Δικτυακός τόπος για τις Τεχνολογίες Audio, Video, HiFi, High End, Home Entertainment
Greek site for Audio Video & Home Entertainment technologies
Tελευταία Ενημερωση/Last Update: Τρίτη, 17/10/2017

avmentor.net
Go to
AVMENTOR.net

Wi-Fi STREAMER/UPnP RENDERER

Advance Acoustic WTX-Microstreamer.

Advance Acoustic WTX-Microstreamer.

Στην πραγματικότητα, το WTX είναι όσο απλό μπορεί να γίνει ένα προϊόν τέτοιου είδους. Το μόνο που διαθέτει είναι ένα ζεύγος ακροδεκτών RCA, τοποθετημένο με τέτοιο τρόπο ώστε να αντιστοιχεί με το τυποποιημένο “βήμα” που χρησιμοποιούν οι περισσότεροι εμπορικοί ενισχυτές, όπου εμφανίζεται το αναλογικό σήμα, και μια υποδοχή στην οποία τοποθετείται ένα εξωτερικό πακ τροφοδοσίας. Ο χρήστης απλώς τοποθετεί την συσκευή σε μια από τις εισόδους line του ενισχυτή (ή του προενισχυτή) του και το μόνο που έχει να κάνει είναι να εγκαταστήσει το απαραίτητο λογισμικό σε κάποιο τηλέφωνο ή τάμπλετ και να την συνδέσει στο οικιακό δίκτυο.

Advance Acoustic WTX-Microstreamer.

Το WTX-Microstreamer είναι μια μικρή σε όγκο συσκευή η οποία τοποθετείται απευθείας σε μια από τις εισόδους line ενός προενισχυτή ή ολοκληρωμένου ενισχυτή.

Σε ό,τι αφορά την αρχιτεκτονική του WTX, η Advance Acoustic δεν δίνει και πολλές λεπτομέρειες πέρα από το γεγονός ότι βασίζεται σε έναν μετατροπέα d/a της Wolfson (WM8740) ο οποίος μπορεί να διαχειριστεί streams μέχρι 24-bit/192kHz. Το κομμάτι της ασύρματης σύνδεσης περιλαμβάνει την υποδομή Wi-Fi (802.11 b/g/n) και κάποιον αποκωδικοποιητή ο οποίος είναι συμβατός με όλα τα συνήθη φορμά αρχείων, περιλαμβανόμενων των FLAC, WAV, ALAC και WMA και των απωλεστικώς συμπιεσμένων AAC/MP3. Η συσκευή εκμεταλλεύεται τις δυνατότητες του τσιπ της Wolfson και μπορεί να διαχειριστεί streams μέχρι 24/192 και είναι συμβατή με UPnP, τόσο στο επίπεδο των πόρων που είναι προσβάσιμοι από το οικιακό δίκτυο (υπολογιστές PC/Mac και NAS) όσο και στο επίπεδο των διαδικτυακών υπηρεσιών, είτε αυτές αφορούν σε ελεύθερο διαδικτυακό ραδιόφωνο, είτε σε συνδρομητικές υπηρεσίες όπως το Spotify, το Tidal, το Qobuz κλπ.

Advance Acoustic WTX-Microstreamer.

Η συσκευή διαθέτει μια έξοδο line υλοποιημένη με βύσματα RCA των οποίων οι αποστάσεις αντιστοιχούν στα τυποποιημένα ζεύγη που συναντούμε σε πολλούς ενισχυτές.

Η χρήση του WTX γίνεται αποκλειστικά μέσω της ειδικής εφαρμογής Advance Playstream, η οποία είναι διαθέσιμη για πλατφόρμες Android και iOS και μπορεί να κατέβει και να εγκατασταθεί δωρεάν από τα αντίστοιχα stores. Η εφαρμογή αυτή, εκτός της πρόσβασης και της διαχείρισης της μουσικής συλλογής, επιτρέπει και την εκμετάλλευση των δυνατοτήτων multiroom που προσφέρει το προϊόν της Advance Acoustic, αφού άνω του ένα WTX μπορούν να συνδεθούν σε αντίστοιχα συστήματα και να πραγματοποιήσουν streaming σε πολλούς διαφορετικούς χώρους ενός σπιτιού. Η σύνδεση του WTX με το δίκτυο ακολουθεί τις συνήθεις διαδικασίες και η εφαρμογή καθοδηγεί με απλό και κατανοητό τρόπο τον χρήστη όταν φτάσει η ώρα της εγκατάστασης, προσφέροντας και δυνατότητα σύνδεσης μέσω WPS (Wi-Fi Protected Setup), με την προϋπόθεση ότι την υποστηρίζει το router.

Advance Acoustic WTX-Microstreamer.

Ο χρήστης έχει στη διάθεσή του διακόπτη WPS για την εύκολη σύνδεση της συσκευής στο rooter. Ένα ενδεικτικό LED δείχνει ότι το Microstreamer βρίσκεται online.