Δικτυακός τόπος για τις Τεχνολογίες Audio, Video, HiFi, High End, Home Entertainment
Greek site for Audio Video & Home Entertainment technologies
Tελευταία Ενημερωση/Last Update: Τρίτη, 11/07/2023

avmentor.net
Go to
AVMENTOR.net

Ολοκληρωμένος ενισχυτής/DAC

SVS Prime Wireless Pro SoundBase

SVS Prime Wireless Pro SoundBase

Για την ακουστική αξιολόγηση, ο SoundΒase αντικατέστησε του ενισχυτές και τον DAC αναφοράς (Melos Plus Series Line/Parasound HCA3500 και Teac Esoteric D70) και ανέλαβε να οδηγήσει τα ηχεία αναφοράς (ATC SCM-50PSL).
Η φύση του SoundBase είναι αυτή μιας γέφυρας η οποία ενώνει το ψηφιακό πεδίο των ψηφιακών πηγών και του streaming, με το αναλογικό πεδίο της οδήγησης ενός συμβατικού ηχείου. Η μετάβαση από την μια πλευρά της γέφυρας στην άλλη, πάντως, γίνεται εύκολα και δεν θα κουραστείτε και πολύ με το στήσιμο. Αν έχετε ήδη εγκατεστημένο το Play-Fi, η αναγνώριση του ενισχυτή στο δίκτυο και η πρόσβαση σε αυτόν είναι θέμα μερικών βημάτων (αν έχετε ρούτερ που υποστηρίζει WPS - WiFi Protected Setup - είναι ακόμη πιο εύκολο). Από αυτό το σημείο και μετά, τα υπόλοιπα είναι τα συνηθισμένα. Συνδέεις τις υπόλοιπες πηγές και τα ηχεία και είσαι έτοιμος. Μοναδική ιδιαιτερότητα του SVS είναι η απουσία διακόπτη on/off τόσο στην πρόσοψη όσο και στην πίσω πλευρά. Η συσκευή ενεργοποιείται μόλις την βάζεις στην πρίζα και έχει ένα έξυπνο auto on/stand-by που λειτουργεί άψογα. Αλλά, ρε παιδιά, εκεί στην SVS, τί κόστος έχει ένας διακόπτης; Ο ηλεκτρολόγος μέσα μου εξανίσταται!
Τούτων λεχθέντων, ο ενισχυτής είναι έτοιμος για χρήση σε λιγότερο από μια ώρα (περιλαμβανόμενου και του χρόνου για να κατεβάσεις/εγκαταστήσεις του Play-Fi αν δεν το έχεις ήδη και να διαβάσεις τις σχετικές οδηγίες, αν δεν το έχεις ξανακάνει.

SVS Prime Wireless Pro SoundBase SVS Prime Wireless Pro SoundBase

Η αλήθεια είναι ότι όσο και αν έχεις ανοικτό μυαλό, έχεις μάθει να περιμένεις τα πάντα και γνωρίζεις ότι οι ενισχυτές τάξης D έχουν βγάλει από την εξίσωση τον συσχετισμό ικανότητας οδήγησης/μάζας, ο SoundBase δεν σου γεμίζει το μάτι για σοβαρός, από την άποψη της ισχύος, ενισχυτής. Είναι μικρός, με μικρά ανοίγματα ψύξης και θυμίζει περισσότερο έναν μεγάλο ενισχυτή ακουστικών.
Λάθος. Μεγάλο λάθος.
Αν υπάρχει κάτι που σε κερδίζει από τις πρώτες δέκα νότες, είναι η ικανότητα του ενισχυτή να χειρίζεται τα ηχεία. Το κάνει με άνεση (και χάρη -θα έλεγα), προσφέρει στάθμες σε έναν μικρό/μεσαίο χώρο και δεν δείχνει ίχνη οποιουδήποτε προβλήματος συμπίεσης.
Αυτό τον χαρακτήρα έδειξε κατά την δοκιμή, με ηχεία που δεν είναι ιδιαίτερα φιλικά με τον ενισχυτή τους και μπορούν να παίξουν πραγματικά δυνατά, εκθέτοντας στάδια εξόδου που έχουν τα όρια τους χαμηλά (ATC-SCM50PSL), με τρόπο που δεν περνά απαρατήρητο, επομένως, ο ολοκληρωμένος της SVS ξεκίνησε με “γκολ από τα αποδυτήρια”, αν σας αρέσουν τα δημοσιογραφικά κλισέ.
Συνέχισε έτσι. Οι πολύ καλές δυνατότητες οδήγησης (με δεδομένη και την τιμή του -μην ξεχνιόμαστε), συνοδεύονται από μια σειρά ηχητικές αρετές που απομακρύνουν τον SoundBase από το στερεότυπο του ισχυρού, αλλά όχι ηχητικά ευχάριστου μηχανήματος.
Το δεύτερο στοιχείο που διακρίνεις είναι η εξαιρετική του στερεοφωνική εικόνα. Εντάξει, ο ενισχυτής δεν επηρεάζει αυτό το χαρακτηριστικό πολύ, ούτως ή άλλως - ή τουλάχιστον δεν πρέπει να το επηρεάζει, αλλά το soundstage που πήρα ήταν αξιοσημείωτα καλό, πολύ κοντά σε αυτό του συστήματος αναφοράς, υποδηλώνοντας αξίες σοβαρής ψηφιακής πηγής και ποιοτική ρύθμιση της στάθμης: Σαφή όρια, σταθερός εστιασμός μεμονωμένων πηγών, πολύ καλές περιγραφές του αέρα και των χώρων, πολύ καλή κίνηση. Όλα αυτά προβάλλονται σε ένα πολύ σκοτεινό υπόβαθρο, δημιουργώντας μια ιδιαίτερα ευχάριστη, πειστική εντύπωση.
Σε θέματα τονικής ισορροπίας τα πράγματα δεν άλλαξαν και πολύ στο επίπεδο της ποιότητας: Πολύ καλή έκταση χαμηλά, με καλή απόδοση του παλμού και του όγκου και επιβλητική παρουσία όπου το επιβάλλει το υλικό, ευχάριστη, φωτεινή και διαφανής μεσαία περιοχή, με πολύ καλές δυνατότητες layering και αίσθηση ομοιογένειας, υψηλές συχνότητες με αέρα και έκταση, καλά χρονικά χαρακτηριστικά και αρμονικός πλούτος με σωστές δόσεις θερμότητας.
Το τελικό αποτέλεσμα όλων αυτών είναι ήχος ευχάριστος και ξεκούραστος, χωρίς ίχνος τραχύτητας, ιδιότητες που διατηρούνται ακόμη και σε υψηλές στάθμες. Ωραία πράγματα!

Τελικώς...

...ο SoundBase είναι ένας πραγματικά ξεχωριστός ενισχυτής που μας ξάφνιασε με την απόδοσή του. Ικανός να οδηγήσει ποιοτικά ηχεία σε σοβαρές στάθμες, τονικά ουδέτερος και με αξίες που συναντάς σε συσκευές υψηλότερης τιμής, είναι μια εξαιρετική πρόταση ως... “σκέτος” ενισχυτής. Αν στην ζυγαριά μπουν και οι δυνατότητές του, η συνδεσιμότητά του, οι δυνατότητες δικτύωσης και το ασύρματο streaming 24/192, το πράγμα σοβαρεύει πολύ.
Μ' αυτά και μ' αυτά (άλλο δημοσιογραφικό κλισέ, αυτό), η SVS κερδίζει επάξια τον τίτλο “Συσκευή Αναφοράς” για τον ενισχυτή της, σε μια κατηγορία τιμής που είναι σημαντική για τους περισσότερους. Ακούστε τον. Είναι περίπτωση!