Δικτυακός τόπος για τις Τεχνολογίες Audio, Video, HiFi, High End, Home Entertainment
Greek site for Audio Video & Home Entertainment technologies
Tελευταία Ενημερωση/Last Update: Τρίτη, 05/07/2022

avmentor.net
Go to
AVMENTOR.net

Προσωπικός DAC/Ενισχυτής ακουστικών.

Cayin RU6

Cayin RU6

Δεν θα δυσκολευτείτε να χρησιμοποιήσετε το RU6. Το μόνο που θα χρειαστεί είναι να το συνδέσετε σε κάποιον host με το καλώδιό του και όλα τα υπόλοιπα γίνονται σχεδόν μόνα τους. Η συσκευή ενεργοποιείται και περιμένει να πατήσετε το Play. Το μικρό Cayin υποστηρίζει συσκευές που τρέχουν Android και Windows έκδοσης 7 ή μεταγενέστερης (με driver που κατεβάζετε από το site), media players με έξοδο USB-A καθώς και iOS/iPadOS, MacOS. Από πλευράς bitrate μπορεί να ανέβει μέχρι τα 384kHz για stream PCM και 4x για stream DSD (DSD256). Ο χρήστης έχει πρόσβαση σε ένα απλό μενού, μέσω του οποίου μπορεί να ρυθμίσει το κέρδος του ενισχυτή ακουστικών (σε δύο επίπεδα, χαμηλό και υψηλό), να ενεργοποιήσει το oversampling και να ελέγξει την φωτεινότητα της οθόνης. Η ρύθμιση της στάθμης γίνεται με δύο μικρούς διακόπτες στην πλευρά της συσκευής, τους οποίους βρίσκεις πολύ εύκολα με την αφή (αν, ας πούμε, έχεις το RU6 στην τσέπη).
Χρησιμοποίησα το RU6 με δύο διαφορετικά ακουστικά, το Grado RS2 (32Ω) και το AKG Κ702 (62Ω) με την ρύθμιση του κέρδους στο high και η πρώτη ουσιαστική εντύπωση που αποκόμισα ήταν ότι έχουμε να κάνουμε με μια συσκευή που έχει πολύ σοβαρές επιδόσεις σε θέματα διαφάνειας. Ο χαρακτήρας των ακουστικών διατηρήθηκε και πήρα αρκετά υψηλές στάθμες (σαφώς υψηλότερες από το ιατρικώς αποδεκτό), επομένως οι δυνατότητες οδήγησης του ενισχυτή δεν αμφισβητούνται, υπό την προϋπόθεση ότι δεν θα γίνουν υπερβολές στο ταίριασμα. Δεν θα πρέπει να ξεχνάμε ότι το RU6 είναι σχεδιασμένο με το μυαλό στην φορητότητα και ότι τροφοδοτείται από τον δίαυλο, επομένως, όχι: Δεν μπορείτε να χρησιμοποιήσετε εκείνα τα 600άρια ακουστικά. Λογικόν.

Cayin RU6 Cayin RU6

Σε ό,τι αφορά την επιλογή του ρυθμού λειτουργίας, τώρα, όπως συμβαίνει συνήθως, οι διαφορές μεταξύ oversampling και non-oversampling είναι μικρές αλλά, με λίγη προσοχή, ακουστές. Αμφιβάλλω ζωηρώς για το αν θα καταλήξετε σε ένα mode αποκλειστικά γιατί εγώ βρήκα κάποια ακούσματα πιο φιλικά στο αυτί χωρίς oversampling ενώ σε άλλα προτίμησα την oversampled εκδοχή. Η δυνατότητα επιλογής που προσφέρει η Cayin, εν προκειμένω, είναι κάτι που θα πρέπει να καταχωρηθεί στα πολύ θετικά χαρακτηριστικά της συσκευής.
Στο φάσμα, το συνολικό άκουσμα ήταν ισορροπημένο και ευχάριστο ακολουθώντας τις ιδιαιτερότητες των ακουστικών, χωρίς να εμφανίζει αλλοιώσεις σε υψηλές στάθμες που να δείχνουν δυσκολίες οδήγησης. Με τις συνθήκες της δοκιμής (δηλαδή με τα συγκεκριμένα ακουστικά), αυτό μεταφράζεται σε ζωηρά ρυθμικά μέρη, καλό σώμα πολύ χαμηλά, με σαφή παλμό και όγκο χωρίς υπερβολές, ευχάριστη μεσαία περιοχή με καλό layering και πολύ καλή έκταση ψηλά, με σωστά χαρακτηριστικά ταχύτητας και καλή απόδοση του αρμονικού πλούτου. Στην πράξη, αυτό σημαίνει ότι μπορείτε να συνδυάσετε το RU6 με πραγματικά καλά ακουστικά, αρκεί αυτά να έχουν χαμηλή τιμή αντίστασης. Θα πάρετε αυτό που έχουν να δώσουν, χωρίς προβλήματα.
Ο θόρυβος παρέμεινε σε πολύ χαμηλά επίπεδα (αν χρησιμοποιήσετε πολύ ευαίσθητα In-Ear μπορείτε να μειώσετε το κέρδος του ενισχυτή) με αποτέλεσμα οι λεπτομέρειες να προβάλλονται επάνω σε ένα πολύ ήσυχο φόντο και να ακούγονται εξαιρετικά σαφείς. Τα μικροδυναμικά της κάθε ηχογράφησης πέρασαν άνετα, ενώ και η αίσθηση της στερεοφωνίας κινήθηκε σε υψηλά επίπεδα με τον οριζόντιο εστιασμό να είναι πολύ σαφής και σταθερός και την αίσθηση του χώρου σε ακροάσεις υλικού binaural να είναι πολύ φυσική.

Τελικώς...

...το RU6 φάνηκε να ξεπερνά με εντυπωσιακή άνεση του περιορισμούς της φόρμας του (στην πραγματικότητα είναι ένα μικρό USB dongle) και να θέτει μια νέα κλίμακα αξιών στην κατηγορία τιμής. Είναι μικρό και εύχρηστο, ξεχωρίζει σχεδιαστικά με τρόπο συνεπή (και ακουστό) και είναι πολύ καλοκατασκευασμένο. Όταν ψάξετε κάτι σχετικό στην αγορά, θεωρείστε το ως μια κορυφαία επιλογή!