Δικτυακός τόπος για τις Τεχνολογίες Audio, Video, HiFi, High End, Home Entertainment
Greek site for Audio Video & Home Entertainment technologies
Tελευταία Ενημερωση/Last Update: Τρίτη, 17/01/2023σ

avmentor.net
Go to
AVMENTOR.net


Τα καλώδια της ZenSati στην ελληνική αγορά.

Τα καλώδια της ZenSati στην ελληνική αγορά.
2023/01/16, [δ.τ.]

Ένας από τους πιο γνωστούς κατασκευαστές κορυφαίων καλωδίων στην Ευρώπη, η ZenSati του Δανού Mark Johansen, είναι πλέον διαθέσιμος στην ελληνική αγορά από την Element Audio.
Ο Johansen, μουσικός ο ίδιος, φαίνεται να δίνει ιδιαίτερη σημασία στην ποιοτική κατασκευή, με έμφαση στις μηχανικές ιδιότητες αλλά και στα ηλεκτρικά χαρακτηριστικά και επάνω σε αυτή την φιλοσοφία έχει σχεδιάσει όχι μια, αλλά έξι διαφορετικές σειρές, από την εισαγωγική Zorro μέχρι την κορυφαία, επετειακή #Χ για τα δέκα χρόνια της εταιρίας (οι άλλες σειρές είναι οι Angel, Cherub, Seraphim, και sILENzIO).
Είναι αξιοπρόσεκτο το γεγονός ότι κάθε σειρά περιλαμβάνει μια πλήρη γκάμα καλωδίων, για αναλογικά και ψηφιακά σήματα ώστε να καλύπτονται όσο το δυνατόν περισσότερες απαιτήσεις, χωρίς, μάλιστα, να λείπουν και πιο εξεζητημένες σχεδιάσεις, όπως τα καλώδια για βραχίονα (τερματισμένα με mini-din, ευθύγραμμα και γωνιακά), καλώδια data (για συνδέσεις USB και Ethernet RJ45) και βραχυκυκλωτήρες για ηχεία που διαθέτουν διπλοκαλωδίωση.
Από την άποψη των υλικών, η ZenSati βασίζεται σε χάλκινους αγωγούς με επικάλυψη αργύρου ή χρυσού (ανάλογα με την σειρά, ο Johansen δεν πιστεύει στους αγωγούς από καθαρό άργυρο), ενώ μεγάλη σημασία δίνεται στην θωράκιση, με την σειρά sILENzIO να είναι ειδικά σχεδιασμένη ώστε να ελαχιστοποιεί τον θόρυβο του συστήματος.
Η ναυαρχίδα της εταιρίας είναι η σειρά #X, η οποία βασίζεται σε αγωγούς από χαλκό με επίστρωση χρυσού, τριπλή θωράκιση και μια τεχνική κατασκευής την οποία η εταιρία ονομάζει ZMP (ZenSati Memory Position). Την σειρά είχαμε την ευκαιρία να την δούμε για πρώτη φορά, εφέτος, στο Μόναχο.
Περισσότερες πληροφορίες για τα καλώδια της ZenSati μπορείτε να πάρετε από τον αντιπρόσωπο στην ελληνική αγορά, Element Audio.

info: Element Audio, τηλ.: 210-491.8790, https://www.elementaudio.gr/, https://www.zensati.com/