Δικτυακός τόπος για τις Τεχνολογίες Audio, Video, HiFi, High End, Home Entertainment
Greek site for Audio Video & Home Entertainment technologies
Tελευταία Ενημερωση/Last Update: Τρίτη, 15/11/2022

AVMENTOR.net
Go to
AVMENTOR.net

Αθήνα, Ξενοδοχείο Radisson Blu Park

Black Box AV Show 2022 - Show Report

Λογότυπος
Φωτό_Ανοίγματος
Thumbnail Thumbnail Thumbnail

Το πολυσυζητημένο μεγάλο ασύρματο ηχείο δαπέδου της KEF. Το LS60. Βασίζεται το τελευταίας γενιάς Uni-Q (ομοαξονικό τουίτερ/μιντ) και σε τέσσερα μιντ/γούφερ 135mm.

Η Esther Lamm είναι η κόρη του Vladimir Shushurin/Lamm. Ανέλαβε την διοίκηση της εταιρίας όταν ο εξαιρετικός ιδρυτής/σχεδιαστής έφυγε από την ζωή.

Το σύστημα επίδειξης της Lamm βασίστηκε στον μεγάλο προενισχυτή L2.1 Reference...

Thumbnail Thumbnail Thumbnail

... και τους μονομπλόκ τελικούς M1.2 Reference.

O CS-1000P είναι ο ισχυρότερος τελικός ενισχυτής της Leben. Βασίζεται σε 2 KT120 ανά κανάλι σε συνδεσμολογία πεντόδου/τριόδου και αποδίδει 2x100W (ως πεντοδικός).

Ηλεκτρονικά της Leema Acoustics: Ο DAC/Ολοκληρωμένος ενισχυτής Quasar, ο προενισχυτής Pyxis και ο ολοκληρωμένος ενισχυτής Hydra II. Τα ηχεία είναι της σειράς F1 της Fyne (1 και 5).

Thumbnail Thumbnail Thumbnail

Η Lithe Audio εξειδικεύεται στα ηχεία που τοποθετούνται εντός της τοιχοποιίας ή σε ψευδοροφές. Η λύση που προσφέρει για την απομόνωση της οπίσθιας ακτινοβολίας, με την μορφή “μαλακής” καμπίνας είναι πολύ ενδιαφέρουσα.

Εδώ η ομοαξονική μονάδα της Lithe Audio, η οποία υποστηρίζει ασύρματο streaming όχι μόνο μέσω Wi-Fi αλλά και μέσω προτύπου WiSA.

Μια ακόμη νέα παρουσία (μετά από κάποια χρόνια) ήταν αυτή της Lyngdorf. Είδαμε το CD-2 (καθαρόαιμο CD player με δυνατότητα upsampling στην ψηφιακή έξοδο) και τον TDAI-3400, με διακοπτικό στάδιο εξόδου (2x200W/8Ω), Streamer/DAC και ενσωματωμένο RoomPerfect.

Thumbnail Thumbnail Thumbnail

Το μεγάλο ηχείο δαπέδου Signature 707 της Magnat, εξοπλισμένο με το ειδικό ηχείο ύψος ATM-202 της εταιρίας, σε σύστημα Dolby Atmos.

Η εταιρία, επίσης, επέδειξε ηχεία της vintage σειράς Transpuls. Εδώ το “μικρό” 800...

... και εδώ το μεγάλο 1500, με δεκαπεντάρι γούφερ και τουίτερ με διπλό θόλο και χοάνη.

Thumbnail Thumbnail Thumbnail

Ένας από τους καλύτερους ραδιοφωνικούς δέκτες στον κόσμο: Ο MD108 της Magnum Dynalab, ο οποίος δίνει νόημα στην φράση “δεν τα φτιάχνουν πια, όπως παλιά”.

Ο (κατά πάσαν πιθανότητα) συλλεκτικός McIntosh C22 του 2015, ο οποίας κυκλοφόρησε για να συνοδεύσει τον τελικό MC75. Για όσους θέλουν κάτι πιο σύγχρονο, υπάρχει και ο C22 Mk V.

Μεταξύ των άλλων εκθεμάτων της McIntosh, είδαμε, επίσης και αυτόν τον MA252, μια υβριδική σχεδίαση, με ημιαγωγικό στάδιο εξόδου, το οποίο, από αισθητικής άποψης βασίζεται στον κλασικό MC275.

Thumbnail Thumbnail Thumbnail

Το μικρό reel-to-reel του Metaxa, T-RX, ακριβώς επάνω από το, επίσης, μικρό (τρόπος του λέγειν) σύστημα τροφοδοσίας με μπαταρίες Stromtank S1000 (1kWh, 450VA).

Άλλη μια εταιρία που είχαμε “χάσει” εδώ και πολύ καιρό είναι η Γαλλική Metronome. Την είδαμε εφέτος, στο Exclusive Audio. Εδώ το Streamer/Media player DSC...

... ο εσωτερικός κόσμος του LE DAC...

Thumbnail Thumbnail Thumbnail

... και το ζευγάρι transport/DAC LE PLAYER και LE DAC.

Χωρίς να κάνει πολύ θόρυβο, η Musical Fidelity έχει ανανεώσει πλήρως τις σειρές της, με ενδιαφέροντα προϊόντα: Εδώ, οι προενισχυτές phono των σειρών M3x και M6x...

... το ζευγάρι προενισχυτή/τελικού M6S (PRE και PRX αντιστοίχως)...