Δικτυακός τόπος για τις Τεχνολογίες Audio, Video, HiFi, High End, Home Entertainment
Greek site for Audio Video & Home Entertainment technologies
Tελευταία Ενημερωση/Last Update: Τρίτη, 23/07/2024

avmentor.net
Go to
AVMENTOR.net


Καλώδια USB-C από την Oyaide.

Καλώδια USB-C από την Oyaide.
2024/06/19, [δ.τ.]

Για όσους δεν την γνωρίζουν, η Oyaide είναι μια ιαπωνική εταιρία κατασκευής καλωδίων και η Oyaide NEO μια θυγατρική της η οποία εξειδικεύεται στα καλώδια ήχου για χρήση σε στούντιο κάθε είδους καθώς επίσης και σε οικιακά συστήματα υψηλών απαιτήσεων. Η εταιρία, προσφάτως, ανακοίνωσε ένα νέο ψηφιακό καλώδιο στο πρότυπο USB-C.
Με βάση τα όσα αναφέρουν οι ίδιοι, η λογική των Ιαπώνων είναι πολύ συγκεκριμένη: Αν και κατάλληλο για μεταφορά ψηφιακών δεδομένων, το καλώδιο αντιμετωπίζεται, στην πραγματικότητα, ως αναλογική γραμμή μεταφοράς, με το βάρος να δίνεται στην σωστή, για κάθε εφαρμογή, εμπέδηση και στην αποτελεσματική θωράκιση.
Το νέο καλώδιο ανήκει στην ανώτερη κατηγορία προϊόντων της εταιρίας, η οποία είναι γνωστή ως d+. Αυτό σημαίνει ότι οι αγωγοί του είναι από επαργυρωμένο χαλκό, θωρακισμένοι με πλέγμα αλουμινίου και συντελεστή θωράκισης 90% και το διηλεκτρικό είναι από πολυαιθυλένιο. Ο εξωτερικός μανδύας των καλωδίων είναι από PVC, υψηλής ευκαμψίας, ώστε να μην καταπονούνται οι ακροδέκτες των συσκευών που συνδέονται και η διατομή του είναι παραλληλόγραμμη (Flat).
Ο τερματισμός των καλωδίων γίνεται, προφανώς, με βύσμα τύπου C, το οποίο είναι ορειχάλκινο με επίστρωση χρυσού, με κέλυφος από συνθετικό υλικό βασισμένο σε υαλονήματα. Η εταιρία κατατάσσει τα νέα καλώδια στην κατηγορία Β, κατάλληλα να υποστηρίξουν συνδέσεις USB 2.0 (Hi-Speed), με μέγιστο bitrate 480Mbps.
Τα καλώδια d+ USB Typr C to C θα είναι διαθέσιμα σε δύο μήκη, 1 και 2 μέτρων. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε επαγγελματικές εφαρμογές, στούντιο και DJ, όπου απαιτείται αξιοπιστία στην μεταφορά δεδομένων audio, καθώς επίσης και σε συνδέσεις USB DAC.

info: ΕΛΙΝΑ ΑΒΕ, τηλ.: 210-883.0311, https://www.elina.gr/, https://www.neo-w.com/