Δικτυακός τόπος για τις Τεχνολογίες Audio, Video, HiFi, High End, Home Entertainment
Greek site for Audio Video & Home Entertainment technologies
Tελευταία Ενημερωση/Last Update: Τρίτη, 25/06/2024

avmentor.net
Go to
AVMENTOR.net


750: Νέο ηχείο από την Mission.

750: Νέο ηχείο από την Mission.
2024/04/30, [δ.τ.]

Μην αφήσετε την εμφάνιση του 750 να σας παρασύρει. Μπορεί να παραπέμπει σε κάποιο vintage μοντέλο, αλλά οι αναφορές σταματούν εκεί, στο “παραπέμπει”. Εδώ έχουμε να κάνουμε με ένα ολοκαίνουριο ηχείο το οποίο, απλώς, μοιάζει με τα ανανεωμένα 770 και 700 που είδαμε σχετικώς πρόσφατα.
Το 750 είναι ένα κλασικό ηχείο ραφιού/βιβλιοθήκης με μικρές διαστάσεις (το ύψος του είναι 355 χιλιοστά), κλασικό για την Mission και υιοθετεί, φυσικά, την γνωστή, αντεστραμμένη τοποθέτηση των μεγαφώνων στην μπάφλα, με το τουίτερ κάτω από το γούφερ, μια αρχιτεκτονική την οποία η εταιρία ονομάζει IDG (Inverted Driver Geometry). Η ιδέα πίσω από αυτήν είναι να επιτυγχάνεται ο καλύτερη δυνατή χρονική ευθυγράμμιση των μονάδων, με τον ακροατή καθισμένο και το ηχείο σε μια λογική θέση στον χώρο, από την άποψη του ύψους. Η Mission αναφέρει πως η σωστή θέση του ηχείου είναι όταν η επάνω επιφάνεια της καμπίνας ευθυγραμμίζεται με τα αυτιά του καθήμενου ακροατή.
Η δίδρομη σχεδίαση βασίζεται σε ένα μιντ/γούφερ 135 χιλιοστών, με κώνο από πολυπροπυλένιο, ενισχυμένο με ρινίσματα μετάλλου και σε ένα τουίτερ θόλου 28 χιλιοστών με μικροΐνες και θάλαμο απόσβεσης στο πίσω μέρος.
Η καμπίνα του 750 είναι bass reflex και θα είναι διαθέσιμη σε δύο φινιρίσματα, καρυδιά και μάγκλη (blackwood).

info: Ultimate Audio Video, τηλ.: 210-994.9050, https://www.ultimateaudio.gr/, https://www.mission.co.uk/