Δικτυακός τόπος για τις Τεχνολογίες Audio, Video, HiFi, High End, Home Entertainment
Greek site for Audio Video & Home Entertainment technologies
Tελευταία Ενημερωση/Last Update: Τρίτη, 04/06/2024

avmentor.net
Go to
AVMENTOR.net


PR VariStrand: Νέο καλώδιο από την Kimber.

PR VariStrand: Νέο καλώδιο από την Kimber.
2024/04/27, [δ.τ.]

Το 1979, ο Ray Kimber δημιούργησε τα πρώτα του καλώδια ηχείων, τα 4PR και 8PR. Αυτά τα μοντέλα έγιναν γρήγορα τα αγαπημένα της βιομηχανίας και βρέθηκαν σε οικιακά συστήματα και εκθεσιακούς αντιπροσώπους σε όλο τον κόσμο, καθώς είχαν την πρωτοπόρα σχεδίαση Counter Opposed Helix, η οποία δεν χρησιμοποιεί εξωτερική μόνωση στο καλώδιο. Η εξωτερική μόνωση έχει το μειονέκτημα ότι αλλάζει τα ηλεκτρικά χαρακτηριστικά του καλωδίου. Χρησιμοποιώντας ίσο αριθμό αγωγών με αντίθετη πλέξη, η σχεδίαση του Kimber ακυρώνει τον θόρυβο με τη δημιουργία αντίρροπου πεδίου χωρίς να χρειάζεται εξωτερική μόνωση. Το αποτέλεσμα της τεχνικής αυτής, εξασφαλίζει την όσο το δυνατό καθαρότερη διαδρομή σήματος και την αληθοφάνεια, αναφέρει η εταιρία.
Η επόμενη καινοτομία του Ray Kimber στα καλώδιο ηχείων ήρθε χρόνια αργότερα με την εισαγωγή των αγωγών VariStrand και τη δημιουργία των καλωδίων ηχείων 4VS και 8VS. Η τεχνική αυτή της Kimber χρησιμοποιεί χάλκινους κλώνους διαφορετικής διαμέτρου μέσα σε κάθε μονωμένο αγωγό για να διασφαλίσει ότι το καλώδιο έχει ομοιόμορφη απόκριση χωρίς να ευνοεί κάποια συγκεκριμένη συχνότητα.
Η νέα γενιά PR, αντικαθιστά τόσο την προηγούμενη σειρά PR, όσο και την VS. Προκειμένου να είναι εύκολη η διάκριση μεταξύ του παλιού και του νέου, η νέα έκδοση του PR με το VariStrand επιστρέφει στις ρίζες της Kimber και χρησιμοποιεί τα αρχικά χρώματα, κόκκινο και μαύρο, που είχε όταν ο Ray Kimber κυκλοφόρησε το PR το 1979.
Σύμφωνα με το σχετικό δελτίο τύπου, η Kimber Kable, στο νέο PR με VariStrand, πηγαίνει ακόμα μακρύτερα την υπόθεση «καλώδιο ηχείων» και ανακοινώνει στο νέο της καλώδιο τη μεγαλύτερη μέχρι στιγμής αγωγιμότητα που υπάρχει, 102% IACS (International Annealed Copper Standard), ξεπερνώντας τα μέχρι τώρα πρότυπα της βιομηχανίας του χαλκού.
Το 4PR χρησιμοποιεί 8 κλώνους χαλκού 19,5 AWG OFE (ηλεκτρολυτικό χωρίς οξυγόνο) με συνολική διατομή 4x19,5 AWG κλώνων, 13AWG ανά σκέλος με διηλεκτρικό πολυαιθυλενίου, σε μια σχεδίαση χαμηλής επαγωγής 0,23 μH/m.
Το 8PR χρησιμοποιεί 16 κλώνους χαλκού 19,5 AWG OFE με συνολική διατομή 8x19,5 AWG κλώνων, 10AWG ανά σκέλος, επίσης με διηλεκτρικό πολυαιθυλενίου. Η επαγωγή είναι και εδώ χαμηλή στα 0.14 μH/m.
Τα καλώδια είναι ήδη διαθέσιμα στην ελληνική αγορά με τιμές €24/m (4PR) και € 47/m (8PR) (λιανική με ΦΠΑ). Το νέο PR VariStrand πωλείται και τερματισμένο με μπανάνα ή δίχαλο, καθώς και με δυνατότητα διπλοκαλωδίωσης.

info: Ultimate Audio Video, τηλ.: 210-994.9050, https://www.ultimateaudio.gr/, https://kimber.com/