Δικτυακός τόπος για τις Τεχνολογίες Audio, Video, HiFi, High End, Home Entertainment
Greek site for Audio Video & Home Entertainment technologies
Tελευταία Ενημερωση/Last Update: Τρίτη, 23/03/2021

avmentor.net
Go to
AVMENTOR.net

CD Player/DAC/Streamer/Ραδιοενισχυτής Combo

Advance Paris MyConnect 60

Advance Paris MyConnect 60

Πολύ συχνά η ανάγκη για ένα ολοκληρωμένο σύστημα πηγάζει (και) από μια ανάγκη για οικονομία χώρου. Η Advance δείχνει να το σέβεται αυτό, και το MyConnect 60 είναι μια συσκευή με μικρό πλάτος, η αισθητική της οποίας πηγάζει από την γραμμή Smartline του Γάλλου κατασκευαστή. Αυτό σημαίνει ότι έχουμε να κάνουμε με μια glossy πρόσοψη και σασί σε μαύρο ή λευκό χρώμα, με το user interface να βασίζεται σε μια μεγάλη οθόνη και ασημί ρυθμιστικά και διακόπτες που δημιουργούν μια ενδιαφέρουσα αντίθεση. Το MyConnect, ειδικά στην μαύρη έκδοσή του, είναι χαμηλών τόνων αλλά φαίνεται φροντισμένο και ποιοτικό όταν το αγγίξεις.

Advance Paris MyConnect 60

Το MyConnect 60 είναι μια μαζεμένη σε διαστάσεις και κομψή συσκευή με προσεγμένη αισθητική. Είναι διαθέσιμο στο κλασικό μαύρο φινίρισμα (της φωτογραφίας) αλλά και σε λευκό.

Ο χρήστης έχει στη διάθεσή του την κλασική υποδοχή για τα CD, ακριβώς κάτω από την οθόνη, όπου προβάλλονται οι απαραίτητες πληροφορίες, ένα πλήρες σετ διακοπτών για τον έλεγχο του τρανσπόρτ και ένα jog-dial για την ρύθμιση της στάθμης, την πλοήγηση στο μενού και τις διάφορες επιλογές που προσφέρονται. Η πρόσοψη συμπληρώνεται από τον διακόπτη on/off, την έξοδο ακουστικών (ένα κλασικό jack) και μια θύρα USB Type-A, για την σύνδεση εξωτερικών συσκευών αποθήκευσης (FAT32/128GB, αξίζει να εκτιμήσει κανείς το γεγονός ότι βρίσκεται στη... σωστή θέση και όχι θαμμένη στην πίσω πλευρά).

Advance Paris MyConnect 60

Απλή, αλλά ευανάγνωστη οθόνη, η οποία δίνει τις βασικές πληροφορίες και εμφανίζει τις διαθέσιμες επιλογές του μενού. Κλασικοί διακόπτες χειρισμού του δίσκου, αν και σπανίως θα τους χρησιμοποιήσετε, αφού υπάρχει μια καλή εφαρμογή αλλά και συμβατικό τηλεχειριστήριο.

Advance Paris MyConnect 60

Το μεγάλο σε διάμετρο jog-dial που επιτρέπει την ρύθμιση της στάθμης και την πλοήγηση στο μενού της συσκευής.

Οι δυνατότητες σύνδεσης που προσφέρει το MyConnect 60 είναι υπέρ-αρκετές για την κατηγορία τιμής και το προφίλ χρήσης για το οποίο προορίζεται η συσκευή. Υπάρχουν τρεις αναλογικές είσοδοι, από τις οποίες η μια μπορεί να διαμορφωθεί ως Phono MM μέσω ενός διακόπτη, τρεις συμβατικές ψηφιακές είσοδοι (2 οπτικές, μια ομοαξονική), έξοδος προενισχυτή η οποία μπορεί να επιλεγεί ως Fixed ή Variable (σταθερής η μεταβλητής στάθμης), έξοδος υπογούφερ και έξοδος ηχείων, με το πακέτο των συνδέσεων να συμπληρώνεται από θύρα Ethernet, ασύρματες συνδέσεις μέσω Wi-Fi και Bluetooth καθώς και μια δεύτερη θύρα USB η οποία είναι μόνο για την αναβάθμιση του firmware της συσκευής. Σε ό,τι αφορά τις ενσωματωμένες πηγές, εκτός του CD player, το MyConnect 60 περιλαμβάνει ραδιοφωνικό δέκτη FM/DAB με την αντίστοιχη υποδοχή για την σύνδεση εξωτερικής κεραίας.
Το μενού δίνει πρόσβαση σε μια σειρά από ρυθμίσεις, μεταξύ των οποίων τα ρυθμιστικά τόνου και ισορροπίας καναλιών, όπου περιλαμβάνεται και η δυνατότητα ενεργοποίησης loudness, η δυνατότητα επιλογής της εξόδου line (Fixed/Variable), η πρόσβαση στις δυνατότητες σάρωσης και αποθήκευσης ραδιοφωνικών σταθμών από του δέκτες και οι απαραίτητες επιλογές για την σύνδεση της συσκευής στο οικιακό δίκτυο και το διαδίκτυο.

Advance Paris MyConnect 60

Η συσκευή προσφέρει ένα πλήρες πακέτο συνδέσεων στις οποίες περιλαμβάνεται είσοδος phono, έξοδος για οδήγηση sub και δυνατότητα ad-hoc ασύρματου streaming μέσω Bluetooth.

Όντας συνδεδεμένος με το δίκτυό σου, μέσω του MyConnect 60 μπορείς να πραγματοποιήσεις streaming από τοπικούς πόρους, δηλαδή μέσα αποθήκευσης συνδεδεμένα μέσω USB, NAS και πόρους συμβατούς με DLNA, αλλά και από υπηρεσίες του διαδικτύου, είτε συνδρομητικές, Spotify Qobuz Deezer, είτε ελεύθερες μέσω του TuneIn, για παράδειγμα. Ο χειρισμός της συσκευής μπορεί να γίνει συμβατικά, μέσω ενός μεγάλων διαστάσεων αλλά καλής ποιότητας τηλεχειριστηρίου είτε μέσω της ειδικής εφαρμογής της Advance, η οποία προσφέρει, φυσικά, περισσότερες δυνατότητες (μεταξύ των οποίων και multiroom σε συνεργασία με συμβατές συσκευές) και εύκολη πρόσβαση στην τοπική μουσική συλλογή ή τις υπηρεσίες streaming. Η Advance Playstream, όπως ονομάζεται, είναι διαθέσιμη, κατά τα γνωστά, για λειτουργικά iOS και Android και θα χρειαστείτε ένα τηλέφωνο smart ή μια πινακίδα για την χρησιμοποιήσετε.
Το εσωτερικό του MyConnect 60 κρύβει μια σύνθετη κατασκευή με σημαντικό μέρος του χώρου να καταλαμβάνεται από το τρανσπόρτ, τον δακτυλιοειδή μετασχηματιστή του τροφοδοτικού και τις ψύκτρες του τελικού σταδίου. Το τελευταίο είναι γραμμικό σε τάξη ΑΒ, με την μετατροπή d/a να έχει ανατεθεί σε τσιπ της Wolfson (WM8740).

Advance Paris MyConnect 60

Αρκετά πυκνό εσωτερικό με το τρανσπόρτ, τον μετασχηματιστή και τις ψύκτρες του σταδίου εξόδου να καταλαμβάνουν το μεγαλύτερο μέρος του όγκου. Η ποιότητα είναι τυπικώς καλή.