Δικτυακός τόπος για τις Τεχνολογίες Audio, Video, HiFi, High End, Home Entertainment
Greek site for Audio Video & Home Entertainment technologies
Tελευταία Ενημερωση/Last Update: Τρίτη, 06/05/2014

avmentor.eu
Go to
avmentor.eu

ΒΕΛΤΙΩΤΙΚΑ

Akiko Audio Tuning Sticks

Φωτό_Ανοίγματος

Η κουλτούρα του tweeking είναι βαθιά ριζωμένη στον χώρο των φίλων της υψηλής πιστότητας και είναι σπάνια η περίπτωση που θα συναντήσεις ένα καλό σύστημα χωρίς εκείνο το “κάτι παραπάνω”, την λεπτομέρεια, ενίοτε περιβεβλημένη με κάποια δόση μυστηρίου, που βελτιώνει με κάποιον -ακατανόητο στους αμύητους- τρόπο την απόδοση του. Περίεργα υλικά, ακραίες προσεγγίσεις σε φαινομενικά απλά θέματα και πανάκριβες “λύσεις” σε προβλήματα που δεν θα έπρεπε καν να υπάρχουν κάτω από ένα αυστηρά τεχνικό πρίσμα, αποτελούν μια παράπλευρη ίσως αλλά καθόλου ασήμαντη ασχολία του σοβαρού audiophile.

Με αυτή τη συλλογιστική, τα Tuning Sticks της ολλανδικής Akiko Audio, μιας νέας εταιρίας με έδρα το Μάαστριχτ πίσω από την οποία βρίσκονται οι Marc και Sander van Berlo (πατέρας και γιος) δεν είναι κάτι ιδιαίτερα θεαματικό. Για εξωτικά υλικά που επιδρούν με κάποιο αδιευκρίνιστο τρόπο στην ηχητική συμπεριφορά του συστήματος έχουμε ξανακούσει και, σίγουρα θα ξανακούσουμε και η μάλλον συντηρητική εμφάνισή τους δεν βοηθά καθόλου στη δημιουργία εντυπώσεων. Ωστόσο, η φήμη για τα Αkiko προηγήθηκε αρκετά της εμφάνισής τους στην ελληνική αγορά και η πανθομολογούμενη αποτελεσματικότητά τους (ενίοτε με τις γνωστές υπερβολές που χαρακτηρίζουν τον συγκεκριμένο χώρο) αποτελεί, χωρίς αμφιβολία, μια πρόκληση.
Τούτων λεχθέντων, στην πρώτη ευκαιρία βάλαμε στο χέρι μια εκτεταμένη σειρά από τα διαθέσιμα sticks και τα δοκιμάσαμε εξαντλητικά, σε μια προσπάθεια να κάνουμε ένα βήμα παραπάνω από μια απλή ενθουσιώδη δήλωση και να αποκαλύψουμε -αν υπάρχουν- μερικές ενδιαφέρουσες λεπτομέρειες. Ιδού τι προέκυψε...