Δικτυακός τόπος για τις Τεχνολογίες Audio, Video, HiFi, High End, Home Entertainment
Greek site for Audio Video & Home Entertainment technologies
Tελευταία Ενημερωση/Last Update: Τρίτη, 09/07/2024

avmentor.net
Go to
AVMENTOR.net


Νέος DAC/Ενισχυτής ακουστικών από την Teac.

Νέος DAC/Ενισχυτής ακουστικών από την Teac.
2024/05/22, [δ.τ.]

Η Teac παρουσίασε τον UD-507, έναν μετατροπέα d/a, ο οποίος περιλαμβάνει προενισχυτή και ενισχυτή ακουστικών. Πρόκειται για μια νέα σχεδίαση βασισμένη στην αισθητική (και όχι μόνο) της σειράς 700, διαθέτει κόμπακτ διαστάσεις και την γνωστή ποιότητα του ιστορικού Ιάπωνα κατασκευαστή.
Ο DAC της συσκευής βασίζεται στο διακριτό κύκλωμα TRDD 5 το οποίο η εταιρία έχει αναπτύξει και χρησιμοποιεί στην σειρά 701, ενώ ο ενισχυτής ακουστικών βασίζεται στο στάδιο HCLD2 (High Current Line Driver 2) και αποδίδει υψηλή ισχύ (1.200mW ανά κανάλι, σε φορτίο 100Ω μέσω balanced σύνδεσης), όντας κατάλληλος για ακουστικά με σοβαρές απαιτήσεις οδήγησης. Ο χρήστης έχει στη διάθεσή του επιλογέα ευαισθησίας με τρεις θέσεις για να προσαρμόσει τον ενισχυτή στα ακουστικά του. Η ρύθμιση της στάθμης γίνεται μέσω του εξασθενητή QVCS της Teac, ένα τετραπλό ρυθμιστικό, το οποίο επιδρά ταυτόχρονα και στους δύο κλάδους της balanced τοπολογίας του προενισχυτή.
Από πλευράς συνδεσιμότητας, ο χρήστης έχει στη διάθεσή του πέντε ψηφιακές εισόδους και δύο αναλογικές (single ended και balanced). Το ψηφιακό μέρος μπορεί να διαχειριστεί ροές μέχρι 32/384 (PCM) και DSD512 (DSD), ενώ δεν πρέπει να περάσει απαρατήρητο το γεγονός ότι περιλαμβάνεται upsampler (2x, 4x και 8x), βασισμένο στον αλγόριθμο RDOT-NEO (ο RDOT είναι ένας από τους πλέον επιτυχημένους αλγόριθμους upsampling, βασισμένος στην μαθηματική συνάρτηση Fluency του Κοzuo Toraichi και -πιθανώς- υπήρξε ο ακρογωνιαίος λίθος για την δημιουργία των Teac Esoteric - από τα οποία προέκυψε και η σύγχρονη Esoteric).

info: Φ.Νάκας, τηλ.: 210-668.6000, https://www.nakas.gr/, https://teac.jp/int