Δικτυακός τόπος για τις Τεχνολογίες Audio, Video, HiFi, High End, Home Entertainment
Greek site for Audio Video & Home Entertainment technologies
Tελευταία Ενημερωση/Last Update: Τρίτη, 10/09/2024

avmentor.net
Go to
AVMENTOR.net


Ολοκληρωμένη λύση streaming από την Volumio.

Ολοκληρωμένη λύση streaming από την Volumio.
2024/04/24, [δ.τ.]

Το Motivo είναι το κορυφαίο streamer της Volumio, μια συσκευή η οποία ενσωματώνει όλα τα απαραίτητα για να αποτελέσει μια κορυφαία λύση streaming, σε ό,τι αφορά το ψηφιακό interface, το αναλογικό στάδιο και τον ενισχυτή ακουστικών. Αρκετά ενδιαφέρον είναι το γεγονός ότι η συσκευή είναι αποτέλεσμα της πρωτοβουλίας “Co-creation” της εταιρίας, κατά την οποία γίνεται εκτενής έρευνα μεταξύ των χρηστών. Εν προκειμένω, χρησιμοποιήθηκαν απόψεις από μια ομάδα με πάνω από 600 μέλη και η εταιρία αναφέρει, ως παράδειγμα, την ύπαρξη του ενισχυτή ακουστικών, η οποία προήλθε -ως ανάγκη- από τους χρήστες.
Η συσκευή μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως συμβατικό streamer με αναλογικές εξόδους (μέσω του ES9038 της ESS), υποστηρίζοντας ροές μέχρι 32/384 και DSD256. Το αναλογικό στάδιο είναι προϊόν συνεργασίας της Volumio με την Amanero και η τροφοδοσία είναι γραμμική με πολλαπλές τοπικές σταθεροποιήσεις. Η επικοινωνία μεταξύ του ψηφιακού interface και του μετατροπέα d/a βασίζεται, επίσης, σε τεχνολογία της Amanero και χρησιμοποιεί reclocking τόσο στα σήματα I2S όσο και στα σήματα DSD.
Σε ρυθμό τρανσπόρτ (όταν, δηλαδή, οδηγεί εξωτερικό DAC), το Motivo βασίζεται σε ψηφιακό interface της Cirrus/Wolfson, με γαλβανική απομόνωση της ομοαξονικής εξόδου. Η συσκευή μπορεί να συνδεθεί και μέσω του πρωτοκόλλου I2S (μέσω HDMI) και μάλιστα -κατά δήλωση της Volumio- είναι η μόνη συσκευή που μπορεί να παραμετροποιηθεί αυτόματα ως προς το pin-out, με απλή επιλογή του DAC από το μενού.
Ο ενισχυτής ακουστικών βασίζεται στο κλασικό TPA6120A2 της Texas Instruments, το οποίο συνδέεται διαφορικά στην έξοδο του μετατροπέα d/a ώστε να ελαχιστοποιείται ο θόρυβος. Υποστηρίζονται όλες οι δημοφιλείς υπηρεσίες streaming και αναμένεται πιστοποίηση Roon Ready στο εγγύς μέλλον.