Δικτυακός τόπος για τις Τεχνολογίες Audio, Video, HiFi, High End, Home Entertainment
Greek site for Audio Video & Home Entertainment technologies
Tελευταία Ενημερωση/Last Update: Τρίτη, 21/11/2023

AVMENTOR.net
Go to
AVMENTOR.net

Αθήνα, Radisson Blu Park Hotel, 3-5 Νοεμβρίου 2023

Black Box Audio Video Show 2023 - Show Report

Λογότυπος
Φωτό_Ανοίγματος
Thumbnail Thumbnail Thumbnail

Ο DA3N της CEC διαθέτει εννέα ψηφιακές εισοδους και δύο θύρες USB και βασίζεται σε τσιπ της ESS για την μετατροπή d/a.

Ο κορυφαίος DAC της Chord Electronics, DAVE, ο οποίος υποστηρίζει την τελευταία έκδοση ψηφιακών φίλτρων της εταιρίας και μπορεί να διαχειριστεί σήματα 32/768 και DSD512. Ακριβώς από κάτω βρίσκεται το κορυφαίο phono της εταιρίας, μόνο για κεφαλές MC.

Το Concept Signature της Clearaudio είναι μια σχεδίαση πλατό/υποπλατό, με ιμάντα...

Thumbnail Thumbnail Thumbnail

... η οποία χρησιμοποιεί έλεγχο ταχύτητας κλειστού βρόχου βασισμένο σε μια τροχαλία μέτρησης της ταχύτητας, η οποία εφάπτεται στον ιμάντα.

Σειρά ηχείων δαπέδου και βάσης της Davis Acoustics...

... η οποία έκλεψε την παράσταση με το πρωτοεμφανιζόμενο στην Ελλάδα Stellar, το κορυφαίο μοντέλο της Davis, μια κατασκευή δαπέδου από Medite (μοριοσανίδα πολύ υψηλής ποιότητας), τριών δρόμων, τριών μεγαφώνων. Βασίζεται σε φίλτρα με μεγάλες κλίσεις, 24dB/oct, και την τελευταία έκδοση τουίτερ κώνου της εταιρίας.

Thumbnail Thumbnail Thumbnail

Το είδαμε και πέρυσι αλλά είναι δύσκολο να το... παρακάμψεις. Το 8C της Dutch & Dutch ήταν ένα από τα κορυφαία ηχεία της φετινής έκθεσης.

Σειρά ηχείων της Dynaudio.

Το C Sharp της EAT χρησιμοποιήθηκε για την πρώτη παρουσίαση, επί ελληνικού εδάφους της κεφαλής Seto Hori της Jico.

Thumbnail Thumbnail Thumbnail

Στον ίδιο χώρο, είχαμε την ευκαιρία να δούμε τον λαμπάτο προενισχυτή phono ΕΑΤ E-Glo S μαζί με το εξωτερικό τροφοδοτικό LPS.

Η EAT είχε σημαντική παρουσία στην έκθεση. Εδώ, ένα ακόμη μοντέλο της, το Forte S.

Το Concentro S 509 έχει τις ρίζες του στο εντυπωσιακό μεγάλο Concentro της Elac. Τετράδρομο με ομοαξονικό μιντ/τουίτερ (το τουίτερ είναι το Jet 5c της εταιρίας) και τέσσερα πλευρικά τοποθετημένα γούφερ γέμισε τον (μεγάλο) χώρο με άνεση.

Thumbnail Thumbnail Thumbnail

Το ES14N της Epos, σχεδιασμένο από τον Karl-Heinz Fink έβαλε και πάλι την ιστορική Epos στην αγορά, το 2022. Είναι ένα από τα πιο πειστικά ηχεία βάσης που έχει τύχει να ακούσουμε σε έκθεση.

Η Γαλλική Esprit είχε σημαντική παρουσία στο σόου, καθώς την είδαμε σε παραπάνω από ένα δωμάτια. Εδώ, ένα πλήρες στάντ με πολλά από τα μοντέλα καλωδίων της.

Πρώτη επίσημη παρουσίαση στην Ελλάδα για το Aura της Estelon. Το καινούριο μικρό ηχείο της εταιρίας είναι σχεδιασμένο για υψηλότερες στάθμες σε σχέση με το YB MkII και μας ακούστηκε πολύ στιβαρό και “μεγάλο”.

Thumbnail Thumbnail Thumbnail

Η FIM Audio παρουσίασε πολλά από τα μοντέλα της. Εδώ, ο ολοκληρωμένος ενισχυτής Idamarin...

… και ο TK005 D, μια σχεδίαση με διακοπτικό στάδιο εξόδου, τεχνολογίας Eigentakt, ο οποίος έπαιξε με καλώδια της Mamalos.

Από τον χώρο της FIM, δεν έλειψε, φυσικά και ο τελικός TKA002 με στάδιο ισχύος σε τάξη Α, βασισμένο στην τοπολογία Trimodal του Douglas Self.

Thumbnail Thumbnail Thumbnail

Τα ακουστικά Clear MG Pro της Focal έπαιξαν με την έκδοση για ακουστικά του Uniti Atom της Naim Audio.

Η Focal είχε ιδιαιτέρως ενδιαφέρουσα παρουσία στο σόου. Ο επισκέπτης, μπαίνοντας στον χώρο της εταιρίας έπεφτε επάνω στο στάντ με τα εντυπωσιακά-πορτοκαλί Sopra No.2 και το πιο προσγειωμένο Kanta No.1...

... και στην συνέχεια είχε την ευκαιρία να δει στο μικρό Sopra No.1 και το βάσης Kanta No.2.

Thumbnail Thumbnail Thumbnail

Φυσικά, το αστέρι της φετινής παρουσίας της Focal ήταν το Utopia Stella Evo, ένα εντυπωσιακό μεγάλο ηχείο δαπέδου το οποίο έπαιξε με τα κορυφαία ενισχυτικά Statement της Naim Audio, σε ένα εξαιρετικά καλό σύστημα.

Επίσημη πρεμιέρα στην Ελλάδα για τα ηχεία του Franco Serblin (του ανθρώπου που έφτιαξε τον ήχο της Sonus Faber). Εδώ, το μοντέλο δαπέδου Accordo Essence και το βάσης Accordo...

... και εδώ το κορυφαίο Ktema. Είναι σαφής η “γραμμή” Lute, χωρίς παράλληλες πλευρές, η οποία χαρακτηρίζει πολλές από τις σχεδιάσεις του Serblin.