Δικτυακός τόπος για τις Τεχνολογίες Audio, Video, HiFi, High End, Home Entertainment
Greek site for Audio Video & Home Entertainment technologies
Tελευταία Ενημερωση/Last Update: Τρίτη, 30/10/2012

avmentor.eu
Go to
avmentor.eu

ΜΕΤΑΤΡΟΠΕΑΣ D/A

North Star Design Fluxio

Φωτό_Ανοίγματος

Η αλήθεια είναι ότι τα τελευταία χρόνια η North Star Design έχει να επιδείξει έναν καλό ρυθμό παρουσίασης νέων μοντέλων, με τους USB dac32, Essensio και Essensio Plus να έχουν απασχολήσει επαρκώς τόσο τις στήλες των νέων προϊόντων όσο και τις σελίδες δοκιμών. Ο dac32 συμμετείχε πριν από δυόμιση περίπου χρόνια στην συγκριτική δοκιμή μετατροπέων που είχαμε πραγματοποιήσει, ενώ ο Essensio είχε δοκιμαστεί το 2011.
Με τον Fluxio, τον οποίο είχαμε την ευκαιρία να δούμε από κοντά για πρώτη φορά στο σόου του Μονάχου την άνοιξη, η North Star Design καλύπτει ένα κενό, αυτό μεταξύ του USB dac32 και του μεγαλύτερου μοντέλου, Extremo, το οποίο στη βασική του έκδοση έχει αρχίσει να δείχνει την ηλικία του, καθώς δεν προσφέρει θύρα USB (η North Star προσφέρει ένα εξωτερικό transcoder USB-I2S αλλά αυτό ανεβάζει, φυσικά, την τιμή της συσκευής).
O νέος μετατροπέας, ο οποίος αποτελεί το αντικείμενο της δοκιμής αυτής, φαίνεται να ακολουθεί την γνωστή προσέγγιση της North Star Design προσφέροντας δυνατότητα χειρισμού σημάτων με ανάλυση μέχρι 32bit/192kHz και ασύγχρονο streaming, δυνατότητα επιλογής της κλίσης των ψηφιακών φίλτρων, ρύθμιση στάθμης, έξοδο ακουστικών και ένα πλήρες πακέτο εισόδων/εξόδων. Ας δούμε τις λεπτομέρειες...