Δικτυακός τόπος για τις Τεχνολογίες Audio, Video, HiFi, High End, Home Entertainment
Greek site for Audio Video & Home Entertainment technologies
Tελευταία Ενημερωση/Last Update: Τρίτη, 03/03/2015

avmentor.net
Go to
AVMENTOR.net

ΗΧΕΙΟ ΔΑΠΕΔΟΥ

Magico S1

Magico S1

Το S1 είναι ένα αρκετά μαζεμένο ηχείο δαπέδου με πλάτος περίπου 250 χιλιοστών, ύψος λίγο μικρότερο από 1.2 μέτρα και μικρό βάθος που δεν ξεπερνά τα 230 χιλιοστά. Με το στάνταρντ μαύρο-ανάγλυφο φινίρισμά του περνά μάλλον απαρατήρητο, όντας ένα αντικείμενο χαμηλών τόνων από πλευράς σχεδιασμού που θα “χαθεί” εύκολα στον χώρο αν αυτό είναι που επιθυμεί ο ιδιοκτήτης του. Αυτά, μακροσκοπικά. Διότι κάτω από ένα πιο αναλυτικό βλέμμα, το S1 έχει αρκετές ενδιαφέρουσες πλευρές. Το πρώτο δείγμα γραφής της Magico, είναι ότι έχουμε να κάνουμε με μια σχεδίαση κλειστού τύπου, επιλογή αρκετά σπάνια για ηχείο δαπέδου. Στο μέτρο που μπορεί κάποιος να ερμηνεύσει τους Αμερικάνους, είναι διακριτή μια προσπάθεια δημιουργίας ενός ηχείου με επίκεντρο την ακρίβεια και όχι τον εντυπωσιασμό.

Magico S1

Το S1 είναι ένα ηχείο δαπέδου χαμηλών τόνων αλλά με πολλές ενδιαφέρουσες λεπτομέρειες και πολύ καλή ποιότητα κατασκευής και φινιρίσματος. Η καμπίνα είναι από προφίλ αλουμινίου και δεν έχει ακμές (παρά μόνο στις οριζόντιες έδρες). (φωτό: Magico)

Φυσικά, το S1 δεν είναι “ένα ακόμη ηχείο με κλειστή καμπίνα”, καθώς η ίδια η καμπίνα είναι κατασκευασμένη από μασίφ αλουμίνιο σε μορφή προφίλ, έχουμε να κάνουμε δηλαδή με μια συνεχή διατομή, χωρίς ραφές, με πάχος τοιχώματος περίπου 9.5 χιλιοστά (3/8 της ίντσας). Τα μόνα σημεία όπου υπάρχει ασυνέχεια είναι σε αυτά όπου η καμπίνα κλείνει στο επάνω και το κάτω μέρος του ηχείου. Η επιλογή αυτή επέτρεψε στη Magico να δημιουργήσει ένα περίβλημα χωρίς ακμές (με εξαίρεση την μπάφλα, όλη η υπόλοιπη επιφάνεια είναι καμπυλωμένη) που μειώνει τις περιθλάσεις και είναι ελκυστικό από αισθητικής πλευράς. Μια σειρά από εσωτερικές μεταλλικές ενισχύσεις σε μορφή φύλλων/χιαστί, όπως φαίνεται σε φωτογραφία που έχει δώσει η ίδια η εταιρία, εξασφαλίζει ακόμη μεγαλύτερη ακαμψία και “σπάει” τη συμμετρία του εσωτερικού μειώνοντας την πιθανότητα δημιουργίας ισχυρών στάσιμων.

Magico S1

Για τις υψηλές συχνότητες χρησιμοποιείται το τουίτερ του κορυφαίου ηχείου της σειράς, S5. Βασίζεται σε έναν θόλο μίας ίντσας από βηρύλλιο.

Magico S1

Το μιντ/γούφερ σχεδιάστηκε ειδικά για το S1. Βασίζεται σε κώνο από το υλικό Nano-Tec με διάμετρο 7 ιντσών. Ο φορέας του πηνίου φωνής είναι κατασκευασμένος από τιτάνιο. Η ανάρτηση επιτρέπει μεγάλες διαδρομές.

Το ηχείο είναι δύο δρόμων/δύο μεγαφώνων αποτελώντας μια σαφή αναφορά σε ένα από τα πλέον χαρακτηριστικά ηχεία της Magico το Mini, του 2004. To Mini ήταν το πρώτο εμπορικό προϊόν της εταιρίας και ήταν η προσπάθεια για την σχεδίαση ενός μόνιτορ δύο δρόμων με καμπίνα κλειστού τύπου.
Στην θέση του τουίτερ, χρησιμοποιείται μια μονάδα μίας ίντσας με θόλο από βηρύλλιο (MB30), ίδια με αυτήν που χρησιμοποιεί το κορυφαίο μοντέλο της σειράς S, το S5. Για την αναπαραγωγή των χαμηλών/μεσαίων συχνοτήτων, η Magico σχεδίασε μια μονάδα 7 ιντσών (ΜΒ390), με κώνο από το υλικό Nano-Tec. Το Nano-Tec είναι ένας συνδυασμός νανοσωλήνων άνθρακα (οι οποίοι έχουν εξαιρετικά χαρακτηριστικά αντοχής) και Rohacell, ενός αφρώδους υλικού που χρησιμοποιήται στην βιομηχανία αεροσκαφών, για να δημιουργήσει μονάδες με μεγάλη ακαμψία και μικρούς χρωματισμούς. Ο κώνος που δημιουργείται από αυτό το υλικό δεν περιλαμβάνει dust cap και καταλήγει σε έναν λαιμό από τιτάνιο, επάνω στον οποίο τοποθετείται το πηνίο φωνής. Το τιτάνιο (που εξασφαλίζει ακαμψία και ψύξη) και η ελαστική ανάρτηση με την αρκετά μεγάλη διαδρομή, εξηγεί την τόλμη της Magico να δώσει σε ένα ηχείο κλειστού τύπου με 7άρι γούφερ κάτω όριο αποκοπής στην απόκριση, τα 32 Hz.

Magico S1

Πολύ καλής ποιότητας ακροδέκτες που είναι εύχρηστοι και επιτρέπουν το καλό σφίξιμο χωρίς ανάγκη εργαλείων. Η απόστασή τους διευκολύνει την χρήση μεγάλων σε διαστάσεις καλωδίων.

Magico S1

Η στήριξη του S1 γίνεται με τέσσερις ρυθμιζόμενες ακίδες. Η οριζοντίωση γίνεται πολύ εύκολα.

Το φίλτρο που οδηγεί τα δύο μεγάφωνα είναι ένα από τα σημεία του S1 για τα οποία η εταιρία δεν δίνει λεπτομέρειες αφήνοντάς μας στο σκοτάδι γύρω από τις επιλογές που έχουν γίνει. Αυτό που βλέπει κανείς είναι ότι καταλήγει σε δύο ακροδέκτες για την σύνδεση με τον ενισχυτή, πολύ καλής ποιότητας που επιτρέπουν καλό σφίξιμο χωρίς την χρήση εργαλείων και την χρήση καλωδίων τερματισμένων με κάθε τρόπο.
Η καμπίνα των 43 κιλών μπορεί να έχει είτε το στάνταρντ φινίρισμα (που βλέπετε στις φωτογραφίες και ονομάζεται M-Cast) είτε μια ποικιλία από χρώματα, τα οποία η εταιρία ονομάζει M-Coat, επιλογή που ανεβάζει -πάντως- την τιμή, αρκετά. Η έδραση του ηχείου στο δάπεδο γίνεται με την βοήθεια τεσσάρων, ρυθμιζόμενων, σημείων στήριξης που καταλήγουν σε ακίδες. Η οριζοντίωση του S1 γίνεται πολύ εύκολα από το επάνω μέρος χωρίς την ανάγκη εργαλείων. Η επιλογή τεσσάρων σημείων αντί τριών, ίσως απαιτήσει λίγο περισσότερο χρόνο στην αρχική τοποθέτηση αλλά είναι σαφές ότι προσφέρει μεγαλύτερη σταθερότητα. Η όλη κατασκευή φαίνεται εξαιρετικά ποιοτική και το μόνο που λείπει είναι κάποιο προστατευτικό για τις μονάδες οι οποίες λόγω και της θέσης τους, ψηλά στην καμπίνα, είναι αρκετά εκτεθειμένες. H Magico αναφέρει ότι το S1 έχει ευαισθησία 86dB, αντίσταση 4Ω και απόκριση συχνότητας 32Hz-50kHz, ενώ η συνιστώμενη ισχύς για τον ενισχυτή που θα κληθεί να το οδηγήσει είναι 50W.

Magico S1

Σε αυτή τη φωτογραφία φαίνεται τόσο η διατομή του προφίλ αλουμινίου που χρησιμοποιείται στην καμπίνα του S1 όσο και οι εσωτερικές, μεταλλικές ενισχύσεις. (φωτό: Magico)