Δικτυακός τόπος για τις Τεχνολογίες Audio, Video, HiFi, High End, Home Entertainment
Greek site for Audio Video & Home Entertainment technologies
Tελευταία Ενημερωση/Last Update: Τρίτη, 15/07/2014

avmentor.eu
Go to
avmentor.eu

ΜΕΤΑΤΡΟΠΕΑΣ D/A

Hegel HD25

Φωτό_Ανοίγματος

Τα τελευταία χρόνια η έννοια του DAC και μάλιστα στη συγκεκριμένη κατηγορία τιμής στην οποία ανήκει η περί ης ο λόγος συσκευή έχει καθοριστεί με αρκετή σαφήνεια. Περιλαμβάνει προϊόντα που θα πρέπει να διαχειρίζονται σήματα με ρυθμούς δεδομένων πάνω από τα συμβατικούς 16bit/44.1kHz του “κόκκινου βιβλίου”, να διαθέτουν μια τουλάχιστον θύρα για σύνδεση με υπολογιστή (συνήθως USB) και, συχνά αλλά όχι απαραιτήτως, να μπορούν να επιτελέσουν και χρέη ενός μικρού, στοιχειώδους προενισχυτή, ψηφιακού ή, ακόμη καλύτερα ψηφιακού και αναλογικού, ενώ οι περισσότεροι χρήστες θα αναζητήσουν και έξοδο ακουστικών.
Επάνω σε αυτό το γενικό μοντέλο, έχουμε δει αρκετές πολύ ενδιαφέρουσες προτάσεις και είναι πλέον κοινότοπο (αν όχι και κουραστικό) να επαναλαμβάνει κανείς ότι αυτές οι συσκευές αποτελούν, πολύ πιθανόν, την πρώτη παράγραφο σε ένα σημαντικό κεφάλαιο της υψηλής πιστότητας (αυτό που περιλαμβάνει την αναπαραγωγή αρχείων υψηλής ανάλυσης).
Η Hegel φαίνεται να κινείται με αρκετή άνεση στον συγκεκριμένο αυτό χώρο. Αυτή τη στιγμή προσφέρει τρεις συσκευές με κλιμακούμενες δυνατότητες (ενώ μια ακόμη παρουσιάστηκε προσφάτως στο σόου του Μονάχου) από τις οποίες κορυφαία είναι ο HD25, ένας μετατροπέας ο οποίος μπορεί να χειριστεί σήματα μέχρι τα 32bit/192kHz.
Όπως συμβαίνει, συνήθως, με τις σχεδιάσεις της Hegel δεν είναι πολλά αυτά που μπορεί κανείς να καταλάβει απλώς από φωτογραφίες. Ο Σκανδιναβικός μινιμαλισμός είναι παρών και κρύβει πολλές από τις ενδιαφέρουσες λεπτομέρειες της συσκευής, όπως το re-clocking, το προσεγμένο αναλογικό στάδιο, το χαμηλό jitter και -εντελώς αναπάντεχα- έναν επιλογέα εισόδων που υπάρχει, χωρίς να φαίνεται πουθενά... Ας δούμε τις λεπτομέρειες...