Δικτυακός τόπος για τις Τεχνολογίες Audio, Video, HiFi, High End, Home Entertainment
Greek site for Audio Video & Home Entertainment technologies
Tελευταία Ενημερωση/Last Update: Τρίτη, 17/06/2014

avmentor.eu
Go to
avmentor.eu

ΠΡΟΕΝΙΣΧΥΤΗΣ/ΤΕΛΙΚΟΣ ΕΝΙΣΧΥΤΗΣ

Peachtree Audio NovaPre/220

Φωτό_Ανοίγματος

H Peachtree Αudio είναι μια σχετικώς νέα εταιρία, με ιστορία που ξεκινάει το 2007 όταν οι Jim Spainhour και David Solomon (αμφότεροι άνθρωποι με σοβαρή εμπειρία της αγοράς -κατά τα φαινόμενα) παρουσίασαν έναν ολοκληρωμένο ενισχυτή με το όνομα Decco. Ο Decco υπήρξε μια ιστορική συσκευή, υπό την έννοια ότι ήταν ο πρώτος ενισχυτής με θύρα USB (o Solomon πίστευε πολύ στην ιδέα του computer audio -κάτι όχι πολύ προφανές σε όλους εκείνη την εποχή). Επίσης, ως σχεδίαση καθόρισε σε μεγάλο βαθμό τις βασικές αισθητικές γραμμές όλων σχεδόν των προϊόντων της εταιρίας.
Ο υπογράφων ήλθε για πρώτη φορά σε επαφή με την εταιρία γύρω στο 2009 όταν σε αυτές τις σελίδες αναφέρθηκε για πρώτη φορά προϊόν της, ο αντικαταστάτης του Decco, ένας ολοκληρωμένος ενισχυτής με στάδιο εξόδου ΑΒ ο οποίος ονομαζόταν Nova. Από την εποχή εκείνη έχει τρέξει πολύ νερό στο αυλάκι, τόσο της τεχνολογίας, όσο και της ίδιας της Peachtree η οποία σήμερα έχει μια πλήρη σειρά προϊόντων η οποία είναι “βαριά” προς την πλευρά των ολοκληρωμένων ενισχυτών περιλαμβάνοντας πέντε μοντέλα, αλλά προσφέρει λύσεις για κάθε ανάγκη, καθώς σε αυτήν βρίσκει κανείς DAC, προενισχυτή, τελικό ενισχυτή καθώς και δύο USB-S/PDIF converters.

Μια μικρή περιήγηση στις προτάσεις της Peachtree αρκεί για να αντιληφθεί κανείς την βασική φιλοσοφία της. Εκτός από την προσεγμένη αισθητική των προϊόντων, οι άνθρωποι της εταιρίας έχουν σαφή άποψη ως προς την δομή, τις δυνατότητες και τις τεχνολογίες που αξιοποιούν και είναι μια άποψη φρέσκια που δεν απορρίπτει όμως και κάποιες παραδοσιακές πλευρές. Τα προσεγμένα ψηφιακά συνδυάζονται με λαμπάτα στάδια προενίσχυσης που με τη σειρά τους μπορούν να βρουν στο δρόμο τους διακοπτικά στάδια ισχύος και ο μινιμαλισμός δεν φαίνεται να αποτελεί δικαιολογία για ύποπτες υπέρ-απλουστεύσεις.
Πάρτε για παράδειγμα το ζευγάρι της δοκιμής αυτής: Ο προενισχυτής NovaPre περιλαμβάνει αναλογικές και ψηφιακές εισόδους (και USB φυσικά -είπαμε είναι οι πρώτοι διδάξαντες), προσφέρει τη δυνατότητα υβριδικής σχεδίασης ενσωματώνοντας ένα επιλεγόμενο στάδιο με λυχνία αλλά κλείνει στο μάτι και σε όσους θέλουν το “κάτι παραπάνω” περιλαμβάνοντας διπλό στάδιο εξόδου με διακριτούς ημιαγωγούς και με τελεστικούς ενισχυτές. Και ο τελικός, μικρός, κομψός και... κρύος, αποδίδει 220/400W σε φορτία 8/4Ω, βασιζόμενος σε διακοπτικά στάδιο εξόδου. Σας άνοιξε η όρεξη; Δεν σας αδικώ καθόλου. Ας δούμε τις λεπτομέρειες...