Δικτυακός τόπος για τις Τεχνολογίες Audio, Video, HiFi, High End, Home Entertainment
Greek site for Audio Video & Home Entertainment technologies
Tελευταία Ενημερωση/Last Update: Τρίτη, 15/11/2022

AVMENTOR.net
Go to
AVMENTOR.net

Αθήνα, Ξενοδοχείο Radisson Blu Park

Black Box AV Show 2022 - Show Report

Λογότυπος
Φωτό_Ανοίγματος

φωτό: Δημήτρης Σταματάκος

Ξεκίνησε, ως φιλοδοξία, το 2020, αλλά η πανδημία δημιούργησε δυσκολίες που επέφεραν καθυστέρηση δύο ετών. Το Black Box 2022 πραγματοποιήθηκε το διήμερο 5 και 6 Νοεμβρίου και απέδειξε ότι η αναμονή άξιζε τον κόπο και με το παραπάνω.
Αν υπάρχει μια λέξη που να χαρακτηρίζει το Black Box, αυτή σίγουρα είναι “κέφι”. Χωρίς υπερβολή, ήταν το σόου με την καλύτερη... διάθεση εδώ και αρκετά χρόνια.

Black Box AV Show 2022 - Show Report

Black Box 2022 Live, 5 Νοεμβρίου 2022, Αποστολία Ζώη (φωτό: Αλέξανδρος Βογιατζάκης).

Το γνωστό περιβάλλον του Radisson Blu Park, σε συνδυασμό με τις πολλές και ενδιαφέρουσες παρουσίες στον χώρο των εκθεμάτων (λογικό, αν αναλογιστεί κάποιος ότι το 2022 είναι η πρώτη εκθεσιακή χρονιά εδώ και πολύ καιρό), τις ενδιαφέρουσες περιφερειακές εκδηλώσεις και την πειθαρχημένη διοργάνωση, βοήθησαν στην πραγματοποίηση ενός διημέρου που ήταν ενδιαφέρον, ευχάριστο και ταυτόχρονα άνετο.

Black Box AV Show 2022 - Show Report

Black Box 2022 Live, 5 Νοεμβρίου 2022, Canvas (φωτό: Αλέξανδρος Βογιατζάκης).

Σε ό,τι αφορά τα εκθέματα, είχαμε αρκετές πρώτες παρουσιάσεις, τόσο στο επίπεδο των μεμονωμένων συσκευών, όσο και στο επίπεδο εταιριών που είναι νέες στην ελληνική αγορά ή επανέρχονται μετά από μια μακρά (ή και πολύ μακρά) απουσία και οι επισκέπτες είχαν την ευκαιρία να δουν από κοντά και να ακούσουν αρκετά “μεγάλα” μηχανήματα από ηχηρά ονόματα (λεπτομέρειες μπορείτε να δείτε στις σελίδες που ακολουθούν).

Black Box AV Show 2022 - Show Report

Black Box 2022 Live, 5 Νοεμβρίου 2022, Gabi Rynveld (φωτό: Αλέξανδρος Βογιατζάκης).

Όσοι ήθελαν να κάνουν ένα διάλειμμα από την κλασική εκθεσιακή διαδικασία ή απλώς να συνδυάσουν την βόλτα στην έκθεση με κάτι διαφορετικό, ανακάλυψαν ότι το Black Box φιλοξενούσε μια σειρά από ενδιαφέρουσες μουσικές εκδηλώσεις, ένα workshop καθώς και μια on location ηχογράφηση!

Black Box AV Show 2022 - Show Report

Black Box 2022 Live, 6 Νοεμβρίου 2022, Σπύρος Κλείσσας (φωνή), Μηνάς Μπόγρης (κιθάρα) (φωτό: Αλέξανδρος Βογιατζάκης).

Αναλυτικά, τα live του Σαββατοκύριακου περιελάμβαναν την Αποστολία Ζώη με τους Canvas, στην οποία έκανε guest, ούτε λίγο, ούτε πολύ η Gabi Rynveld (των Siltech/Crystal Cable) στο πιάνο, οι Σπύρος Κλείσσας (φωνή) και Μηνάς Μπόγρης (πιάνο και κιθάρα) και η Εύα Κοτανίδη με τους Apples.

Black Box AV Show 2022 - Show Report

Black Box 2022 Live, 6 Νοεμβρίου 2022, Εύα Κοτανίδη, The Apples (φωτό: Αλέξανδρος Βογιατζάκης).

Στα παραπάνω, θα πρέπει να προσθέσετε το μικρό live με τον Σταύρο Λάντσια και τους Human Touch, το οποίο διοργάνωσε ο Χρήστος Χατζηστάμου και το Athens Pro Audio. Το όλο πρότζεκτ περιελάμβανε επί τόπου ηχογράφηση και εν συνεχεία playback του αποτελέσματος από τα μεγάλα Focal Stella Utopia. Φφωτογραφίες από το set-up θα βρείτε στην φωτογραφική κάλυψη της έκθεσης, εδώ.

Black Box AV Show 2022 - Show Report

Black Box 2022 Workshop, 5 Νοεμβρίου 2022, από αριστερά προς τα δεξιά: Νίκος Φανάκης (hArt Lab), Δημήτρης Σταματάκος (συντονιστής, περιοδικό Yellow Box), Οδυσσέας Τσακιρίδης (Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής), Γιάννης Μουρτζόπουλος (Πολυτεχνική σχολή Πανεπιστημίου Πατρών) και Χρήστος Χατζηστάμου (Athens Pro Audio). Μέσω Skype έκαναν τις εισηγήσεις τους ο Jesus Agnew (Agnew Analog Reference Instruments) και η Δήμητρα Φλούδα (τμήμα Ακουστικού σχεδιασμού και Ψηφιακού ήχου του Ανοικτού Πανεπιστημίου). (φωτό: Αλέξανδρος Βογιατζάκης).

Για όσους, τέλος, θα ήθελαν κάτι πιο τεχνικό, το Σάββατο πραγματοποιήθηκε ένα workshop με θέμα την πορεία της υψηλής πιστότητας τα επόμενα χρόνια, όπου συμμετείχαν έξι συνολικά ομιλητές (Jesus Agnew, Μηχανικός Επαγγελματικών Συστημάτων Ήχου, Agnew Analog Reference Instruments, Γιάννης Μουρτζόπουλος, Καθηγητής, Πολυτεχνική Σχολή Πανεπιστημίου Πάτρων, Τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών, Οδυσσέας Τσακιρίδης, Επίκουρος Καθηγητής Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής/Τμήμα Ηλεκτρολόγων-Ηλεκτρονικών Μηχανικών, Συνιδρυτής της Tsakiridis Devices, Νίκος Φανάκης, Ηλεκτρολόγος Μηχανικός, Συνιδρυτής hArt Lab, Υπεύθυνος τεχνικής σχεδίασης και παραγωγής, η Δήμητρα Φλούδα, Μεταπτυχιακό Τμήμα Σπουδών Ακουστικού Σχεδιασμού & Ψηφιακού Ήχου, Σχολή Εφαρμοσμένων Τεχνών, Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο και ο Χρήστος Χατζηστάμου, Mastering Engineer, CEO, Athens Pro Audio.
Οι φωτογραφίες αρχίζουν από εδώ.

Δημήτρης Σταματάκος