Δικτυακός τόπος για τις Τεχνολογίες Audio, Video, HiFi, High End, Home Entertainment
Greek site for Audio Video & Home Entertainment technologies
Tελευταία Ενημερωση/Last Update: Τρίτη, 05/04/2021

avmentor.net
Go to
AVMENTOR.net

Πλατό/Βραχίονας

Acoustic Signature Maximus NEO/TA-1000 NEO

Acoustic Signature Maximus NEO/TA-1000 NEO

Η ποιότητα περιστροφής του Maximus NEO είναι πολύ καλή, με το σχετικό διάγραμμα να περιλαμβάνει στιγμιαίες αποκλίσεις από την ταχύτητα που βρίσκονται μέσα στο διάστημα [-2.9, +3,3]Hz. Το wow & flutter μετρήθηκε σε χαμηλές μέσες τιμές, 0,082%, ζυγισμένο κατά IEC και 0,039%, ζυγισμένο κατά NAB, επιδόσεις οι οποίες θα πρέπει να θεωρηθούν πολύ καλές.
Στο πεδίο της συχνότητας, η ανάλυση του W&F εμφανίζει κορυφώσεις στην περιοχή των 3, 4 και 6Hz, οι οποίες, ωστόσο, βρίσκονται σε χαμηλές στάθμες, κάτω από τα -80dB, με το υπόλοιπο φάσμα να πέφτει γρήγορα στην περιοχή των -100dB, υποδηλώνοντας ένα σύστημα με πολύ καλή μηχανική συμπεριφορά.
Η ακρίβεια περιστροφής, με την χρήση των μικρομετρικών ρυθμιστικών, στροβοσκοπικού δίσκου και -μάλλον- αρκετής τύχης, κινήθηκε στο κορυφαίο -0,002%, επίδοση που αγγίζει τα όρια του εξωφρενικού και αποτελεί την καλύτερη επίδοση που έχουμε μετρήσει ποτέ.

Thumbnail Thumbnail

Ανάλυση Wow & Flutter (συχνότητα σε συνάρτηση με τον χρόνο, παράθυρο 2.5s), αναπαραγωγή σήματος 3.15kHz/-20dB.

Ανάλυση Wow & Flutter στο πεδίο της συχνότητας, αναπαραγωγή σήματος 3.15kHz/-20dB.

Το φάσμα του rumble δείχνει ένα πολύ ήρεμο σύστημα και στο σχετικό διάγραμμα μπορεί κάποιος να διακρίνει μια ισχυρή αιχμή στην περιοχή των 13,5Hz η οποία οφείλεται, κατά πάσα πιθανότητα στην συχνότητα συντονισμού του συστήματος βραχίονας/κεφαλή (που, πάντως, υπολογίστηκε, με βάση τα δημοσιευμένα χαρακτηριστικά, στα 9,9Hz, δηλαδή αρκετά χαμηλότερα). Ο θόρυβος από τον κινητήρα (στην περιοχή 20-30Hz είναι σε χαμηλά επίπεδα ενώ και το hum δεν είναι κάτι που θα ενοχλήσει, όντας στην περιοχή των -60dB.
Το διάγραμμα της ενδοδιαμόρφωσης του σήματος από μηχανικούς θορύβους είναι αρκετά καθαρό, περιλαμβάνοντας τις, αναμενόμενες, ενδείξεις από την επίδραση του wow & flutter και του rumble.

Thumbnail Thumbnail

Ανάλυση θορύβου πολύ χαμηλών συχνοτήτων (rumble). Στάθμη αναφοράς: 315Hz/-6dB, αναπαραγωγή silent groove.

Φάσμα ενδοδιαμόρφωσης από το rumble, αναπαραγωγή σήματος 3.15kHz/-20dB.

Το τράκινγκ του συστήματος ήταν, επίσης, το καλύτερο που έχουμε μετρήσει εδώ και πολύ καιρό, με την δεύτερη αρμονική να βρίσκεται στην περιοχή των -65dB και τις υπόλοιπες αρμονικές να πέφτουν κάτω από τα -80dB, μια επίδοση που θα πρέπει, ασφαλώς, να “μοιραστεί” μεταξύ του Maximus NEO και της AtrotoS Consta.
Η απόκριση συχνότητας είναι πολύ επίπεδη στην περιοχή των χαμηλών, των μεσαίων και των κατώτερων υψηλών συχνοτήτων, αλλά εμφανίζει μια ενίσχυση πολύ χαμηλά (στην περιοχή κάτω των 30Hz, κάτι σύνηθες) αλλά και στην περιοχή πάνω από τα 4kHz, με τάσεις αποκοπής πάνω από τα 15kHz περίπου, με τα τελευταία χαρακτηριστικά να πρέπει να αποδοθούν στην κεφαλή και στον ηχητικό χαρακτήρα της.

Thumbnail Thumbnail

Φάσμα αναπαραγωγής σήματος 1kHz/0dB.

Απόκριση συχνότητας και διαφορές μεταξύ των καναλιών. Ροζ θόρυβος, στάθμη αναφοράς -20dB.

Παρά το γεγονός ότι δεν διαθέτει κάποιου είδους ανάρτηση και οι διαστάσεις του είναι, μάλλον, συμβατικές, το Maximus NEO εμφανίστηκε ιδιαίτερα ανθεκτικό στους αερομεταφερόμενους (κυρίως) κραδασμούς. Το σχετικό διάγραμμα, καταρχήν, επιβεβαιώνει το χαμηλό hum (κάτι που πιθανώς θα πρέπει να αποδοθεί και στο καλώδιο της Audioquest), αλλά αυτό που τραβά την προσοχή είναι ότι οι όποιες επιδράσεις, αν και ορατές, στην περιοχή 60-150Hz, 200-250Hz και γύρω από τα 500Hz, βρίσκονται σε πολύ χαμηλές στάθμες, κάτω από τα -110dB. Αυτό κάνει την ζωή του χρήστη εύκολη, σε ό,τι αφορά την εγκατάσταση του πλατό στον χώρο.
Τέλος, η μεταβατική απόκριση του συστήματος βραχίονας/κεφαλή, εμφανίστηκε ιδιαίτερα ομαλή, με γρήγορη απόσβεση και χωρίς σημαντική ιδιοταλάντωση, αφήνοντας υποσχέσεις για πολύ καλή ταχύτητα.

Thumbnail Thumbnail

Ακουστική ανάδραση. Στάθμη αναφοράς: 315Hz/-6dB. Μέτρηση θορύβου ηρεμίας (πράσινη καμπύλη), μέτρηση υπό διέγερση με σήμα ροζ θόρυβο στάθμης 93dBSPL(A) σε απόσταση 1m (κόκκινη καμπύλη), αναπαραγωγή silent groove.

Κρουστική απόκριση του συστήματος βραχίονα/κεφαλής. Οριζόντιος άξονας: 10ms/div.