Δικτυακός τόπος για τις Τεχνολογίες Audio, Video, HiFi, High End, Home Entertainment
Greek site for Audio Video & Home Entertainment technologies
Tελευταία Ενημερωση/Last Update: Τρίτη, 21/11/2023

AVMENTOR.net
Go to
AVMENTOR.net

Αθήνα, Radisson Blu Park Hotel, 3-5 Νοεμβρίου 2023

Black Box Audio Video Show 2023 - Show Report

Λογότυπος
Φωτό_Ανοίγματος
Thumbnail Thumbnail Thumbnail

Ένα από τα εντυπωσιακά πλατό της Acoustic Signature, το Typhoon NEO, αναπτύχθηκε την περίοδο της πανδημίας όπως είχαμε την ευκαιρία να μάθουμε από τον ίδιο τον Gunther Frohnhofer.

Φυσικά, την παράσταση έκλεψε το πλέον πρόσφατο μοντέλο της εταιρίας, το Verona NEO, μια κατασκευή με πιο συμβατική αισθητική και την δυνατότητα να υποστηρίζει δύο βραχίονες μέχρι 12 ιντσών.

Το Viella της AMG είναι μια σχεδίαση με πλατό/υποπλατό, οδήγηση με ιμάντα και άψηκτρο κινητήρα dc χαμηλής ταχύτητας. Οι Γερμανοί έχουν φτιάξει ένα “βαρύ” μηχάνημα με εντελώς λογικές διαστάσεις.

Thumbnail Thumbnail Thumbnail

Η Amphion έκανε την επανεμφάνισή της στην ελληνική αγορά. Εδώ το Argon 3, ένα μοντέλο βάσης το οποίο, φυσικά, βασίζεται στον γνωστό συνδυασμό τουίτερ θόλου και κυματοδηγού της εταιρίας.

Είχαμε την ευκαιρία να δούμε από κοντά την πολύ ενδιαφέρουσα σειρά συσκευών STR της Anthem. Εδώ, ο προενισχυτής και ο τελικός της σειράς, με τον πρώτο να ενσωματώνει DAC και το Room Correction ARC και τον δεύτερο να αποδίδει 200/400W σε φορτία 8/4Ω.

Μια από τις σημαντικότερες “πρώτες” του σόου, η νέα σειρά Radia της Arcam. Φαίνεται ότι οι Βρετανοί έφτιαξαν κάτι εντελώς νέο, από όλες τις απόψεις: Λειτουργική, αισθητική και οικονομική.

Thumbnail Thumbnail Thumbnail

Ρακ της Artesania με πολύ ενδιαφέρουσα δομή.

Μια πολύ καινούρια, ελληνική, εταιρία στον χώρο της στήριξης, η Assos Woodworking επέδειξε τις ιδέες και τα προϊόντα της. Εδώ, μερικά από τα δομικά στοιχεία των ρακ της...

... και εδώ το Model 1...

Thumbnail Thumbnail Thumbnail

... το Model 2...

... και το σεβαστών διαστάσεων Model 4. Είναι προφανές ότι οι άνθρωποι της εταιρίας κατέχουν καλά την τέχνη των ξύλινων κατασκευών και το αποτέλεσμα είναι εντυπωσιακό.

Η Audio Pro επέδειξε μια πλήρη γκάμα ασύρματων ηχείων. Οι Σκανδιναβοί επενδύουν στο είδος και αυτό φαίνεται.

Thumbnail Thumbnail Thumbnail

Μπουκέτο καλωδίων της Audioquest. Ζωηρώς αμφιβάλλουμε αν υπάρχει είδος σύνδεσης στον χώρο του audio, για το οποίο η συγκεκριμένη εταιρία να μην διαθέτει μία ή περισσότερες λύσεις.

Δύο ηχεία της Audium, το Comp 7.2 (αριστερά) και το Comp 8.3 (δεξιά) με την χαρακτηριστική μπάφλα και την μονάδα πλήρους φάσματος, μεταξύ των οποίων βρίσκεται ένα A6 Evo της Gold Note.

Αν και η ίδια η εταιρία δεν συμμετείχε, επισήμως, στο σόου, είχαμε την ευκαιρία να δούμε από κοντά το μικρό μοντέλο N150, μια προσιτή λύση στο streaming της Aurender στα γνωστά επίπεδα ποιότητας της εταιρίας.

Thumbnail Thumbnail Thumbnail

Εμφανίστηκε για πρώτη φορά σε κοινό: Ο λόγος για τον υψηλών απαιτήσεων προενισχυτή phono της νέας ελληνικής εταιρίας Azog, ο οποίος έχει υιοθετήσει μια fully balanced αρχιτεκτονική από την είσοδο μέχρι την έξοδο και υποστηρίζει κεφαλές MC. Πολύ ενδιαφέρων!

Εκτός από άσκηση βιομηχανικού σχεδιασμού, το Beolab 28 είναι, φυσικά, ένα πολύ σοβαρό ηχείο: Ενεργό και ασύρματο, με ενσωματωμένο sub και την τεχνολογία ελέγχου της κατευθυντικότητας της B&O και με ενσωματωμένη αντιστάθμιση της ακουστικής, έχει τις ρίζες του στο κορυφαίο Beolab 90, αλλά είναι πολύ πιο προσιτό.

Στην ίδια λογική κινείται και η μπάρα Beosound Theatre. Με δώδεκα, συνολικά, μεγάφωνα, υποστηρίζει φυσικά Dolby Atmos (7.1.4) με συνολική ισχύ ενισχυτών 800W.

Thumbnail Thumbnail Thumbnail

Ένα πολύ ενδιαφέρον ρακ, όπου κλασικά ονόματα, όπως η B.A.T. και η Pass συναντώνται με καινούρια, όπως η Soul Note.

CD player με λαμπάτο στάδιο εξόδου, βασισμένο σε 6922. Είναι το CDP-300 της Black Note.

Πρόσφατη άφιξη στην ελληνική αγορά η Borresen. Εδώ, φαίνονται τέσσερα από τα μοντέλα της (όλα δαπέδου), X3, X6, Z3 και Z5.

Thumbnail Thumbnail Thumbnail

Το πλατό Taurus της Brinkmann με τον βραχίονα 12.1 της εταιρίας. Στηρίζεται σε πλατφόρμα της HRS.

Ο ολοκληρωμένος ενισχυτής B135-3 (Cubed) της Bryston είναι -στην ουσία- ένας προενισχυτής BP-17 και ένας τελικός 2.5Β Cubed σε ένα σασί. Αποδίδει 2x135W/8Ω, διαθέτει έξι αναλογικές εισόδους και δέχεται αρθρώματα DAC και προενισχυτή phono.

Το Rialto της Cabasse είναι ένα σύστημα ενεργών/ασύρματων ηχείων με όλες τις απαραίτητες δυνατότητες streaming (με δυνατότητα να διαχειρίζεται 32/768). Βασίζεται στην τεχνολογία ομοαξονικών μονάδων της γαλλικής εταιρίας όντας τριδρομο και μπορεί να συνδεθεί ενσύρματα ή ασύρματα, ενώ διαθέτει και αναλογικές εισόδους.