Δικτυακός τόπος για τις Τεχνολογίες Audio, Video, HiFi, High End, Home Entertainment
Greek site for Audio Video & Home Entertainment technologies
Tελευταία Ενημερωση/Last Update: Τρίτη, 06/10/2020

avmentor.net
Go to
AVMENTOR.net

Ενεργό/Ασύρματο Ηχείο - Υπογούφερ

SVS Prime Wireless/SB-1000

SVS Prime Wireless/SB-1000
svs_prime_wireless_sb1000_0.jpg

Τα Prime Wireless είναι ιδιαίτερα καλοφτιαγμένα, προσεγμένα στις λεπτομέρειες και με καλό φινίρισμα, το οποίο περιλαμβάνει μαύρη λάκα πιάνου. Η αρχιτεκτονική τους είναι η κλασική για το είδος master/slave, με το δεξί ηχείο του συστήματος να περιλαμβάνει όλα τα ηλεκτρονικά και το αριστερό να είναι παθητικό και να συνδέεται με το master μέσω ενός ειδικού καλωδίου που περιλαμβάνεται στην συσκευασία.
Σε ότι αφορά τα συμβατικά χαρακτηριστικά, έχουμε να κάνουμε με μια σχεδίαση δύο δρόμων, δύο μεγαφώνων, με ένα τουίτερ ίντσας με θόλο από αλουμίνιο και ένα μιντ/γούφερ 4,5 ιντσών με κώνο από πολυπροπυλένιο και σασί από χυτό συνθετικό υλικό, μείγμα ABS και υαλονημάτων. Το γούφερ φορτίζεται από bass reflex τοποθετημένο στο πίσω μέρος της καμπίνας.

SVS Prime Wireless/SB-1000

Tα Prime Wireless είναι ηχεία μικρού όγκου που μπορούν να τοποθετηθούν εύκολα οπουδήποτε. Το φινίρισμα και η αισθητική τους είναι πραγματικά υψηλού επιπέδου.

Η οδήγηση των μεγαφώνων γίνεται από τέσσερις ενισχυτές με στάδια ισχύος σε τάξη D, ο κάθε ένας από τους οποίους αποδίδει 50Wrms. Το γεγονός ότι έχουμε έναν ενισχυτή ανά κλάδο και ανά ηχείο, σημαίνει ότι το φίλτρο προηγείται και είναι υλοποιημένο σε ψηφιακό πεδίο, μέσω το DSP που περιλαμβάνει το σύστημα. Η εταιρία δίνει συχνότητα cross 2kHz με κλίση 12dB/oct.
Οι δυνατότητες σύνδεσης που προσφέρει το Prime Wireless δεν είναι διόλου ευκαταφρόνητες. Ο χρήστης έχει στην διάθεσή του δύο αναλογικές εισόδους, με βύσματα RCA και TRS 3,5mm, ώστε να συνδέσει αντίστοιχες πηγές, μία οπτική ψηφιακή είσοδο Toslink, η οποία μπορεί να διαχειριστεί σήματα μέχρι 24/96, καθώς επίσης και θύρα σύνδεσης με Ethernet, μέσω της οποίας μπορεί να πραγματοποιηθεί streaming από πόρους του τοπικού δικτύου αλλά και από το διαδίκτυο. Όσοι προτιμούν τις ασύρματες συνδέσεις μπορούν να χρησιμοποιήσουν τόσο Wi-Fi, για σύνδεση με το ρούτερ όσο και Bluetooth για ad-hoc δικτύωση με διάφορες έξυπνες συσκευές. Το ηχείο υποστηρίζει την τεχνολογία Play-Fi της DTS και μέσω της σχετικής εφαρμογής μπορεί να διαχειριστεί αρχεία μέχρι 24/192 (χωρίς downsampling). Οι απαιτητικοί, θα βρουν το Critical Listening Mode του Play-Fi χρήσιμο για ακροάσεις υψηλού επιπέδου. Μέσω του δικτύου, ο χρήστης μπορεί να χρησιμοποιήσει το Prime Wireless για να έχει πρόσβαση σε πολλές υπηρεσίες, συνδρομητικές ή μη, (Spotify, Pandora, Amazon Music, είναι μερικές από αυτές) και, αποθηκεύοντας τις σχετικές συνδέσεις (αλλά και playlists) σε κάποια από τις έξι θέσεις μνήμης, μπορεί να έχει άμεση πρόσβαση χωρίς να πρέπει να χρησιμοποιήσει ούτε την εφαρμογή. Το ηχείο προσφέρει, επίσης, έξοδο για οδήγηση ενεργού υπογούφερ και αν ο χρήστης επιλέξει μια τέτοια σύνδεση τότε το ηχείο ενεργοποιεί αυτόματα ένα υψιπερατό φίλτρο στα 80Hz, που προσφέρει μεγαλύτερα περιθώρια στάθμης. Αρκετά ενδιαφέρουσα είναι και η δυνατότητα του ηχείου να “μοιράσει” το σήμα από κάποια αναλογική του είσοδο σε άλλες πηγές που συνδέονται στο κοινό δίκτυο. Αυτό είναι μια δυνατότητα της τεχνολογίας Play-Fi, η οποία επιτρέπει την δημιουργία ενός multiroom συστήματος χωρίς ιδιαίτερη δυσκολία.

SVS Prime Wireless/SB-1000

Το SB-1000 είναι ένα κόμπακτ υπογούφερ το οποίο χρησιμοποιεί ένα 12ιντσο γούφερ. Η αισθητική του είναι ίσως λίγο συντηρητική αλλά δεν θα τραβήξει καθόλου την προσοχή και δεν θα βαρύνει τον χώρο

SVS Prime Wireless/SB-1000

Η απόδοση των υψηλών συχνοτήτων έχει ανατεθεί σε ένα τουίτερ θόλου από αλουμίνιο, μίας ίντσας.

Το SB-1000 είναι ένα “μικρό” sub της SBS, μικρό τρόπος του λέγειν, βεβαίως, καθώς βασίζεται στην δωδεκάιντση μονάδα της εταιρίας με ανάρτηση που επιτρέπει πολύ μεγάλες διαδρομές του κώνου ο οποίος υποστηρίζεται από διπλό μαγνητικό σύστημα με αεριζόμενους πόλους που εξασφαλίζουν μεγαλύτερες δυνατότητες πρόσληψης ισχύος. Το γούφερ φορτίζεται από μια κλειστή, ιδιαίτερα ενισχυμένη, καμπίνα, σχετικώς περιορισμένων διαστάσεων και οδηγείται από έναν ενισχυτή Sledge της εταιρίας (STA-300D), ο οποίος μέσω ενός σταδίου ισχύος τάξης D, αποδίδει 300Wrms και 720W κορυφής.

SVS Prime Wireless/SB-1000

Οι μεσαίες/χαμηλές συχνότητες αποδίδονται από ένα μιντ/γούφερ 4,5 ιντσών, με κώνο από πολυπροπυλένιο. Η οθόνη ενημερώνει τον χρήστη για την επιλεγμένη πηγή και το preset. To user interface περιλαμβάνει δύο jog-dials ένα για την επιλογή εισόδου/preset και ένα για την ρύθμιση της στάθμης και τις βασικές λειτουργίες play/pause.

SVS Prime Wireless/SB-1000

Το Prime Wireless προσφέρει ένα πλήρες πακέτο εισόδων.

Το πακέτο των ηλεκτρονικών του SB-1000 περιλαμβάνει και ψηφιακό επεξεργαστή ο οποίος εφαρμόζει αντιστάθμιση βελτιστοποιημένη για τον συγκεκριμένο συνδυασμό μεγαφώνου/καμπίνας και προσφέρει στον χρήστη όλες τις απαραίτητες ρυθμίσεις ώστε να προσαρμόσει το sub στον χώρο και το σύστημά του. Σε αυτές περιλαμβάνεται συνεχής ρύθμιση της στάθμης, της φάσης και της συχνότητας αποκοπής στην περιοχή 50Hz-160Hz, με ειδική θέση για την λειτουργία ως sub για κανάλι LFE.
Οι δυνατότητες σύνδεσης είναι πλήρεις. Ο χρήστης έχει στην διάθεσή του είσοδο στάθμης line, τόσο για δικαναλικό setup (L/R) όσο και για μονοφωνικό/LFE (R/LFE), είσοδο υψηλής ισχύος, για άμεση σύνδεση στην έξοδο ολοκληρωμένου ή τελικού ενισχυτή καθώς επίσης και έξοδο line, μέσω φίλτρου 80Hz, 12db/oct, για οδήγηση δορυφόρων χωρίς το “βάρος” των πολύ χαμηλών συχνοτήτων. Με βάση αυτά, το SB-1000 μπορεί να υποστηρίξει κάθε στήσιμο, από το εντελώς κλασικό (για να μην πω παλιομοδίτικο) 2.1 με οδήγηση από την έξοδο του ενισχυτή, μέχρι το κλασικό πολυκαναλικό με κανάλι LFE και συστήματα με έξοδο για υπογούφερ (όπως αυτό που δοκιμάζουμε εδώ).
Η ποιότητα κατασκευής του υπογούφερ είναι καλή, με σωστό φινίρισμα, ιδιαίτερα δεμένη κατασκευή και μικρό μέγεθος (η καμπίνα είναι ελάχιστα μεγαλύτερη από το μεγάφωνο, στις 13 ίντσες για την μπάφλα, λίγο μεγαλύτερο στις άλλες διαστάσεις).

SVS Prime Wireless/SB-1000

Το SB-1000 μπορεί να συνδεθεί με όλους τους πιθανούς τρόπους και προσφέρει τις απαραίτητες ρυθμίσεις για την προσαρμογή του στο σύστημα και τον χώρο, στο ψηφιακό πεδίο.