Δικτυακός τόπος για τις Τεχνολογίες Audio, Video, HiFi, High End, Home Entertainment
Greek site for Audio Video & Home Entertainment technologies
Tελευταία Ενημερωση/Last Update: Τρίτη, 11/06/2024

avmentor.net
Go to
AVMENTOR.net


Επετειακό, ενεργό SCM20 από την ATC.

Επετειακό, ενεργό SCM20 από την ATC.
2024/04/14, [δ.τ.]

Με την ευκαιρία συμπλήρωσης των πενήντα χρόνων της, η ATC παρουσίασε ένα από τα πιο αναγνωρίσιμα μοντέλα της, το SCM20 σε ενεργή έκδοση “ASL” και σε περιορισμένη παραγωγή, με ξεχωριστό φινίρισμα το οποίο περιλαμβάνει λάκα σε σκούρο μπλε χρώμα και μπάφλα καλυμμένη με δέρμα.
Το ηχείο είναι το γνωστό μικρό μόνιτορ βάσης SCM20, το οποίο είναι μια σχεδίαση δύο δρόμων κλειστού τύπου, με ένα γούφερ 6 ιντσών της ATC και το τουίτερ θόλου, ίντσας, S-Spec της εταιρίας. Τα δύο μεγάφωνα οδηγεί ένα σύστημα φίλτρου/ενισχυτών της ATC, το οποίο βασίζεται σε στάδια ισχύος MOSFET σε τάξη ΑΒ, με ισχύ 200W για τον κλάδο των χαμηλών συχνοτήτων και 50W για τον κλάδο των υψηλών. Τα φίλτρα είναι, εννοείται, ενεργά και περιλαμβάνουν κλάδους Linkwitz-Riley δεύτερης τάξης καθώς και ένα all-pass φίλτρο που ελέγχει την φάση, ειδικά στην περιοχή γύρω από την συχνότητα διέλευσης.
Η σύνδεση του ηχείου με το υπόλοιπο σύστημα γίνεται μέσω balanced (XLR) γραμμής και κάθε ηχείο έχει ρυθμιστικό ευαισθησίας καθώς επίσης και ρυθμιστικό απόκρισης χαμηλά, για να προσαρμόζεται στον χώρο και την θέση στην οποία θα τοποθετηθεί. Η χαρακτηριστική μπάφλα της ATC είναι καλυμμένη με δέρμα Napa, το οποίο προέρχεται από την Γερμανική Eissmann, μια εταιρία εξειδικευμένη σε αυτό το είδος υλικών.
Ιδιαίτερα ενδιαφέρον είναι και το γεγονός ότι το SCM20ASL θα μπορεί να συνοδευτεί από μια αντίστοιχη έκδοση του νέου υπογούφερ C4 Sub Mk2 της εταιρίας με μονάδα 12 ιντσών (ενδιαφέρον, διότι με 6άρι γούφερ, κλειστή καμπίνα και όγκο 20 λίτρων, δεν περιμένεις και... πολύ χαμηλό). Το φινίρισμα του υπογούφερ θα είναι το ίδιο (μπλε λάκα και δέρμα).
Τόσο το SCM20ASL, όσο και το C4 Sub Mk2, θα είναι διαθέσιμα σε περιορισμένο αριθμό, 150 ζεύγη το ηχείο και 20 κομμάτια το sub. Οπότε, όσοι πιστοί, προσέλθετε...

info: Audio Soul Ultra, τηλ.: 210-3839.399, http://www.audiosoulultra.gr/, https://atc.audio/