Δικτυακός τόπος για τις Τεχνολογίες Audio, Video, HiFi, High End, Home Entertainment
Greek site for Audio Video & Home Entertainment technologies
Tελευταία Ενημερωση/Last Update: Τρίτη, 20/12/2011

flag
english
abstract

GROUP TEST: ΠΡΟΕΝΙΣΧΥΤΕΣ/ΤΕΛΙΚΟΙ ΕΝΙΣΧΥΤΕΣ ΜΕΧΡΙ 4.000 ΕΥΡΩ

Συμπεράσματα

Φωτό_Ανοίγματος

Καταρχήν το γενικό συμπέρασμα: Αν θέλετε να ξοδέψετε μεταξύ 2.000 και 4.000 ευρώ, θα βρείτε στην αγορά όχι πολλά, αλλά σίγουρα αρκετά άξια προσοχής ζευγάρια, δείγμα ότι οι κατασκευαστές έχουν ένα σχετικό ενδιαφέρον για το συγκεκριμένο μερίδιο αγοράς. Είναι επίσης σημαντικό το ότι υπάρχει μια εξαιρετική πολυφωνία όσον αφορά τον σχεδιασμό και αν προσπαθήσετε να βρείτε ομοιότητες μεταξύ των προτάσεων, θα βρείτε μεν, θα είναι λίγες δε. Όσον αφορά το τελικό αποτέλεσμα της δοκιμής τώρα, τα πράγματα έχουν ως εξής:
Αν θέλετε να κινηθείτε με γνώμονα την μεγάλη ισχύ (επειδή, για παράδειγμα, έχετε μεγάλο χώρο ή δύσκολα ηχεία) η τριάδα Vincent SA-31MK/SP-331MK, Micromega PA-20/PW-400 και Parasound Halo P7/Halo A21 περιλαμβάνει, σίγουρα, το κατάλληλο ζευγάρι για την περίπτωσή σας. Είναι ενδιαφέρον το γεγονός ότι το ένα σύστημα διαφέρει από το άλλο σχεδόν κατά 1.000 ευρώ, κάτι που κάνει τη ζωής σας λίγο πιο εύκολη. Αν θέλετε το απόλυτο, οι Parasound Halo είναι μονόδρομος στα χρήματα αυτά και ήταν, τελικώς, το καλύτερο σύστημα της δοκιμής αυτής. Η επιλογή μεταξύ Micromega και Vincent θα είναι λίγο δυσκολότερη, επειδή διαφέρουν, εκτός της τιμής, και σε ηχητική ταυτότητα. Αν θέλετε πολλά βατ και ουδετερότητα κινηθείτε προς το σύστημα της Micromega. Αν θέλετε κάτι πιο ψαγμένο (αλλά και αυτό με σημαντικές δυνατότητες οδήγησης) ρίξτε μια πολύ προσεκτική ματιά στους Vincent.
Αν θέλετε να κινηθείτε με γνώμονα την χαμηλότερη τιμή, η πρόταση της NAD είναι πραγματικά αχτύπητη, κάτι που προφανώς τους έχει γίνει συνήθεια. Το ζευγάρι C165BEE/C275BEE προσφέρει πολύ καλές δυνατότητες σύνδεσης, πολύ καλές δυνατότητες οδήγησης, άψογη κατασκευή και καλό ήχο ο οποίος, ίσως, δεν έχει την προσωπικότητα των κορυφαίων προτάσεων που είδαμε αλλά βρίσκεται σαφώς πάνω από τον μέσο όρο.
Τα δύο λαμπάτα συστήματα (Tsakiridis Devices και Mystere) βρίσκονται προφανώς σε μια δική τους κατηγορία. Ο Γάλλος κατασκευαστής σαφώς κερδίζει σε θέματα ποιότητας φινιρίσματος και σχεδιασμού, ο ήχος του έχει λιγότερο χαρακτήρα λυχνίας αλλά είναι αισθητά πιο αδύναμος σε θέματα ισχύος και αυτό περιορίζει λίγο τα ηχεία που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και τον χώρο στον οποίο θα βάλετε το σύστημά σας. Από την άλλη η ελληνική πρόταση είναι ένα hardcore λαμπάτο σύστημα με καλή ισχύ και έντονο χαρακτήρα, δυνατότητες επιλογής των παραμέτρων λειτουργίας και έναν προενισχυτή αρκετά ευέλικτο, τηλεχειριζόμενο και με δυνατότητα επέκτασης. Αν θέλετε μια πραγματική “λάμπα” θα προτείναμε τους Tsakiridis. Αν αναζητάτε κάτι πιο πολιτισμένο, οι Mystere θα είναι μια καλή επιλογή.
Για το τέλος, αφήσαμε δύο ιδιαίτερες συσκευές: Το σύστημα της Quad μας εξέπληξε ευχάριστα τόσο με την σχεδίαση και την τιμή του (είναι το δεύτερο φθηνότερο) όσο και με την ηχητική του απόδοση. Αν μπορείτε να αρκεστείτε στην σχετικώς χαμηλή ισχύ του (με τα μέτρα της κατηγορίας) το προτείνουμε χωρίς καμία επιφύλαξη! Τέλος, το ζευγάρι Holfi Pre8/Power8 απευθύνεται σε όσους μπορούν να το αξιοποιήσουν σωστά: Απαιτεί ένα σχετικώς φιλικό ηχείο και σε αντίκρισμα θα προσφέρει ένα πολύ καλό ηχητικό χαρακτήρα. Αν οι απαιτήσεις σας ταιριάζουν, αξίζει να τον ακούσετε.

Φωτό Φωτό Φωτό

NAD C165BEE/C275BEE

Quad Elite Pre/Elite QSP

Vincent SA-31MK/SP-331MK

Φωτό Φωτό Φωτό

Holfi Pre8/Power8 Extended

Tsakiridis Devices Alexander/Apollon Plus

Mystere CA11/PA11

Φωτό Φωτό

Micromega PA-20/PW-400

Parasound Halo P7/Halo A21