Δικτυακός τόπος για τις Τεχνολογίες Audio, Video, HiFi, High End, Home Entertainment
Greek site for Audio Video & Home Entertainment technologies
Tελευταία Ενημερωση/Last Update: Τρίτη, 21/06/2022

AVMENTOR.net
Go to
AVMENTOR.net

Μόναχο, Ξενοδοχείο Marriot, 19/5-22/5/2022

Λογότυπος

Hifideluxe 2022 - Show Report

Φωτό_Ανοίγματος
Thumbnail Thumbnail Thumbnail

H Acapella Audio Arts (περισσότερο γνωστή ως “σκέτο” Acapella, επέδειξε το πρωτότυπο ενός ολοκληρωμένου ενισχυτή ο οποίος, με βάση αυτό που είδαμε, θα είναι υβριδικός με ημιαγωγικό στάδιο εξόδου.

Φυσικά, την παράσταση έκλεψαν τα καινούρια Hyperion, το κορυφαίο μοντέλο της εταιρίας. Χαμηλά, παίζουν με τέσσερα 15άρια φούφερ. Εντυπωσιακά, τόσο σε εμφάνιση όσο και σε ήχο.

Η γερμανική εταιρία επέδειξε και τον The Audio One, τον music server τον οποίο έχει αναπτύξει σε συνεργασία με Ελβετική εταιρία. Δεν είναι καινούριος (ανακοινώθηκε το 2019) αλλά με δεδομένο το στυλ της Acapella, είναι ενδιαφέρων!

Thumbnail Thumbnail Thumbnail

Η Analog Domain επέδειξε τον DAC 1V (μέσον) καθώς και τον ολοκληρωμένο ενισχυτή M750, οποίος λειτουργούσε ως τελικός.

Η ATM επέδειξε το πρωτότυπο ενός νέου ολοκληρωμένου ενισχυτή, ο οποίος θα είναι υβριδικός με διακοπτικό στάδιο εξόδου και λαμπάτο προενισχυτή, ο οποίος χρησιμοποιεί τις νέες λυχνίες Nutube 6P1 της Korg (διπλοτρίοδος άμεσης θέρμανσης).

Από την ίδια εταιρία, ενδιαφέρον είχε το συγκεκριμένο στακ με τρεις από τις συσκευές της, τον Llebeig-DS (επάνω, λαμπάτος προενισχυτής με Nutube 6P1), τον Xaloc (μέσον, DAC) και τον Llebeig-A (κάτω, προενισχυτής με ημιαγωγούς σε τάξη Α).

Thumbnail Thumbnail Thumbnail

Το δίδρομο βάσης AN-E της Audionote. Ένα πολύ ευαίσθητο ηχείο (κατάλληλο για λαμπάτους χαμηλής ισχύος), με επιδόσεις που ξεκινούν από τα 94dB και φθάνουν τα 98dB ανάλογα με το μοντέλο (υπάρχουν, συνολικά δώδεκα εκδοχές).

Το Counterpoint είναι το κορυφαίο μοντέλο της Bayz Audio και χρησιμοποιεί (φυσικά) την μονάδα υψηλών BRS (Bay Radial Speaker) η οποία έχει σχεδιαστεί από τον ιδρυτή της εταιρίας από την Ουγγαρία, Zoltan Bay.

Αρκετό ενδιαφέρον έχει και ο τρόπος που συνδυάζεται το BRS με τα δύο γούφερ (με κώνο 240 mm από πάπυρο) τα οποία έχει σχεδιάσει ειδικά ο Frank Nielsen.

Thumbnail Thumbnail Thumbnail

Ο κορυφαίος προενισχυτής FM-268 C της FM Acoustics. Περιλαμβάνει ένα είδος ισοσταθμιστή τον οποίο η εταιρία ονομάζει ARC (Acoustic Resonance Compensation) και προορίζεται για την βελτίωση της ακουστικής του χώρου στην περιοχή των στάσιμων κυμάτων.

Ένα πολύ ενδιαφέρον έκθεμα στον χώρο της FM Acoustics ήταν το υπογούφερ TS-1, το οποίο επεκτείνει την απόκριση του XS-1 (τοποθετείται ακριβώς επάνω στο sub) κατά μια οκτάβα. Αναμένεται μέσα στο καλοκαίρι.

Η Ideon Audio είχε εφέτος διπλή παρουσία, τόσο στο High End Show, όσο και στο Hifideluxe. Εδώ, επέδειξε τον κορυφαίο της DAC, τον Absolute, το streamer Absolute Stream και το clock/re-generator Absolute Time.

Thumbnail Thumbnail Thumbnail

Συλλογή μικρών ηχείων βάσης της Jern Speakers. Το ιδιαίτερο χαρακτηριστικό τους είναι ότι οι καμπίνες τους κατασκευάζονται από χυτοσίδηρο, κάτι που ακούγεται απλό, αλλά δεν είναι. Μια σειρά από διαδικασίες κατά την χύτευση (οι οποίες ονομάζονται, συνολικά, Vibrakill), εξασφαλίζουν πολύ καλές δυνατότητες απόσβεσης και ένα φινίρισμα που ξεχωρίζει. Οι παρατηρητικοί θα δουν ότι στην βάση του μικρού ηχείου υπάρχει γούφερ, καθώς το συγκεκριμένο μοντέλο (514) είναι τρίδρομο).

Το K7 Evo είναι ένα εντυπωσιακό ηχείο δαπέδου της Ολλανδικής KAD Audio. Τα πράγματα γίνονται πιο ενδιαφέροντα, από την στιγμή που μαθαίνεις ότι είναι ενεργό και ασύρματο, βασισμένο στο πρότυπο WiSa.

Το Mimi της Kroma Atelier (όνομα εμπνευσμένο από την πρωταγωνίστρια της όπερας La Boheme) είναι μια δίδρομη κατασκευή βάσης, με πολύ προσεγμένη καμπίνα, τουίτερ θόλου 0,75 της ίντσας και μιντ/γούφερ 6,5 ιντσών.