Δικτυακός τόπος για τις Τεχνολογίες Audio, Video, HiFi, High End, Home Entertainment
Greek site for Audio Video & Home Entertainment technologies
Tελευταία Ενημερωση/Last Update: Τρίτη, 01/10/2024

avmentor.net
Go to
AVMENTOR.net


DA-3000SD: Νέο recorder και AD/DA από την Tascam.

DA-3000SD: Νέο recorder και AD/DA από την Tascam.
2024/08/19. [δ.τ.]

Το Tascam DA-3000SD είναι ένας κορυφαίος εγγραφέας/ADC με δυνατότητα υψηλών ρυθμών δειγματοληψίας και φαίνεται ότι συνεχίζει να θέτει τα βιομηχανικά πρότυπα για την επαγγελματική κύρια (master) εγγραφή με δυνατότητα χρήσης και ως AD/DA (χωρίς την μεσολάβηση του αποθηκευτικού μέσου).
Ακολουθώντας τα βήματα των πολύ αναγνωρισμένων προκατόχων του (τον πρώτο εκ των οποίων έχουμε δοκιμάσει εδώ), το DA-3000SD είναι ένα απαραίτητο master recorder και επαγγελματική συσκευή ακρόασης, σε μια μονάδα, με δυνατότητα τοποθέτησης σε rack.
Με βάση τα όσα αναφέρει η ίδια η εταιρία, η μίξη μιας εγγραφής σε DAW από μόνη της δεν μπορεί να καταγράψει την ποιότητα που προσφέρει το DA-3000SD ως κύρια συσκευή εγγραφής. Όταν χρησιμοποιείται ως μετατροπέας AD/DA σε περιβάλλον παραγωγής DAW, παρέχει απαράμιλλη ακρόαση χωρίς θόρυβο, βελτιώνοντας τη διαύγεια και το βάθος του ήχου.
Για εγγραφή, το DA-3000SD μπορεί να καταγράψει ήχο στα 192kHz για PCM, καθώς και στα 2,8 MHz και 5,6 MHz για το DSD, την πιο ποιοτική μορφή εγγραφής που διατίθεται στο εμπόριο. Με βάση τις ανάγκες του έργου, οι χρήστες μπορούν να επιλέξουν ποια μέθοδο εγγραφής ταιριάζει καλύτερα με τα χαρακτηριστικά της μουσικής και να αποθηκεύσουν τις ρυθμίσεις.
Μπορούν να συγχρονιστούν πολλαπλές μονάδες για εγγραφή και αναπαραγωγή με ακρίβεια δείγματος, επιτρέποντας τη δημιουργία ενός περιβάλλοντος εγγραφής πολλαπλών καναλιών DSD. Η απευθείας εγγραφή σε κάρτα SD κάνει τη μεταφορά και την αποθήκευση των ηχογραφήσεων απλή και εύκολη στον χειρισμό.
Η συσκευή προσφέρει μεγάλη γκάμα εισόδων και εξόδων, περιλαμβάνοντας αναλογικές XLR και RCA, ψηφιακές S/PDIF και AES/EBU για stream PCM και SDIF-3 και DSD-raw για stream DSD. Το ψηφιακό μέρος βασίζεται σε ρολόι TCXO υψηλής ακρίβειας (λιγότερο από 1 ppm) για συγχρονισμό με ακρίβεια δείγματος και η σχεδίαση του σασί είναι χωρίς ανεμιστήρες ψύξης ή άλλες μηχανικές πηγές θορύβου. Στο επίπεδο του DAC, χρησιμοποιούνται δύο γαλβανικά μονωμένοι μετατροπείς Burr Brown PCM1795, με το τροφοδοτικό να βασίζεται σε μετασχηματιστή με ξεχωριστά δευτερεύοντα για τα ψηφιακά και τα αναλογικά κυκλώματα για να εξασφαλιστούν εξαιρετικά καθαρές τάσεις τροφοδοσίας. Η αποθήκευση των αρχείων μπορεί να γίνει σε κάρτες SD/SDHC/SDXC έως 512 GB.

info: ΕΛΙΝΑ Audio Specialists, τηλ.: 210-883.0311, https://www.elina.gr/, https://tascam.com/