Δικτυακός τόπος για τις Τεχνολογίες Audio, Video, HiFi, High End, Home Entertainment
Greek site for Audio Video & Home Entertainment technologies
Tελευταία Ενημερωση/Last Update: Τρίτη, 23/10/2012

avmentor.eu
Go to
avmentor.eu

ΕΝΕΡΓΟ ΗΧΕΙΟ

Audioengine A5+

Φωτό_Ανοίγματος

Η Audioengine είναι μια εταιρία που γενικώς δεν ακούγεται πολύ. Ξεκίνησε λίγο μετά το 2000, βασισμένη σε μια ομάδα ανθρώπων που είχαν εμπειρία από μεγάλες εταιρίες (ανάμεσά τους η Harman και η Alesis) αλλά, κατά τα φαινόμενα, χρειάστηκε κάποιο χρονικό διάστημα για να γίνει γνωστή στου κύκλους των φίλων της υψηλής πιστότητας, πιθανότατα με την παρουσίαση του πρώτου τους ενεργού ηχείου, του A5, το 2005.
Από τότε, φαίνεται ότι η Audioengine ακολουθεί μια συγκεκριμένη πορεία, ασχολούμενη με προϊόντα και συστήματα που απευθύνονται σε ένα κοινό του οποίου η μουσική καθημερινότητα είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με τους υπολογιστές και τα media players. Ο κατάλογος με τις συσκευές της εταιρίας περιλαμβάνει τρία μοντέλα ηχείων (από τα οποία τα δύο ενεργά), δύο DAC και έναν ενισχυτή, μεταξύ άλλων και παρά το γεγονός ότι όλα αυτά μπορούν να χρησιμοποιηθούν με όποιο τρόπο επιλέξει ο αγοραστής, είναι σαφές ότι έχουν σχεδιαστεί με το μυαλό στο desktop audio. Ένα τέτοιο σύστημα δοκιμάστηκε πριν από λίγους μήνες αφήνοντας πολύ θετικές εντυπώσεις.
Στις σελίδες που ακολουθούν θα βρείτε την δοκιμή του μεγαλύτερου ηχείου της εταιρίας, του A5+. Όπως μπορεί να υποθέσει κανείς από τον τύπο του, αποτελεί την εξελιγμένη έκδοση του πρώτου μοντέλου της Audioengine, του “σκέτου” A5, που παρουσιάστηκε το 2005, με τις διαφορές να είναι υπαρκτές αλλά μάλλον μικρές (εστιάζονται στην σχεδίαση της καμπίνας και σε κάποια εργονομικά θέματα). Το A5+ είναι ένα μικρό ηχείο ραφιού/βάσης/γραφείου δύο δρόμων με εισόδους line και τηλεχειριστήριο. Ας δούμε τις λεπτομέρειες...