Δικτυακός τόπος για τις Τεχνολογίες Audio, Video, HiFi, High End, Home Entertainment
Greek site for Audio Video & Home Entertainment technologies
Tελευταία Ενημερωση/Last Update: Τρίτη, 10/09/2024

avmentor.net
Go to
AVMENTOR.net


Νέο μη-Android προσωπικό media player από την Shanling.

Νέο μη-Android προσωπικό media player από την Shanling.
2024/07/11, [δ.τ.]

Ο γνωστός κατασκευαστής επιστρέφει στην τεχνολογία MTouch με το M5 Ultra, ένα player το οποίο απευθύνεται σε όσους θέλουν κορυφαίο ήχο, χωρίς τις προϋποθέσεις που θέτει το λειτουργικό Android, εγκαινιάζοντας ταυτόχρονα μια νέα αισθητική προσέγγιση.
Ο σχεδιασμός της νέας συσκευής περιλαμβάνει ένα νέο “επιθετικό” περίβλημα το οποίο χαρακτηρίζεται από έντονες ακμές και γωνίες σε αντίθεση με προηγούμενες, περισσότερο “απαλές” σχεδιάσεις της εταιρίας. Η κατασκευή δεν ξεφεύγει, βεβαίως, από τα γνωστά, υψηλά στάνταρντ στα οποία μας έχει συνηθίσει η Shanling, βασισμένη σε αλουμίνιο (για το πλαίσιο) και γυαλί (για τις επιφάνειες). Η οθόνη είναι υψηλής ανάλυσης, αφής, 4.7 ιντσών και το user interface περιλαμβάνει και κανονικά, μηχανικά, πλήκτρα για τις βασικές λειτουργίες και την ρύθμιση της στάθμης.
Το M5 Ultra βασίζεται στην πλατφόρμα Ingenic X2000 και ενσωματώνει το σύστημα MTouch τελευταίας γενιάς, με δυνατότητα προσαρμογής του κυρίως μενού στις απαιτήσεις του χρήστη. Το μέσον αποθήκευσης των αρχείων είναι κάρτα SD. Με βάση τις πληροφορίες που δημοσιεύει η ίδια η εταιρία, σε μελλοντική αναβάθμιση του firmware, η συσκευή θα αποκτήσει και εφαρμογή για την διαχείριση stream από την υπηρεσία Tidal.
Ανάμεσα στις δυνατότητες του νέου player είναι η δυνατότητα σύνδεσής του ως USB DAC και η υποστήριξη του προτύπου DLNA. Ασύρματο streaming μπορεί να πραγματοποιηθεί και μέσω Airplay/Bluetooth (v5.2).
Το ψηφιακό και το αναλογικό κομμάτι του M5 Ultra βασίζεται στην εμπειρία της Shanling από τα H7 και M9 Plus, διαθέτοντας balanced στάδιο εξόδου γύρω από το TPA6120A2 της Texas Instruments και ψηφιακό interface βασισμένο στο ζευγάρι AK4191/AK4499EX της Asahi Kasei, με το στάδιο μετατροπής του ρεύματος σε τάση, στην έξοδο του DAC, να προέρχεται από το M9 Plus. Ο ενισχυτής ακουστικών αποδίδει 1100mW σε φορτία 32Ω, κατατάσσοντας το M5 Ultra στα κορυφαία, από πλευράς ισχύος, player της εταιρίας.

info: Audio Soul Ultra, τηλ.: 210-3839.399, http://www.audiosoulultra.gr/, https://en.shanling.com/