Δικτυακός τόπος για τις Τεχνολογίες Audio, Video, HiFi, High End, Home Entertainment
Greek site for Audio Video & Home Entertainment technologies
Tελευταία Ενημερωση/Last Update: Τρίτη, 09/07/2024

avmentor.net
Go to
AVMENTOR.net


Ultra Evolution: Νέα κορυφαία σειρά ηχείων από την SVS.

Ultra Evolution: Νέα κορυφαία σειρά ηχείων από την SVS.
2024/05/10, [δ.τ.]

Ο γνωστός κατασκευαστής παρουσίασε την νέα, κορυφαία του, σειρά ηχείων, την Ultra Evolution. Η σειρά περιλαμβάνει επτά συνολικά μοντέλα, τρία δαπέδου, δύο βάσης ένα ηχείο διαλόγων και ένα ηχείο surround και -κατά τα φαινόμενα- έχει πολύ σοβαρές φιλοδοξίες!
Τα τρία μοντέλα δαπέδου, Pinnacle, Titan και Tower, διαθέτουν κυρτή σχεδίαση καμπίνας με σκοπό τη σύγκλιση των ακουστικών κέντρων των μεγαφώνων. Η κυρτή μπάφλα ευθυγραμμίζει όλες τις μονάδες στο κατακόρυφο επίπεδο διασφαλίζοντας ότι ο ήχος από κάθε μεγάφωνο φτάνει στα αυτιά του ακροατή την ίδια ακριβώς στιγμή, μεγιστοποιώντας τη συνοχή φάσης για πιο πειστική και καθηλωτική ηχητική σκηνή με ακρίβεια στην απεικόνιση, αναφέρει η SVS.
Οι χαμηλές συχνότητες αποδίδονται από τέσσερα οκτάιντσα γούφερ με κώνο από υαλονήματα σε συστοιχία balanced force (διπλά και αντίθετα) στο επάνω και στο κάτω μέρος της καμπίνας. Η μηχανική ενέργεια από κάθε μπροστινό γούφερ εξισώνεται στο εσωτερικό της καμπίνας από το αντίθετο γούφερ στην πλάτη του ηχείου και μαζί με τους ξεχωριστούς θαλάμους, έναν για κάθε μεγάφωνο, ελαχιστοποιούνται οι χρωματισμοί από τους συντονισμούς.
Για τις υψηλές συχνότητες, σε όλα τα ηχεία της σειράς, χρησιμοποιείται το νέο tweeter της εταιρίας, με θόλο από αλουμίνιο. Με βάση τα όσα αναφέρει η ίδια η SVS, αντιλαμβανόμαστε ότι έχει κάνει ένα βήμα παραπάνω, σε ό,τι αφορά την ακαμψία του θόλου αυτού, καθώς το αλουμίνιο έχει επίστρωση από DLC (Diamond-Like Carbon) ένα πολύ ενδιαφέρον υλικό το οποίο βασίζεται σε μαλακό άνθρακα (γραφίτη) αλλά έχει πολλές από τις ιδιότητες σκληρότητας του διαμαντιού. Η χρονική ευθυγράμμιση μέσω της κυρτής μπάφλας εφαρμόζεται και στα δύο ηχεία βάσης της σειράς, τα Bookshelf και Nano.
Η νέα σειρά ηχείων, διατίθεται σε τρία χρώματα, Piano Gloss Black, Piano Gloss White και Black Oak με την ίδια τιμή και είναι ήδη διαθέσιμα για ακρόαση από την Ultimate Audio. Οι τιμές είναι €5.999 (Pinnacle), €4.999 (Titan), €3.599 (Tower), €1.499 (Bookshelf), €1.099 (Nano), €1.099 (Ultra Elevation) και €999 (Center), τιμές λιανικής με ΦΠΑ.

info: Ultimate Audio Video, τηλ.: 210-994.9050, https://www.ultimateaudio.gr/, https://www.svsound.com/