Δικτυακός τόπος για τις Τεχνολογίες Audio, Video, HiFi, High End, Home Entertainment
Greek site for Audio Video & Home Entertainment technologies
Tελευταία Ενημερωση/Last Update: Τρίτη, 25/06/2024

avmentor.net
Go to
AVMENTOR.net


Νέος κορυφαίος προενισχυτής phono από την Vertere.

Νέος κορυφαίος προενισχυτής phono από την Vertere.
2024/05/09, [δ.τ.]

Ο γνωστός κατασκευαστής ανακοίνωσε τον Calon, τον νέο, κορυφαίο προενισχυτή phono, ο οποίος έχει σχεδιαστεί, όπως αναφέρει ο ίδιος ο Touraj Moghaddam, για να εκμεταλλευτεί τις δυνατότητες των αναβαθμισμένων πλατό, της νέας κεφαλής της εταιρίας, XtraX, και των βραχιόνων SG-II PTA HB και Reference.
Το σασί της συσκευής είναι κατασκευασμένο από μη μαγνητικό ανοξείδωτο χάλυβα, ο οποίος προσφέρει θωράκιση, χωρίς τα δινορεύματα που είναι εγγενή στα σιδηρομαγνητικά υλικά. Η δομή του κυκλώματος είναι, μάλλον, κλασική με το πρώτο στάδιο εισόδου θα προσφέρει μεταβλητό κέρδος (σε τρία βήματα) και την αποέμφαση RIAA να γίνεται με παθητικό δικτύωμα στις υψηλές συχνότητες και μέσω βρόχου ανάδρασης, στην περιοχή των χαμηλών. Μεταβλητό κέρδος υπάρχει και στο επόμενο στάδιο (πέντε βήματα) με την έξοδο προς τον προενισχυτή γραμμής να είναι διαθέσιμη σε single ended και balanced μορφή.
Ο Calon διαθέτει υποηχητικό φίλτρο γραμμικής φάσης, το οποίο δεν έχει μετρήσιμη επίδραση πάνω από τα 20Hz, αναφέρει η εταιρία, ενώ υπάρχει και διακόπτης αναστροφής της φάσης για την αναπαραγωγή χαράξεων με πρόβλημα στο θέμα αυτό.
Για να προσαρμοστεί στην κεφαλή (υποστηρίζονται κεφαλές MM και MC), ο Calon προσφέρει εννέα επιλογές αντίστασης εισόδου (φορτίου) και εννέα επιλογές χωρητικότητας εισόδου. Τα δύο ρυθμιστικά κέρδους προσφέρουν, συνεργαζόμενα, δεκαπέντε συνολικά επιλογές.
Ο Calon αναμένεται στην αγορά μέσα στο καλοκαίρι.

info: Kosmas HiFi, τηλ.: 210-382.8281, https://www.kosmasaudiovideo.gr/, https://www.vertereacoustics.com/