Δικτυακός τόπος για τις Τεχνολογίες Audio, Video, HiFi, High End, Home Entertainment
Greek site for Audio Video & Home Entertainment technologies
Tελευταία Ενημερωση/Last Update: Τρίτη, 22/02/2022

avmentor.net
Go to
AVMENTOR.net

Πλατό/Βραχίονας

Technics SL-1500C

Technics SL-1500C

Ένα από πρώτα θύματα της νέας εποχής της Technics είναι το κλασικό στροβοσκόπιο, μαζί με την μικρομετρική ρύθμιση των στροφών και το pitch control. Οι Ιάπωνες “ελάφρωσαν” το 1500C στο κομμάτι αυτό, αλλά δίνουν, ως αντάλλαγμα, ένα νέο σύστημα άμεσης οδήγησης, βασισμένο σε αυτό που χρησιμοποιούν τα μεγάλα μοντέλα της εταιρίας. Αυτό σημαίνει ότι έχουμε έναν κινητήρα του οποίου ο δρομέας δεν περιλαμβάνει περιελίξεις αλλά, μόνο, έναν ισχυρό μαγνήτη σε μορφή δακτυλίου (coreless), ο οποίος βρίσκεται κάτω από το πλατό. Αυτό κατασκευάζεται από αλουμίνιο και περιλαμβάνει ένα βαρύ, μεγάλου ύψους ματ από ελαστικό υλικό. Ο έλεγχος γίνεται ηλεκτρονικά ο ρυθμός περιστροφής μπορεί να επιλεχθεί μεταξύ 33, 45 και 78 στροφών και η εκκίνηση παραμένει πολύ γρήγορη, κάτω από ένα δευτερόλεπτο.

Technics SL-1500C

Από πλευράς εμφάνισης, το SL-1500C είναι ένα κλασικό Technics, από το οποίο λείπει το στροβοσκόπιο. Οι φίλοι της εταιρίας θα νοιώσουν αμέσως πολύ άνετα μαζί του!

Ο πλίνθος του 1500C είναι πολύ πιο σύνθετος από όσο φαίνεται. Αποτελείται από δύο υλικά, χυτό αλουμίνιο και συνθετικό ABS ενισχυμένο με υαλονήματα, ώστε να μειώνονται οι κραδασμοί και στηρίζεται σε τέσσερα σημεία με στοιχεία που περιλαμβάνουν ελαστικό υλικό και ελατήρια και είναι ρυθμιζόμενα ως προς το ύψος.

Technics SL-1500C

Ο χειρισμός γίνεται με ένα απλό πλήκτρο Start/Stop. Υπάρχει δυνατότητα επιλογής 33, 45 και 78 στροφών, μέσω δύο απλών, φωτιζόμενων διακοπτών καθώς και γενικός διακόπτης On-Off.

Technics SL-1500C

Το έδρανο του πλατό και ο στάτης του κινητήρα ο οποίος είναι DC χωρίς ψήκτρες.

Ο βραχίονας είναι μια κλασική παραλλαγή του βραχίονα που βλέπουμε σε όλα τα προϊόντα της εταιρίας. Τύπου “S”, στατικά ζυγισμένος με βαθμονομημένο αντίβαρο, καρντανική ανάρτηση με ρουλμάν ακριβείας και ρύθμιση της δύναμης αντιολίσθησης με ελατήριο. Ο βραχίονας διατηρεί το, επίσης κλασικό, διαιρούμενο κέλυφος για να διευκολύνει την τοποθέτηση της κεφαλής, διαθέτει ένα πρόσθετο αντίβαρο για να ισορροπεί κεφαλές μεγάλης μάζας και έχει ένα έξυπνο και με πολύ θετική αίσθηση μηχανισμό ρύθμισης του ύψους (και του VTA), που δεν απαιτεί εργαλεία. Ο χρήστης μπορεί να επιλέξει ρυθμό ημιαυτόματης λειτουργίας, ο οποίος, απλώς, περιλαμβάνει auto-lift στο τέλος του δίσκου.

Technics SL-1500C

Ο δρομέας του κινητήρα είναι το ίδιο το πλατό, στο οποίο είναι ενσωματωμένος ένας μεγάλος μαγνήτης.

Technics SL-1500C

Κλασικός βραχίονας τύπου “S” της Technics, στατικά ζυγισμένος, με καρντανική ανάρτηση.

Το 1500C διαθέτει θηλυκές εξόδους RCA για την σύνδεση του επόμενου σταδίου, επιτρέποντας στον χρήστη να επιλέξει το καλώδιο που προτιμά, αλλά -το σημαντικότερο περιλαμβάνει δύο εξόδους, μια συμβατική (απευθείας από την κεφαλή) και μια μέσω ενσωματωμένου προενισχυτή phono (ΜΜ). Η επιλογή γίνεται από το πίσω μέρος της συσκευής μέσω διακόπτη και, φυσικά, λύνει τα χέρια εκείνων που δεν διαθέτουν προενισχυτή phono στο σύστημά τους. Διαιρούμενο είναι και το καλώδιο τροφοδοσίας, με το τροφοδοτικό να βρίσκεται στο εσωτερικό της συσκευής και να είναι ξεχωριστό για τον προενισχυτή phono.
Το SL-1500C παραδίδεται με εγκατεστημένη μια 2M Red της Ortofon.

Technics SL-1500C

Ο χρήστης μπορεί να ρυθμίσει την δύναμη ανάγνωσης και την δύναμη αντιολίσθησης με την κλασική μέθοδο. Βρήκαμε τον μηχανισμό ρύθμισης του VTA εξαιρετικό.

Technics SL-1500C

Το διαιρούμενο headshell έχει εξοστρακιστεί επειδή δεν συμβάλλει στην ακαμψία του στελέχους. Ωστόσο παραμένει μια προσέγγιση που διευκολύνει πολύ την τοποθέτηση της κεφαλής.

Technics SL-1500C

Πολύ καλής ποιότητας και εύχρηστα ρυθμιζόμενα σημεία στήριξης που θα διευκολύνουν σημαντικά την οριζοντίωση της συσκευής. Κατά πάσα πιθανότητα είναι υπεύθυνα και για την μικρή, μόνο, ευαισθησία στους εξωγενείς κραδασμούς.

Technics SL-1500C

Ο χρήστης μπορεί να επιλέξει μεταξύ εξόδου στάθμης phono και εξόδου στάθμης line και να χρησιμοποιήσει το καλώδιο σύνδεσης της επιλογής του. Μπορεί επίσης να ενεργοποιήσει το Auto Lift, που ανεβάζει τον βραχίονα στο τέλος του δίσκου.