Δικτυακός τόπος για τις Τεχνολογίες Audio, Video, HiFi, High End, Home Entertainment
Greek site for Audio Video & Home Entertainment technologies
Tελευταία Ενημερωση/Last Update: Τρίτη, 13/06/2023

avmentor.net
Go to
AVMENTOR.net


Technics SU-GX60: Ραδιοενισχυτής με το μυαλό στην… TV!

Technics SU-GX60: Ραδιοενισχυτής με το μυαλό στην… TV!
13/04/2023, [δ.τ.]

Ο SU-GX70 είναι ο πρώτος ραδιοενισχυτής της εταιρίας από την στιγμή που επέστρεψε στην αγορά το 2014, ο οποίος περιλαμβάνει θύρα HDMI/ARC. Στόχος, η ενσωμάτωση της τηλεόρασης σε ένα σύστημα ήχου υψηλών απαιτήσεων, χωρίς την ανάγκη χρήσης κάποιας συσκευής AV, λέει η εταιρία.
Για την υλοποίηση της σύνδεσης μέσω HDMI, ο ενισχυτής βασίζεται στην τεχνογνωσία της μητρικής Panasonic (της οποίας η εξειδίκευση σε θέματα εικόνας είναι, βεβαίως, γνωστή) με αποτέλεσμα το audio που προέρχεται από αυτή τη σύνδεση να είναι ποιότητας ανάλογης με αυτό που ακολουθεί, δηλαδή την ψηφιακή αρχιτεκτονική των ενισχυτών της Technics, με τις τεχνολογίες JENO, LAPC και Clean Power Clock, οι οποίες αναπτύχθηκαν για τις συσκευές της κορυφαίας σειράς Reference της εταιρίας, καθώς και ένα καινούριο, διπλό, τροφοδοτικό. Διευκρινίζεται ότι μιλάμε για HDMI audio σύνδεση, ο ενισχυτής δεν κάνει διαχείριση σημάτων video.
Κατά τα άλλα, ο ενισχυτής βασίζεται στην πλατφόρμα Chromecast για την υποστήριξη υπηρεσιών ροής και προσφέρει ασύρματες συνδέσεις μέσω WiFi και Bluetooth/AirPlay. Το πακέτο συνδεσιμότητας του SU-GX70 περιλαμβάνει δύο αναλογικές και τρεις συμβατικές ψηφιακές εισόδους, είσοδο phono MM, θύρες USB Type A/B καθώς και τον απαραίτητο (για ραδιοενισχυτή) δέκτη FM. Ο ενισχυτής περιλαμβάνει ένα σύστημα αντιστάθμισης της ακουστικής του χώρου, το οποίο η Technics ονομάζει Space Tune.
Με βάση τα δημοσιευμένα χαρακτηριστικά, ο ενισχυτής αποδίδει 2x40W/8Ω και 2x80W/4Ω. Αναμένεται στην αγορά τον Ιούλιο.

info: Intertech, τηλ.: 210-969.2300, https://www.technics.com/gr/, https://www.technics.com/