Δικτυακός τόπος για τις Τεχνολογίες Audio, Video, HiFi, High End, Home Entertainment
Greek site for Audio Video & Home Entertainment technologies
Tελευταία Ενημερωση/Last Update: Τρίτη, 15/12/2015

avmentor.net
Go to
AVMENTOR.net

ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΟΣ ΔΕΚΤΗΣ (FM/DAB/INTERNET)-MEDIA STREAMER/PLAYER

Magnum Dynalab MD806T

Magnum Dynalab MD806T

H εργαστηριακή αξιολόγηση του MD806T περιέλαβε μετρήσεις playback με αρχεία αποθηκευμένα σε σκληρό δίσκο ο οποίος συνδέθηκε στη θύρα USB.
Η αναπαραγωγή σημάτων πολύ χαμηλής στάθμης (-80dBFS) κινήθηκε σε καλά επίπεδα με τον αναμενόμενο θόρυβο και την κυματομορφή να διατηρεί αρκετά καλά την μορφή της.
Η απόκριση συχνότητας της συσκευής είναι ομαλή, χωρίς διακυμάνσεις και χαρακτηρίζεται από μια ήπια τάση αποκοπής στην περιοχή των υψηλών συχνοτήτων η οποία ξεκινά από τα 10kHz περίπου (-0.5dBr) και φθάνει τα -2dBr στα 20kHz. Στο εγχειρίδιο χρήσης, η Magnum Dynalab δίνει -1dBr στα 17kHz, επίδοση η οποία επιβεβαιώνεται πλήρως. Η ομοιότητα μεταξύ των καναλιών είναι καλή στην περιοχή του 0.1dB.

Thumbnail Thumbnail

Αναπαραγωγή σήματος πολύ χαμηλής στάθμης (1kHz/-80dBFS).

Απόκριση συχνότητας (0dBr: 1kHz/-20dBFS).

Το φάσμα του θορύβου δείχνει ότι έχουμε να κάνουμε με μια ήσυχη κατασκευή. Υπάρχουν κάποιες συνιστώσες στην περιοχή των πολύ χαμηλών συχνοτήτων και τα αποτελέσματα της ενδοδιαμόρφωσής τους σε υψηλότερες συχνότητες αλλά το σύνολο σχεδόν του φάσματος βρίσκεται κάτω από τα -100dBr (με στάθμη αναφοράς τα -20dBFS.
Τέλος, η μεταβολή της αρμονικής παραμόρφωσης σε συνάρτηση με την στάθμη του σήματος ακολουθεί την πεπατημένη. Το στάδιο εξόδου (με τις λυχνίες) “φαίνεται” στην σχετικά υψηλή τιμή των -30dB που μετρήθηκαν σε υψηλές στάθμες, με απούσα οποιαδήποτε τάση υπερφόρτωσης καθώς το σήμα προσεγγίζει τα 0dBFS, ενώ από τα -40dBFS αρχίζει να παίζει ρόλο ο θόρυβος με τις τιμές να αυξάνονται καθώς η στάθμη του σήματος μειώνεται.

Thumbnail Thumbnail

Φάσμα θορύβου και παρεμβολών. 0dBr: 1kHz/-20dBFS.

Μεταβολή του συνόλου αρμονικής παραμόρφωσης και θορύβου (THD+N) σε συνάρτηση με την στάθμη.