Δικτυακός τόπος για τις Τεχνολογίες Audio, Video, HiFi, High End, Home Entertainment
Greek site for Audio Video & Home Entertainment technologies
Tελευταία Ενημερωση/Last Update: Τρίτη, 23/03/2021

avmentor.net
Go to
AVMENTOR.net

CD Player/DAC/Streamer/Ραδιοενισχυτής Combo

Advance Paris MyConnect 60

Advance Paris MyConnect 60

Το MyConnect 60 συνδέθηκε με τα ηχεία αναφοράς (ATC SCM50PSL) και, στο μεγαλύτερο μέρος των ακροάσεων κλήθηκε να πραγματοποιήσει streaming μέσω Ethernet. Αφιερώσαμε λίγο χρόνο σε ακρόαση συμβατικού ραδιοφώνου (FM) και του ενσωματωμένου CD Player.
Το μικρό μέγεθος της συσκευής κάνει την εγκατάστασή της απλή υπόθεση και ο χρήστης δεν έχει να κάνει πολλά πράγματα, πέρα από την σύνδεση με το δίκτυο και την σάρωση της μπάντας για ραδιοφωνικού σταθμούς. Η εφαρμογή της Advnace είναι καλοσχεδιασμένη, επαρκώς γρήγορη στην προσπέλαση μεγάλων συλλογών και διευκολύνει την χρήση της συσκευής σε σημαντικό βαθμό

Από τις πρώτες στιγμές που ακούς το MyConnect 60 αντιλαμβάνεσαι ότι η Advance έχει πάρει πολύ στα σοβαρά την δήλωσή της ότι πρόκειται για μια συσκευή που δίνει έμφαση στην ηχητική ποιότητα. Πράγματι, οι βασικές αξίες του Hi-Fi είναι εμφανώς παρούσες, με αίσθηση ομοιογένειας στο φάσμα, καλές δυνατότητες στερεοφωνικής εικόνας και καλή συμπεριφορά στα δυναμικά και ο συνδυασμός τους με την δεδομένη ευελιξία σε θέματα διαχείρισης πηγών και μέσων, δίνουν στο “60” ένα κύρος που, πιθανώς, δεν συνάδει με τις... μαζεμένες διαστάσεις του.
Σε ό,τι αφορά τις δυνατότητες οδήγησης, παρά το γεγονός ότι το SCM50 δεν είναι το ιδανικό ηχείο για να συνοδεύσεις το μικρό Advance, το αποτέλεσμα ήταν πάνω από τις προσδοκίες μας. Πήραμε καλές στάθμες σε έναν μικρό/μέτριο χώρο με τα φαινόμενα συμπίεσης να κάνουν την εμφάνισή τους προοδευτικά και χωρίς δραματική μείωση της ποιότητας. Είναι σαφές ότι με ένα “λογικό” ηχείο, το MyConnect 60 θα προσφέρει πραγματικά καλή απόδοση και θα το οδηγήσει χωρίς προβλήματα, ακόμη και αν ο χρήστης κάνει κάποιες μικρές υπερβολές, σε θέματα στάθμης. Ακόμη και σε αυτή τη δύσκολη αποστολή που του φορτώσαμε πάντως, τα αποτελέσματα δικαίωσαν τους Γάλλους, καθώς το σύστημα αναφοράς διατήρησε πολλά από τα θετικά χαρακτηριστικά στα οποία έχουμε συνηθίσει.

Advance Paris MyConnect 60 Advance Paris MyConnect 60

Κατέβηκε άνετα πολύ χαμηλά, διατήρησε τον όγκο, την λεπτομέρεια και τον παλμό των ακραίων ηλεκτρονικών ήχων, απέδωσε τα ακουστικά όργανα της περιοχής με σωστή κλίμακα και φυσικότητα και ακούστηκε ευχάριστο, γεμάτο και γρήγορο και, ίσως, λίγο περισσότερο αυστηρό από όσο θα θέλαμε στα ρυθμικά μέρη, που είχαν, σε όλες τις περιπτώσεις, μια ευχάριστη αίσθηση ροής και γέμισαν τον χώρο άκοπα.
Η μεσαία περιοχή αποδόθηκε με ισορροπημένη φωτεινότητα, καλή ανάλυση με ζωηρό χαρακτήρα που δεν καταπιέζει αλλά περιγράφει με άνεση ακόμη και δύσκολα κομμάτια με πολλή ενέργεια στην περιοχή. Με προσεκτική διαχείριση της στάθμης το σύστημα δεν ακούστηκε ποτέ κουραστικό ή σκληρό, περιέγραψε τις σόλο φωνές με ιδιαίτερα πειστική παρουσία στο χώρο και διατήρησε μια αίσθηση διαφάνειας και αέρα που έκανε το άκουσμα ξεκούραστο.
Η περιοχή των υψηλών συχνοτήτων φάνηκε να έχει πολύ καλή έκταση, με το αποτέλεσμα να έχει καλή ανάλυση και αυτό που πήραμε ήταν ένας ζωηρός, ευχάριστος χαρακτήρας με καλά χαρακτηριστικά ταχύτητας, ίσως λίγη ταχύτερη απόσβεση στα κρουστά της περιοχής και καλή απόδοση του αρμονικού πλούτου, με κρατημένη, αλλά επαρκή δόση θερμότητας.
Η στερεοφωνική εικόνα κινήθηκε σε πολύ καλά επίπεδα και ο χρήστης παίρνει μια πολύ καλή ιδέα των επιλογών που έχουν γίνει κατά την μείξη, με σαφή εστιασμό των ηχητικών αντικειμένων, καλή αίσθηση του βάθους και του αέρα και καλό layering.

Η εντύπωση που σχηματίσαμε για το σύστημα δεν άλλαξε όταν το ακούσαμε μέσω του ενσωματωμένου CD player. Το αποτέλεσμα ήταν διαυγές, ευχάριστο και θα τιμήσει κάθε σοβαρή, φυσική δισκοθήκη, χωρίς να την περιορίζει ποιοτικά. Ο ραδιοφωνικός δέκτης αποδείχθηκε επαρκής για καλές λήψεις στο σημείο που έγινε η δοκιμή (βόρεια προάστια της Αττικής, με εσωτερική κεραία) και δεν θα απογοητεύσει.

Τελικώς...

…ίσως το μόνο που δεν ταιριάζει με την απόδοση και τις δυνατότητες του MyConnect 60 να είναι το μικρό του μέγεθος. Κατά τα άλλα, η Advance Paris έχει σχεδιάσει έναν πολύ επιτυχημένο συνδυασμό ευελιξίας, ηχητικής ποιότητας και ευχρηστίας, μια συσκευή κομμένη και ραμμένη για αυτόν που δεν θέλει απλώς “κάτι” να παίζει μουσική, αλλά μια συσκευή που να παίζει μουσική με τον σωστό τρόπο. Αν θέλετε να συνθέσετε ένα μικρό σύστημα χωρίς πολλά μέρη, που να περιλαμβάνει, όμως, σοβαρές δυνατότητες διαχείρισης πηγών και μέσων, προτείνεται ανεπιφύλακτα. Προσωπικά, πάντως, θα προτιμούσα το λευκό!