Δικτυακός τόπος για τις Τεχνολογίες Audio, Video, HiFi, High End, Home Entertainment
Greek site for Audio Video & Home Entertainment technologies
Tελευταία Ενημερωση/Last Update: Τρίτη, 18/12/2018

avmentor.net
Go to
AVMENTOR.net

Για τους φίλους του Βινυλίου...

Τα αξεσουάρ της Simply Analog.

Τα αξεσουάρ της Simply Analog.

Για όσους θέλουν να συνθέσουν μια βασική συλλογή υλικών καθαρισμού των δίσκων τους, είτε επειδή ξεκινούν τώρα, είτε επειδή έφθασε η ώρα της ανανέωσης και για όσους θέλουν να έχουν τα βασικά εργαλεία που θα τους επιτρέψουν να πραγματοποιήσουν στοιχειώδεις εργασίες που σχετίζονται με την κεφαλή, η Simply Analog προσφέρει δύο κιτ, με όλα όσα χρειάζονται για αυτές τις δουλειές. Το πρώτο ονομάζεται Vinyl Record Cleaning Boxset και το δεύτερο, Stylus Setup and Cleaning Kit. Και τα δύο κιτ προσφέρονται σε καλαίσθητες θήκες των οποίων οι διαστάσεις είναι τέτοιες που τους επιτρέπουν να τοποθετηθούν σε κάποιο σημείο του ρακ, χωρίς να ενοχλούν.

Τα αξεσουάρ της Simply Analog.

Το Vinyl Record Cleaning Boxset περιλαμβάνει, σε μια κομψή συσκευασία, όλα τα απαραίτητα για τον καθαρισμό των δίσκων βινυλίου.

Vinyl Record Cleaning Boxset.

Το κιτ καθαρισμού των δίσκων περιλαμβάνει το υγρό καθαρισμού των δίσκων της εταιρίας, στην συσκευασία των 80mL, το ύφασμα από μικροΐνες, την βούρτσα από φυσική τρίχα και ένα υγρό καθαρισμού για την βελόνα, όπως ακριβώς τα περιγράψαμε στην προηγούμενη σελίδα. Επιπροσθέτως, περιλαμβάνει και μια βούρτσα καθαρισμού με επιφάνεια από βελούδο. Αυτή η μορφή είναι, ίσως, η πιο παλιά στον χώρο των καθαριστικών βινυλίου. Έχει μεγάλη επιφάνεια και μέσω αυτής, ο χρήστης μπορεί να εξασκήσει κάποια πίεση στον δίσκο, αν αυτό χρειάζεται, για να καθαριστούν ορισμένοι ρύποι. Αν και μπορεί να χρησιμοποιηθεί όσο ο δίσκος βρίσκεται στο πλατό, καλύτερα αποτελέσματα επιτυγχάνονται όταν ο τελευταίος τοποθετηθεί σε μια επίπεδη αλλά μαλακή επιφάνεια. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί τόσο για υγρό όσο και για στεγνό καθαρισμό. Η λαβή του είναι κατασκευασμένη από ξύλο βελανιδιάς και ο σχεδιασμός της επιτρέπει να πραγματοποιηθεί η περιστροφική κίνηση που είναι διευκολύνει αυτό το είδος καθαρισμού.

Τα αξεσουάρ της Simply Analog.

Τα περιεχόμενα του κιτ είναι ένα υγρό καθαρισμού, ύφασμα με μικροΐνες, βούρτσα από φυσική τρίχα, βούρτσα με βελούδινο πέλος και καθαριστικό βελόνας.

Stylus Setup and Cleaning Kit.

Με την πάροδο του χρόνου είναι σίγουρο ότι όλοι μαζεύουν διάφορα χρήσιμα μικρο-εργαλεία, τα οποία, κάποια στιγμή, μπορεί να φανούν χρήσιμα. Ωστόσο, αν έχεις αυτό ακριβώς που χρειάζεσαι, την στιγμή που το χρειάζεσαι, τα πράγματα γίνονται πολύ ευκολότερα και η ποιότητα της δουλειάς είναι πολύ καλύτερη. Η έννοια του “κατάλληλου” αποκτά ξεχωριστή σημασία σε συστήματα τα οποία απαιτούν ακρίβεια και λεπτή δουλειά, όπως είναι ο βραχίονας και η κεφαλή και στο επίπεδο αυτό το κιτ της Simply Analog έχει πολύ ενδιαφέρον περιεχόμενο.

Τα αξεσουάρ της Simply Analog.

Παρόμοια, αλλά διαφορετικού χρώματος, συσκευασία έχει και το Stylus Setup and Cleaning Kit.

Το κιτ περιλαμβάνει, καταρχήν, ένα μικρό σετ καθαρισμού, αποτελούμενο από το καθαριστικό υγρό της βελόνας που προσφέρει η εταιρία (σε συσκευασία 30mL), ένα ύφασμα από μικροΐνες το οποίο μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τον καθαρισμό μικρών επιφανειών και ένα αρκετά σκληρό βουρτσάκι με το οποίο μπορεί κανείς να βγάλει την σκόνη από δύσκολα σημεία (όπως είναι για παράδειγμα η ανάρτηση του βραχίονα, οι διάφορες εσοχές και οι αρμοί της συσκευής), ή να καθαρίσει μηχανικά μέρη όπως η τροχαλία του κινητήρα.
Για τον έλεγχο σε μικροσκοπικό επίπεδο, το κιτ περιλαμβάνει έναν ισχυρό, μικρό σε διαστάσεις (45x, με διάμετρο 25mm, ώστε να χωράει σχεδόν παντού) μεγεθυντικό φακό ο οποίος μάλιστα διαθέτει ένα ισχυρό φωτιστικό σώμα LED. Η χρήση του φακού επιτρέπει την επιθεώρηση της κεφαλής και της βελόνας (δεν είναι, όμως, μικροσκόπιο για να ελέγξει κάποιος τις πραγματικές φθορές της ακίδας) καθώς επίσης και τις ηλεκτρικές συνδέσεις στο πίσω μέρος της κεφαλής. Αρκετά ενδιαφέρον είναι το γεγονός ότι ο χρήστης μπορεί να επιλέξει μεταξύ συμβατικού λευκού LED και υπεριώδους LED. Επειδή το υπεριώδες φως έχει μικρότερο μήκος κύματος, θεωρητικώς, ο φακός μπορεί να αποκαλύψει μικρότερες λεπτομέρειες, αν και στην κλίμακα μεγεθών στην οποία θα χρησιμοποιηθεί αυτό δεν έχει μεγάλη σημασία. Σε κάθε περίπτωση, ο φωτισμός UV αναδεικνύει τις διάφορες λεπτομέρειες με διαφορετικό τρόπο, επομένως έχουμε να κάνουμε με μια ευπρόσδεκτη πρόσθετη δυνατότητα.
Η σειρά εργαλείων του κιτ περιλαμβάνει έξι κατσαβίδια λεπτουργού, δύο Philips (σταυροκατσάβιδα) και τέσσερα επίπεδα, πέντε κλειδιά Allen (1.5mm, 2mm, 2.5mm, 3mm, 4mm) και μια αντιστατική λαβίδα με αρκετά μεγάλο μήκος και ιδιαίτερα λεπτά άκρα ώστε να μπορεί να συλλάβει μικρά εξαρτήματα (βίδες, περικόχλια, ροδέλες, κλπ) αλλά και να χρησιμοποιηθεί για τον χειρισμό των ακροδεκτών των καλωδίων που φθάνουν στην κεφαλή.

Τα αξεσουάρ της Simply Analog.

Τα περιεχόμενα εδώ, περιλαμβάνουν δύο σειρές εργαλείων (κατσαβίδια και κλειδιά Allen), αντιστατική λαβίδα, καθαριστικό βελόνας, βούρτσα καθαρισμού, ύφασμα από μικροΐνες, μεγεθυντικό φακό, αλφάδι και κάναβο ρύθμισης.

Το κιτ συμπληρώνεται από ένα μικρό και ελαφρύ κυκλικό αλφάδι (για οριζόντια χρήση), το οποίο επιτρέπει την οριζοντίωση της επιφάνειας στήριξης αλλά και του ίδιου του πλατό καθώς και από έναν κάναβο χαραγμένο σε πλεξιγκλάς, ο οποίος μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την ρύθμιση του αζιμουθίου της κεφαλής και την οριζοντίωση/ρύθμιση VTA του βραχίονα. Σε προσωπικό επίπεδο, δεν θα είχα αντίρρηση να δω κάποια στιγμή μια “deluxe” έκδοση του συγκεκριμένου κιτ (με υψηλότερη τιμή), η οποία θα περιελάμβανε έναν ζυγό για την ρύθμιση της δύναμης ανάγνωσης και έναν οδηγό για την ρύθμιση της γωνίας εκτροπής (προτράκτορ).
Τα προϊόντα της Simply Analog μπορείτε να τα βρείτε στην ελληνική αγορά σε όλα τα καταστήματα πώλησης δίσκων, στο ηλεκτρονικό κατάστημα της Ikaros Music καθώς επίσης και στα καταστήματα Public.



Τα αξεσουάρ της Simply Analog.

Τιμές
Εσώφυλλα δίσκων: €0,32 (λευκό), €0,37 (μαύρο/κόκκινο).
Προστατευτικά εξωφύλλων 12 ιντσών: €0,19 (Πολυαιθυλένιο), €0,35 (PVC).
Προστατευτικά εξωφύλλων 7 ιντσών: €0,10 (Πολυαιθυλένιο), €0,20 (PVC).
Υγρό καθαρισμού δίσκων (200mL με ύφασμα από μικροΐνες): €9,-
Υγρό καθαρισμού δίσκων (200mL, συμπυκνωμένο): €30,-
Βούρτσα από φυσική τρίχα: €19,-
Ύφασμα από μικροΐνες: €2.50
Υγρό καθαρισμού βελόνας (30mL): €7,90
Vinyl Record Cleaning Boxset: €40,-
Stylus Setup and Cleaning Kit: €45,-
Πληροφορίες
Πληροφορίες: Simply Analog, τηλ.: 210-685.7031, web: http://www.simplyanalog.eu/, http://www.ikarosmusic.gr/