Δικτυακός τόπος για τις Τεχνολογίες Audio, Video, HiFi, High End, Home Entertainment
Greek site for Audio Video & Home Entertainment technologies
Tελευταία Ενημερωση/Last Update: Τρίτη, 05/09/2023

AVMENTOR.net
Go to
AVMENTOR.net

Summer Time - 2023: Οι συσκευές που μας εντυπωσίασαν!

Καλοκαιρινό Top-10

Την ξέρετε την διαδικασία. Η καλοκαιρινή εκδοση του avmentor είναι μια πρώτης τάξης ευκαιρία να κάνουμε έναν μικρό απολογισμό των πρώτων μηνών της χρονιάς και μια πρώτης τάξης δικαιολογία να σταματήσουμε, για λίγο, τη δουλειά. Το ελληνικό καλοκαίρι είναι ό,τι πρέπει για relaxed αναγνώσεις, ολίγη αποστασιοποίηση και σχέδια για το μέλλον. Για να σας βοηθήσουμε, ιδού οι σημαντικότερες συσκευές που δοκιμάσαμε από την αρχή της χρονιάς. Τις παραθέτουμε με χρονολογική σειρά:

Δημήτρης Σταματάκος

KEF LS50 Wireless II/KC62 - Ασύρματα Ηχεία - Subwoofer.
Ενεργά/Ασύρματα Ηχεία - Ενεργό Subwoofer Το LS50 έχει εξελιχθεί σε ένα από τα πιο σημαντικά ηχεία της KEF και στην τελευταία του, δεύτερη, ασύρματη, έκδοση αποτελεί μια εξαιρετικά ενδιαφέρουσα πρόταση για όποιον αναζητά ένα ολοκληρωμένο σύστημα για streaming. Το δοκιμάσαμε σε συνδυασμό με το ενεργό sub της εταιρίας, το KC62.
Merason frérot/pow1 - DAC/Εξωτερικό τροφοδοτικό.
Merason frérot/pow1 - DAC/Εξωτερικό τροφοδοτικό. Η Merason είναι η εταιρία που έστησε ο Daniel Frauchiger, ένας άνθρωπος με σοβαρή γνώση της εμπορικής πλευράς του ήχου υψηλών απαιτήσεων, το 2013. Κρίνοντας από τον frérot, το μικρότερο μοντέλο του καταλόγου του, ο άνθρωπος ξέρει το παιχνίδι καλά.
Estelon YB Mk II - Ηχείο Δαπέδου.
Estelon YB Mk II - Ηχείο Δαπέδου. Με ιστορία που ξεπερνά λίγο τα 10 χρόνια, η εταιρία του Εσθονού Afred Vassilkov απέχει πολύ από τα να είναι ένας ακόμη άγνωστος μικρός κατασκευαστής. Τα ηχεία του, όχι μόνο είναι απολύτως αναγνωρίσιμα, ενίοτε κερδίζουν τις εντυπώσεις. Το “μικρό” τρίδρομο της εταιρίας, ήταν μια πρώτης τάξης ευκαιρία να δούμε τις απόψεις της και το πώς αυτές λειτουργούν στην πράξη.
Shanling UP4 Ver.22 - DAC/Ενισχυτής Ακουστικών.
Shanling UP4 Ver.22 - DAC/Ενισχυτής Ακουστικών. Η Shanling δείχνει να καταλαβαίνει τις ανάγκες του απαιτητικού audiophile που βρίσκεται συχνά σε κίνηση και σχεδίασε μια μικρή αλλά πολύ ενδιαφέρουσα συσκευή κατάλληλη για αυτόν: DAC/Ενισχυτής ακουστικών; Check. Balanced έξοδος; Check. Διπλό, ρυθμιζόμενο τσιπ d/a; Check. NFC, aptX HD, ρυθμιζόμενο gain, υψηλή ποιότητα κλήσεων; Ξανά-check. Καλές δυνατότητες οδήγησης; Κι απ' αυτό. Τιμή; Διψήφια. Δηλαδή, τι άλλο θέτε;
Chord Electronics Qutest - USB DAC.
Chord Electronics Qutest - USB DAC. Όταν το πράγμα το έχει σχεδιάσει ο Rob Watts (και αυτό συμβαίνει με όλα τα ψηφιακά της Chord Electronics) γνωρίζεις ότι έχεις να κάνεις με κάτι που ξεφεύγει από τα συνηθισμένα. Η περίπτωση του Qutest δεν αποτελεί εξαίρεση, φυσικά. Πρόκειται για έναν καθαρόαιμο DAC βασισμένο στο Hugo 2, δηλαδή μια εξοντωτικά προσεγμένη σχεδίαση με custom φίλτρα και μετατροπή d/a, η οποία φλερτάρει με τα όρια των δυνατοτήτων της τεχνολογίας.
Vivid Audio Kaya 25 - Ηχείο Δαπέδου.
Vivid Audio Kaya 25 - Ηχείο Δαπέδου. Ένα ηχείο δαπέδου, δύο δρόμων, δύο μεγαφώνων με bass reflex είναι ίσως ό,τι πιο συνηθισμένο μπορείς να συναντήσεις. Λίγο-πολύ, οι ιδέες είναι γνωστές, οι κανόνες το ίδιο και τα περιθώρια για κάτι διαφορετικό, στενά. Βεβαίως, πάντα υπάρχει μια εξαίρεση για να σε βάλει στη θέση σου. Ιδού το Kaya 25. Το μικρότερο δαπέδου της Vivid Audio, πνευματικό παιδί του Laurence Dickie.
Métronome DSC - Streamer/DAC.
Métronome DSC - Streamer/DAC. Ο μετρονόμος είναι μια συσκευή που κρατά το ρυθμό και επιβάλλει το μέτρο. Βάζει τα πράγματα σε τάξη. Εισάγει την έννοια της πειθαρχίας απωθώντας τα χάος. Κάνει τα πράγματα προβλέψιμα, περισσότερο αρμονικά και, συνήθως, τη ζωή ευκολότερη. Η Γαλλική εταιρία, διάλεξε ένα όνομα με σημασία στο χώρο του audio. Και ο DSC τιμά το όνομα αυτό και με το παραπάνω!
Octave Audio Phono Module - Προενισχυτής Phono.
Octave Audio Phono Module - Προενισχυτής Phono. Από όλες τις ηλεκτρονικές διατάξεις που σχετίζονται με το audio, ίσως η πιο πολύπλοκη και με υψηλότερες απαιτήσεις να είναι ο προενισχυτής phono. Δεν είναι περίεργο που μια καλή κεφαλή μπορεί να χαντακωθεί, δια συνοπτικών διαδικασιών, από ένα (προσέξτε!) καλό, κατά τα άλλα, phono, το οποίο απλώς δεν ταιριάζει με τα χαρακτηριστικά της. Ωραία δεν θα ήταν να είχαμε μια συσκευή ικανή να προσαρμόζεται στα πάντα; Αυτό σκέφτηκε και ο Andreas Hofmann.
Cambridge Audio DacMagic 200M - Μετατροπέας d/a.
Cambridge Audio DacMagic 200M - Μετατροπέας d/a. Μπορεί να μην είναι καινούριος (κυκλοφόρησε το 2021), αλλά κάθε έκδοση DacMagic έχει μια ιδιαίτερη αξία, καθώς ανήκει σε μια από τις εμβληματικές σειρές της Cambridge Audio. Και ο 200M δεν σπάει την παράδοση. Πώς τα καταφέρνουν;
SME Model 6 Classic - Πλατό/Βραχίονας.
SME Model 6 Classic - Πλατό/Βραχίονας. Μακροσκοπικά, το Model 6 δεν ξεφεύγει από τα όρια που θέτει η κλασική σχολή των αναλογικών πηγών. Όσο όμως το ψάχνεις το πράγμα, αντιλαμβάνεσαι ότι η SME προσήλθε διαβασμένη στον χώρο των “εισαγωγικών” (λέμε τώρα) πλατό αξιώσεων. Το Model 6 μπορεί να είναι το μικρότερο μοντέλο της σειράς αλλά δεν παύει να είναι SME με ό,τι αυτό συνεπάγεται.
SVS Prime Wireless Pro SoundBase - Streamer/Ενισχυτής.
SVS Prime Wireless Pro SoundBase - Streamer/Ενισχυτής. Δεν είναι ότι δεν έχουμε ξαναδεί συσκευή αυτού του είδους. Η αγορά είναι γεμάτη από ολοκληρωμένους/ασύρματους/ψηφιακούς καιό,τιαλλοθέλετε ενισχυτές, με τιμές που κυμαίνονται από το απολύτως ανεκτό, μέχρι το απολύτως εξωπραγματικό. Δεν είναι, όμως, μόνο το τί κάνεις αλλά και το πώς το κάνεις και η SVS έχει τον τρόπο της!
Lab 12 integre4 Mk2 - Ολοκληρωμένος ενισχυτής.
Lab 12 integre4 Mk2 - Ολοκληρωμένος ενισχυτής. Ένας μεγάλος λαμπάτος ολοκληρωμένος με ΚΤ170, έλεγχο πόλωσης μέσω μικροεπεξεργαστή και την υπογραφή της Lab 12. Δηλαδή, τι άλλο να ζητήσει κανείς; Ευτυχώς τελειώσαμε την δοκιμή πριν φτάσει για τα καλά το καλοκαίρι, γιατί ο integre4 Mk2 δεν αστειεύεται, είναι -πραγματικά- καυτός!