικό, για χρήση σε audio, τελεστικό ενισχυτή ΝΕ5532. Οι δυνατότητες διαχείρισης sample rate φθάνουν μέχρι τα 24-bit/192kHz.

Magnat MA 900

Το πυκνό εσωτερικό του MA 900, όπου μπορεί κανείς να διακρίνει τον μετασχηματιστή τροφοδοσίας (αριστερά), τις εσωτερικές ψύκτρες, τον λαμπάτο προενισχυτή (δεξιά, κάτω) και τον DAC (επάνω).

Magnat MA 900

Ο DAC βασίζεται σε ψηφιακό interface της AKM (επάνω, μέσον) και chip μετατροπής d/a της Cirrus (ακριβώς δίπλα). Το αναλογικό στάδιο (δεξιά) βασίζεται στον διαχρονικό 5532.

Magnat MA 900

Το στάδιο ισχύος βασίζεται σε δύο ζεύγη συμπληρωματικών ημιαγωγών ανά κανάλι.