Δικτυακός τόπος για τις Τεχνολογίες Audio, Video, HiFi, High End, Home Entertainment
Greek site for Audio Video & Home Entertainment technologies
Tελευταία Ενημερωση/Last Update: Τρίτη, 11/10/2022

avmentor.net
Go to
AVMENTOR.net

Προενισχυτής Phono

Echo Diastasis PH-79 v.2

Echo Diastasis PH-79 v.2

Ως φυσική παρουσία, ο PH-79 v.2 ακολουθεί τις γραμμές όλων των συσκευών της Echo Diastasis. Ένα άκαμπτο σασί με το κλασικό πλάτος των 440 χιλιοστών και βαριά πρόσοψη από αλουμίνιο, με καλής ποιότητας φινίρισμα και διακριτικό λογότυπο, μέσα στον οποίο βρίσκεται ένα LED που ενημερώνει τον χρήστη για την κατάσταση “On”, υποστηρίζεται από ένα ορθολογικό user interface, το οποίο περιλαμβάνει έναν επιλογέα κέρδους (αριστερά), έναν επιλογέα αντίστασης εξόδου (δεξιά) και δύο δευτερεύοντες διακόπτες, έναν για την φίμωση της εξόδου και έναν για την επιλογή της εισόδου. Ο χρήστης μπορεί να επιλέξει τρεις τιμές κέρδους, 60dB και 65dB για τις κεφαλές κινητού πηνίου και 41dB για τις κεφαλές κινητού μαγνήτη και έξι τιμές αντίστασης εισόδου (του φορτίου, δηλαδή, που βλέπει η κεφαλή), από τα 47Ω μέχρι τα 47kΩ.

Echo Diastasis PH-79 v.2

Ο PH-79 v.2 χρησιμοποιεί βελτιωμένο σασί σε θέματα ακαμψίας και user interface, αλλά οι βασικές σχεδιαστικές επιλογές της Echo Diastasis είναι παρούσες, όπως η βαριά πρόσοψη από αλουμίνιο και το πολύ προσεγμένο φινίρισμα.

Οι δυνατότητες σύνδεσης που προσφέρονται περιλαμβάνουν δύο εισόδους για σύνδεση ισάριθμων κεφαλών (για την περίπτωση που ο χρήστης έχει δύο πλατό ή ένα πλατό με δύο βραχίονες). Η έξοδος προς τον προενισχυτή είναι single ended όπως και οι είσοδοι, όλες υλοποιημένες με βύσματα RCA καλής ποιότητας, επίχρυσα, με διηλεκτρικό τεφλόν. Ο PH-79 v.2 είναι ένας καθαρόαιμος προενισχυτής phono, χωρίς ρυθμιστικό στάθμης, ο οποίος είναι απαραίτητο να συνδεθεί σε κάποια είσοδο στάθμης line, είτε προενισχυτή είτε ολοκληρωμένου ενισχυτή.

Echo Diastasis PH-79 v.2

Ο επιλογέας κέρδους προσφέρει τρεις επιλογές, δύο από τις οποίες αφορούν στις κεφαλές κινητού πηνίου.

Echo Diastasis PH-79 v.2

Ο χρήστης μπορεί να επιλέξει την αντίσταση εισόδου, στην πράξη το φορτίο που βλέπει η κεφαλή, μεταξύ έξι τιμών.

Στο εσωτερικό του σασί, κρύβεται μια φροντισμένη, χειροποίητη κατασκευή, με αρχιτεκτονική dual mono, η οποία βασίζεται σε δύο μετασχηματιστές EI, έναν για κάθε κανάλι, οι οποίοι ακολουθούνται από ισάριθμες ανορθώσεις και φίλτρα με τέσσερις πυκνωτές των 4.700μF. Ένα αρκετά ενδιαφέρον στοιχείο εδώ είναι ότι οι σταθεροποιήσεις της τροφοδοσίας γίνονται με τρανζίστορ (και όχι ολοκληρωμένα) τόσο στη βασική σταθεροποίηση, η οποία ακολουθεί τα φίλτρα των τροφοδοτικών όσο και στην τοπική, η οποία βρίσκεται κοντά στο κύκλωμα του προενισχυτή. Στην δεύτερη περίπτωση, μάλιστα, έχουν χρησιμοποιηθεί ειδικοί για πυκνωτές για τροφοδοτικά, της Vishay (DC Link).

Echo Diastasis PH-79 v.2

Ο PH-79 v.2 προσφέρει δύο εισόδους για κεφαλές και μια έξοδο προς τον προενισχυτή ή τον ολοκληρωμένο ενισχυτή. Όλες single ended, με ποιοτικά βύσματα (επίχρυσα, με διηλεκτρικό τεφλόν).

Echo Diastasis PH-79 v.2

Η αρχιτεκτονική του PH-79 v.2 είναι dual mono και ξεκινά από δύο μετασχηματιστές, έναν ανά κανάλι, και ισάριθμα τροφοδοτικά (ανόρθωση/φίλτρο). Η νέα έκδοση έχει, εδώ, την διπλάσια χωρητικότητα. Οι συνδέσεις γίνονται με ομοαξονικά καλώδια υψηλής ποιότητας, με αγωγούς OFC.

Η εταιρία δεν δίνει πολλές λεπτομέρειες για το κύκλωμα του προενισχυτή, αναφέρει πάντως ότι η αποέμφαση είναι ενεργή αλλά χωρίς ανάδραση, με διαχωρισμό των πόλων στις χαμηλές και τις υψηλές συχνότητες (πόλοι είναι τα σημεία όπου η καμπύλη της αποέμφαση αλλάζει κλίση) καθώς και χρήση ταιριασμένων υλικών ώστε να εξασφαλίζεται η δέουσα ακρίβεια.
Μακροσκοπικά, το κύκλωμα φαίνεται να χρησιμοποιεί ένα πρώτο στάδιο με διακριτούς ημιαγωγούς και ένα δεύτερο στάδιο υλοποιημένο με τελεστικό ενισχυτή (χωρίς αναγνωριστικά στοιχεία), ενώ η δρομολόγηση του σήματος και οι επιλογές των παραμέτρων λειτουργίας του (κέρδους και αντίσταση εισόδου) ελέγχονται από ηλεκτρονόμους. Η σύνδεση του κυκλώματος με τα βύσματα στην πίσω πλευρά γίνεται με ομοαξονικά καλώδια OFC.

Echo Diastasis PH-79 v.2

H Echo Diastasis έχει επιλέξει κυκλώματα σταθεροποίησης με τρανζίστορ, αντί των τετριμμένων ολοκληρωμένων σταθεροποιητών σειράς.

Echo Diastasis PH-79 v.2

Αυτό είναι το κύκλωμα του προενισχυτή. Δεξιά, το πρώτο στάδιο, το οποίο υλοποιείται με τρανζίστορ, αριστερά, το στάδιο που βασίζεται σε τελεστικούς ενισχυτές. Ο μεγάλος πυκνωτής της Vishay ανήκει στην ειδική σειρά για τροφοδοτικά της εταιρίας. Το routing του σήματος και η επιλογή των παραμέτρων του κυκλώματος γίνεται με ηλεκτρονόμους.