Δικτυακός τόπος για τις Τεχνολογίες Audio, Video, HiFi, High End, Home Entertainment
Greek site for Audio Video & Home Entertainment technologies
Tελευταία Ενημερωση/Last Update: Τρίτη, 07/10/2014

avmentor.net
Go to
AVMENTOR.net

ΗΧΕΙΟ

Geometric Harmony Centi

Φωτό_Ανοίγματος

Την Geometric Harmony είχαμε την ευκαιρία να την γνωρίσουμε καλά μέσα από την δοκιμή του Tower, πριν από ενάμιση χρόνο περίπου και οι πρώτες εντυπώσεις ήταν, όπως θα θυμούνται οι τακτικοί αναγνώστες εξαιρετικά θετικές. Εκείνη η δοκιμή έκλεινε αναφερόμενη στις προσδοκίες που δημιουργούσε η πρώτη επαφή μας με ηχείο του Έλληνα κατασκευαστή.
Η παρουσίαση στην αγορά του Centi ήταν μια πρώτης τάξης ευκαιρία να δούμε μια άλλη πλευρά της Geometric Harmony, κατά τη γνώμη μου εξίσου σημαντική -αν όχι σημαντικότερη- με αυτήν της δυνατότητάς της να παρουσιάζει αξιόλογα προϊόντα σε υψηλές κατηγορίες. Αναφέρομαι στη δυνατότητά της να κινηθεί σε μια πιο οικονομική κατηγορία τιμής. Σε αντίθεση με το Tower (που φλέρταρε με τα €5.000, το ηχείο που δοκιμάζεται στις σελίδες που ακολουθούν κινείται σε μια αισθητά χαμηλότερη κατηγορία τιμής.

Κοστίζοντας, στην ελληνική αγορά -όπου η τιμή είναι καλύτερη σε σχέση με αυτήν άλλων χωρών, λίγο πάνω από δύο χιλιάδες είναι ένα ηχείο που αφορά μια μεγαλύτερη μερίδα καταναλωτών. Η εταιρία σχεδίασε το Centi ώστε να είναι ένα ηχείο κατάλληλο για κάποιον που ξεκινά να επενδύσει, ίσως για πρώτη φορά, σε ένα καλό σύστημα και έχω την εντύπωση ότι η στρατηγική της δεν περιορίστηκε απλώς σε θέματα τιμολόγησης.
Τι αγοράζεις στην περίπτωση του Centi; Ένα ηχείο δαπέδου με αρκετά ενδιαφέρουσα αισθητική, είναι η πρώτη εντύπωση αλλά -εννοείται- αυτό που μας ενδιαφέρει είναι οι λεπτομέρειες. Ιδού τι ανακαλύψαμε...