Δικτυακός τόπος για τις Τεχνολογίες Audio, Video, HiFi, High End, Home Entertainment
Greek site for Audio Video & Home Entertainment technologies
Tελευταία Ενημερωση/Last Update: Τρίτη, 11/07/2023

avmentor.net
Go to
AVMENTOR.net

Ολοκληρωμένος ενισχυτής/DAC

SVS Prime Wireless Pro SoundBase

SVS Prime Wireless Pro SoundBase

Ο SoundBase είναι η επιτομή του σύγχρονου ολοκληρωμένου ενισχυτή. Μετρήστε: Περιλαμβάνει ενσωματωμένο DAC, με διαχείριση stream που φθάνει τα 24-bit/192kHz, οπτική είσοδο, θύρα HDMI/ARC για εύκολη σύνδεση με την τηλεόραση και δυνατότητα ασύρματης σύνδεσης, μέσω Bluetooth και Wi-Fi (όσοι θέλουν, μπορούν να τον συνδέσουν στο οικιακό δίκτυο και μέσω συμβατικού Ethernet/RJ45). Μέσω του Wi-Fi και του περιβάλλοντος DTS Play-Fi είναι εφικτό το μη απωλεστικό streaming στα 24/192 μέσω του “Critical Listening Mode” που προσφέρει η εφαρμογή, ο χειρισμός της συσκευής, καθώς και της μουσικής βιβλιοθήκης. Υποστηρίζονται, επίσης AirPlay2 και Chromecast.

SVS Prime Wireless Pro SoundBase

O Wireless Pro SoundΒase είναι μια συσκευή μικρών διαστάσεων με πολύ καλή ποιότητα κατασκευής. Μπορεί να τοποθετηθεί εύκολα σε μικρούς χώρους.

Στο πεδίο του αναλογικού ήχου, υπάρχουν δύο είσοδοι στάθμης line, μια με συμβατικά RCA και μια με βύσμα TRS 3.5mm (mini-jack), έξοδος προενισχυτή καθώς επίσης και έξοδος για οδήγηση ενεργού υπογούφερ. Το πακέτο των συνδέσεων συμπληρώνουν οι καλής ποιότητας ακροδέκτες για την σύνδεση των ηχείων καθώς και μια έξοδος ακουστικών στην πρόσοψη (TRS, 3.5mm).
Το στάδιο ισχύος είναι τάξης D και δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι η SVS έχει σοβαρή τεχνογνωσία στα διακοπτικά στάδια, με τους ενισχυτές Sledge να είναι διαθέσιμοι σε πολλές εκδόσεις για την οδήγηση των ενεργών υπογούφερ της εταιρίας. Ο ενισχυτής ισχύος του SoundBase δεν κινείται στα επίπεδα ισχύος των Sledge, αλλά είναι μια ρωμαλέα σχεδίαση, η οποία αποδίδει 150W ανά κανάλι σε φορτίο 4Ω, μια επίδοση που τον δείχνει ικανό να οδηγήσει ηχεία με απαιτήσεις σε ισχύ.

SVS Prime Wireless Pro SoundBase

Ο χρήστης έχει στη διάθεσή του έναν κλασικό, περιστροφικό, επιλογέα εισόδου, ο οποίος μπορεί να χρησιμοποιηθεί και ως dimmer για την φωτεινότητα της οθόνης.

SVS Prime Wireless Pro SoundBase

Η οθόνη είναι μονόχρωμη, OLED και προβάλλει πληροφορίες για την λειτουργία της συσκευής καθώς και τα metadata του stream.

Του τελικού σταδίου, προηγείται ένας προενισχυτής βασισμένος σε 5532, ένα DAC το οποίο υποστηρίζει sample rates μέχρι 24-bit/192kHz καθώς επίσης και ένα άρθρωμα της Phorus, το Caprica5, το οποίο υποστηρίζει το streaming (WiFi και Bluetooth) και εξασφαλίζει την συμβατότητα της συσκευής με την τεχνολογία Play-Fi. Όλα αυτά τροφοδοτούνται από ένα διακοπτικό τροφοδοτικό, επιλογή που εξασφαλίζει τις μικρές διαστάσεις του σασί.
Ο χειρισμός του ενισχυτή γίνεται είτε απευθείας από την πρόσοψη (υπάρχει επιλογέας εισόδου, ρυθμιστικό στάθμης και μονόχρωμη οθόνη OLED όπου προβάλλονται όλες οι απαραίτητες πληροφορίες, είτε μέσω συμβατικού τηλεχειριστηρίου υπερύθρων, είτε μέσω της εφαρμογής Play-Fi (διαθέσιμη σε Android και iOS, συμβατή με smartphone, tablet και υπολογιστή), η οποία δίνει πρόσβαση στην τοπική μουσική συλλογή και στις υπηρεσίες ροής στις οποίες είναι εγγεγραμμένος ο χρήστης.

SVS Prime Wireless Pro SoundBase

Το ρυθμιστικό της στάθμης μπορεί να χρησιμοποιηθεί και ως play/pause, ελέγχοντας το streamer.

SVS Prime Wireless Pro SoundBase

Τους περισσότερους χειρισμούς, ο ιδιοκτήτης του SoundΒase θα τους κάνει από το τηλεχειριστήριο.

Η οθόνη έχει την δυνατότητα εμφάνισης της επιλεγμένης εισόδου, του ονόματος του καλλιτέχνη και του τίτλου του τραγουδιού (σε streaming mode) καθώς και απεικόνισης της στάθμης, ενώ ο χρήστης έχει στη διάθεσή του 6 preset για άμεση πρόσβαση σε πηγές, αγαπημένες λίστες αναπαραγωγής και υπηρεσίες ροής. Το μόνο που λείπει από τον SoundBase είναι μια είσοδος phono, η οποία θα υπογράμμιζε την αξία του σε θέση διαχειριστή αναλογικών πηγών, αλλά δε θέλω να είμαι υπερβολικός και, άλλωστε, κάτι θα πρέπει να αφήσει η SVS για το επόμενο μοντέλο...

SVS Prime Wireless Pro SoundBase

Οι δυνατότητες σύνδεσης που προσφέρει ο ενισχυτής είναι πλήρεις για την κατηγορία τιμής και δεν σας λείψει τίποτα. Οι ακροδέκτες σύνδεσης των ηχείων είναι καλής ποιότητας.

SVS Prime Wireless Pro SoundBase

Το εσωτερικό της συσκευής είναι ιδιαίτερα πυκνό. Η ψύκτρα είναι εσωτερική (αριστερά) και το τροφοδοτικό διακοπτικό.

SVS Prime Wireless Pro SoundBase

Το αναλογικό κομμάτι του ενισχυτή βασίζεται, κατά κύριο λόγο, στα κλασικά 5532. Μια επιλογή που δικαιώνει την SVS, κρίνοντας από τις μετρήσεις.

SVS Prime Wireless Pro SoundBase

Το ασύρματο streaming και η συμβατότητα με την τεχνολογία Play-Fi εξασφαλίζεται από το άρθρωμα της Phorus (Caprica5).