Δικτυακός τόπος για τις Τεχνολογίες Audio, Video, HiFi, High End, Home Entertainment
Greek site for Audio Video & Home Entertainment technologies
Tελευταία Ενημερωση/Last Update: Τρίτη, 04/06/2019

AVMENTOR.net
Go to
AVMENTOR.net

ΜΟΝΑΧΟ, 9-12 ΜΑΪΟΥ 2019

HIGH END 2019 - Show Report.

Λογότυπος
Φωτό_Ανοίγματος
Thumbnail Thumbnail Thumbnail

Ο Bartok της dCS βασίζεται σε τεχνολογία που έχει αναπτύξει η εταιρία για την σειρά Rossini και αποτελεί έναν συνδυασμό media streamer/DAC και ενισχυτή ακουστικών. Ο ψηφιακός επεξεργαστής που ενσωματώνει πραγματοποιεί upsampling σε επίπεδο DXD (ή και DSD), περιλαμβάνει επιλεγόμενα φίλτρα και μπορεί να διαχειριστεί sample rates μέχρι 24/384 και DSD128.

Η εταιρία παρουσίασε, ακόμη το Mosaic, την νέα πλατφόρμα για media streaming της εταιρίας. Το Mosaic περιλαμβάνει τόσο μια νέα εφαρμογή για την διαχείριση των μέσων όσο και νέο λογισμικό επεξεργασίας, το οποίο μπορεί να εγκατασταθεί σε όλα τα συμβατά, τρέχοντα προϊόντα της εταιρίας.

Αφού η Dynaudio άνοιξε την όρεξη των φίλων της πριν από ένα χρόνο με την ανακοίνωση της σειράς Confidence, τα προϊόντα είναι, πλέον, διαθέσιμα και επιδείχθηκαν στο HighEnd show. Πρόκειται για τέσσερα μοντέλα, το 20 (βάσης) και τα 30, 50 και 60 (δαπέδου). Όλα χρησιμοποιούν το νέο τουίτερ, Esotar3 της εταιρίας.

Thumbnail Thumbnail Thumbnail

Για όσους γνωρίζουν ήδη το Nico SE, το νέο μικρό Nico Evo της Egglestonworks δεν έχει σημαντικές διαφορές. Με βάση τα όσα γνωρίζουμε για την εταιρία, το νέο μικρό δίδρομο βάσης, το οποίο αναμένεται κάποια στιγμή τους επόμενους μήνες, θα είναι μια βελτιωμένη έκδοση του ήδη επιτυχημένου μοντέλου της εταιρίας.

Η Elac παρουσίασε το Carina 241.4, ένα ηχείο δαπέδου 2.5 δρόμων το οποίο βασίζεται στο γνωστό τουίτερ JET της εταιρίας. Καινούριο είναι, επίσης, το Carina BS243.4 ένα δίδρομο βάσης, με το ίδιο τουίτερ.

Ευρωπαϊκή και παγκόσμια πρεμιέρα σε έκθεση για το νέο, ιδιαίτερα εντυπωσιακό, Forza της Estelon. Είναι τεσσάρων δρόμων, με κλειστή καμπίνα με ύψος 1.7 μέτρα, βασισμένο σε μεγάφωνα της Accuton.

Thumbnail Thumbnail Thumbnail

H exD παρουσίασε στο Μόναχο τον μετατροπέα d/a Everest, μια σχεδίαση η οποία βασίζεται σε τοπολογία R2R για τα σήματα PCM και σε, επίσης custom, κύκλωμα για τα σήματα DSD, μπορεί να πραγματοποιήσει streaming μέσω Ethernet και χρησιμοποιεί κύκλωμα clock με ταλαντωτή σε ελεγχόμενη θερμοκρασία (OCXO)...

... καθώς επίσης και την νέα έκδοση του TubeDac, TubeDac 2. O νέος μετατροπέας χρησιμοποιεί δύο τσιπ ΑΚ4497, χρησιμοποιεί διπλοτριόδους 5687 (αντί των 6922 της αρχικής έκδοσης), διαθέτει είσοδο AES/EBU και μπορεί να δεχτεί άρθρωμα για streaming μέσω Ethernet.

To Borg της Fink Τeam είναι ένα δίδρομο ηχείο δαπέδου, “περισσότερο φιλικό στον οικιακό χώρο από το WM-4” όπως αναφέρει η εταιρία. Βασίζεται σε γούφερ 10.25 ιντσών και σε τουίτερ AMT.

Thumbnail Thumbnail Thumbnail

Η Focal εόρτασε τα 40 χρόνια από την ίδρυσή της με... αρκετό θόρυβο, καθώς παρουσίασε δύο επετειακά ηχεία. Εδώ φαίνεται το Scala 40th Anniversary...

... και εδώ το Spectral 40th Anniversary το οποίο παραπέμπει στα μοντέλα των '90s. Οι φίλοι της Γαλλικής εταιρίας να θυμηθούν ασφαλώς τα κλασικά “κίτρινα” γούφερ με ίνες από κέβλαρ που έκαναν την Focal γνωστή στον χώρο (σε βελτιωμένη έκδοση), ενώ το τουίτερ ανεστραμμένου θόλου ανήκει στην σειρά “M”.

Πολλοί έχουν γνωρίσει την Gato από τα ηλεκτρονικά της, αλλά η εταιρία από την Δανία διαθέτει επίσης και ηχεία. Εδώ, το FM-50, ένα τρίδρομο δαπέδου με τουίτερ ring radiator και απόκριση 32Hz-35kHz.

Thumbnail Thumbnail Thumbnail

Η Ιταλική Gold Note επέδειξε το DS-10 ένα media/network player/DAC ο οποίος εκτελεί, επίσης, χρέη προενισχυτή και ενισχυτή ακουστικών. Υποστηρίζει 32/384 και DSD128, μπορεί να λειτουργήσει με διάφορους media servers και διαθέτει την δική του εφαρμογή (iOS και Android) για έλεγχο όλων των λειτουργιών.

Από την φωτογραφία, είναι δύσκολο να καταλάβεις τις διαφορές του νέου LS1Be από το LS1 της Grimm Audio. Φυσικά, το “Be” σημαίνει τουίτερ βηρυλλίου (custom σε συνεργασία με την Seas), αλλά αλλαγές έχουν γίνει και στο υπογούφερ το οποίο διαθέτει νέο βελτιωμένο σύστημα ψηφιακού ελέγχου (DMF).

H εταιρία επέδειξε, επίσης, το MU1, ένα media player ειδικά σχεδιασμένο να συνοδεύει το LS1. Η συσκευή περιλαμβάνει ψηφιακές εισόδους, δέκτη FM (!!;;) δυνατότητα τοποθέτησης SSD στο εσωτερικό του και υποστηρίζει Tidal/Qobuz/Spotify Connect. Είναι, ακόμη, συμβατό με Roon.

Thumbnail Thumbnail Thumbnail

Το Ethos της Gryphon είναι ένα από τα νέα CD player που παρουσιάστηκαν εφέτος. Βασίζεται στην γνωστή προσέγγιση της εταιρίας, η οποία από το 1998 χρησιμοποιούσε ασύγχρονο upsampling, αλλά κάνει και ένα βήμα παραπάνω, καθώς το DAC (βασισμένο σε τσιπ της ESS μπορεί να χρησιμοποιηθεί και με άλλες πηγές, μέχρι 32/384 και DSD512.

Το Τ-11 είναι το μικρότερο μοντέλο της Hanss Acoustics, μια φαινομενικά απλή κατασκευή η οποία, ωστόσο, βασίζεται σε μαγνητικό έδρανο, χρησιμοποιεί μασίφ αλουμίνιο (πλίνθος και υποπλατό) και ενσωματώνει προενισχυτή phono MM/MC. Ο κινητήρας είναι σύγχρονος και η οδήγηση μέσω ιμάντα.

Οι (ενίοτε φανατικοί...) φίλοι της Harbeth είχαν την ευκαιρία να δουν και να ακούσουν το Monitor 40.2, δηλαδή την τρίτη έκδοση του ιστορικού ηχείου. Το μοντέλο που επιδείχθηκε ήταν το επετειακό (40th Anniversary) με τις διαφορές -σε σχέση με το κλασικό- να εντοπίζονται στα διαθέσιμα φινιρίσματα, τους ακροδέκτες (WBT Nextgen), την εσωτερική καλωδίωση και κάποια υλικά στα φίλτρα.

Thumbnail Thumbnail Thumbnail

Μια νέα ελληνική εταιρία στο Μόναχο: Η hARtlab προσφέρει, αυτή την στιγμή έναν ολοκληρωμένη ενισχυτή (φωτό) έναν προενισχυτή και έναν μονομπλόκ τελικό και φαίνεται να συμπαθεί πολύ τις λυχνίες (ο τελικός είναι υβριδικός με MOSFET στην έξοδο. Ο ολοκληρωμένος διαθέτει και ενσωματωμένο USB DAC.

H Hegel παρουσίασε τον νέο ολοκληρωμένο ενισχυτή H390, ο οποίος καλύπτει το κενό μεταξύ του H190 και του H590. Βασίζεται στα γνωστά κυκλώματα της εταιρίας (SoundEngine) και αποδίδει 2x250W/8Ω. Διαθέτει ενσωματωμένο DAC με δυνατότητα streaming.

Η Ideon Audio επέδειξε τα δύο κορυφαία προϊόντα της. Εδώ το 3R Master Time, ένας συνδυασμός USB Conditioner και Re-Clocker μεγάλης ακρίβειας...

Thumbnail Thumbnail Thumbnail

... και εδώ ο κορυφαίος μετατροπέας d/a Absolute με μικρές αλλαγές στο σασί, σε σχέση με το πρώιμο μοντέλο του 2018 το οποίο είχαμε δοκιμάσει.

Η iFi δοκιμάζει την τύχη της σε μια τελείως διαφορετική αγορά με το Aurora. Πρόκειται για ένα ολοκληρωμένο σύστημα streaming το οποίο βασίζεται σε λαμπάτο προενισχυτικό στάδιο και ημιαγωγικό τελικό, χρησιμοποιεί οκτώ συνολικά μεγάφωνα και διαθέτει ψηφιακή αντιστάθμιση με έξι μικρόφωνα για την βελτιστοποίηση της ακουστικής. Αναμένεται μέσα στο καλοκαίρι.

Η Isoacoustics, γνωστή για τις πολύ επιτυχημένες (και κατά τα φαινόμενα αποτελεσματικές) αντικραδασμικές βάσεις ηχείων, μπήκε και στον χώρο της στήριξης των ηλεκτρονικών και των πλατό με την επιφάνεια στήριξης Delos.