Δικτυακός τόπος για τις Τεχνολογίες Audio, Video, HiFi, High End, Home Entertainment
Greek site for Audio Video & Home Entertainment technologies
Tελευταία Ενημερωση/Last Update: Τρίτη, 23/07/2024

avmentor.net
Go to
AVMENTOR.net


Μα, πάρτε ένα Sandwich!

Μα, πάρτε ένα Sandwich!
2024/02/29, [δ.τ.]

Η Leak, η οποία επέστρεψε στην αγορά πριν από λίγα χρόνια, προσέθεσε, στην αρχή της χρονιάς και ηχεία στην σειρά των προϊόντων της. Ο λόγος για τα Sandwich, 150 και 250, τα οποία έχουν τις ρίζες τους στο αρχικό Sandwich που παρουσιάστηκε το 1961. Εννοείται ότι τα νέα ηχεία, περισσότερο μοιράζονται το όνομα με το αρχικό μοντέλο παρά την τεχνική πλευρά του πράγματος. Η εταιρία αναφέρει ότι τα ηχεία των 60s' σχεδιάζονταν με γνώμονα τις δυνατότητες των συστημάτων της εποχής και τους περιορισμούς που έθεταν τεχνολογίες όπως οι δίσκοι και οι λαμπάτοι ενισχυτές, ενώ τώρα τα πράγματα είναι διαφορετικά.
Τα δύο νέα ηχεία είναι, αμφότερα, σχεδιάσεις βάσης, δύο δρόμων το μικρό (150) και τριών το μεγάλο (250) και διαφέρουν ως προς τις διαστάσεις, με το πρώτο να έχει ύψος λίγο πάνω από τα 400 χιλιοστά και το δεύτερο να ξεπερνά να 650 χιλιοστά. Μοιράζονται το τουίτερ, το οποίο είναι υφασμάτινου θόλου 30 χιλιοστών με θάλαμο απόσβεσης στο πίσω μέρος και διαφοροποιούνται ως προς την διάμετρο του γούφερ, 170 και 280 χιλιοστά για το 150 και το 250 αντιστοίχως, ενώ το τρίδρομο χρησιμοποιεί και ένα μεγάφωνο μεσαίων 108 χιλιοστών.
Οι καμπίνες των Sandwich ακολουθούν μια κλασική συνταγή, όντας κατασκευασμένες από σάντουιτς υλικών, MDF εξωτερικά και HDF εσωτερικά, με ένα στρώμα αποσβεστικού υλικού/κόλλας μεταξύ τους. Η μπάφλα είναι σχεδιασμένη με κατοπτρική συμμετρία (για τα τουίτερ στα 150 και για το ζεύγος τουίτερ/μιντ για το 250). Η φόρτιση είναι bass reflex, με διπλό αυλό στο πίσω μέρος.

info: Audience, τηλ.: 210-959.6288, http://audioevolution.gr/, https://www.leak-hifi.co.uk/