Δικτυακός τόπος για τις Τεχνολογίες Audio, Video, HiFi, High End, Home Entertainment
Greek site for Audio Video & Home Entertainment technologies
Tελευταία Ενημερωση/Last Update: Τρίτη, 21/11/2023

AVMENTOR.net
Go to
AVMENTOR.net

Αθήνα, Radisson Blu Park Hotel, 3-5 Νοεμβρίου 2023

Black Box Audio Video Show 2023 - Show Report

Λογότυπος
Φωτό_Ανοίγματος

Κείμενο-φωτό: Δημήτρης Σταματάκος

Το δεύτερο Black Box Show, μετά την εντυπωσιακή εκκίνηση της διοργάνωσης πέρυσι, άφησε τα πρώτα δείγματα ότι αποκτά διαστάσεις παράδοσης. Μην βιαστείτε να βγάλετε συμπεράσματα. Μετά από δύο χρόνια, είναι νωρίς ακόμη να μιλάμε για ωριμότητα, αφού έχουν πολλά να γίνουν ακόμη. Αλλά, η διοργάνωση διατήρησε -σε σχέση με το 2022- ένα χαρακτηριστικό το οποίο ο υπογράφων θεωρεί σημαντικό όσο και σπάνιο. Το κέφι και την καλή διάθεση. Θα θυμάστε ότι αυτά ήταν παράμετροι που αναφέρθηκαν και για την διοργάνωση της περασμένης χρονιάς και είναι ιδιαιτέρως θετικό ότι τα βρήκαμε εκεί και φέτος, ίσως μάλιστα σε μεγαλύτερη ένταση. Το Black Box 2023 είχε την ζωντάνια και την κίνηση που περιμένεις από ένα τέτοιο σόου, με κέντρο την μουσική και την τεχνολογία και -μακρυά από εμάς- δεν είχε τίποτε το τυπικό, το τετριμμένο, το διαδικαστικό.
Είδαμε φυσικά, μερικές κλασικές αξίες (ανθρώπους και μηχανές) η οποίες δημιουργούν ένα περίγραμμα στην διοργάνωση. Αλλά, πάνω από όλα, είδαμε πολλά καινούρια πράγματα, συσκευές που δεν είναι εύκολο να τις δεις και να τις ακούσεις από κοντά, νέους κατασκευαστές και νέες αντιπροσωπείες. Πρακτικώς, ήταν αδύνατο να περιδιαβείς τους ορόφους και τις αίθουσες του σόου χωρίς να πέσεις επάνω σε κάτι γνωστό και οικείο και -στα αμέσως επόμενα βήματα- σε κάτι εντελώς άγνωστο και καινούριο. Μια αντίθεση που είναι, το λιγότερο, απολαυστική, για όσους κάνουν αυτές τις βόλτες πολλά χρόνια και μια διαδικασία μάθησης, για όσους μπαίνουν τώρα ή μόλις μπήκαν στον χώρο.
Την όλη, εξαιρετικά θετική, εικόνα, συμπλήρωσε η ποιότητα της διοργάνωσης. Εντάξει. Δεν είμαι απολύτως ουδέτερος εδώ, αλλά οι άνθρωποι του Black Box, του Yellow Box και του ξενοδοχείου έκαναν πολύ σοβαρή δουλειά. Η αύξηση της διάρκειας από δύο σε τρεις ημέρες ήταν απαραίτητη όσο και ορατή σε αποτέλεσμα: Καλύτερη ροή και πιο άνετες συνθήκες ακρόασης και συζήτησης (και λίγο περισσότερος χρόνος για debugging την Παρασκευή το πρωΐ). Οι περιφερειακές εκδηλώσεις περισσότερες και πιο ενδιαφέρουσες και η συνολική αίσθηση σαφώς πιο πλούσια. Αν το πράγμα κινηθεί με αυτό το ρυθμό και του χρόνου, θα μπορούμε να μιλάμε για θεσμό, πλέον!
Οι φωτογραφίες ξεκινούν από εδώ.

Δημήτρης Σταματάκος